Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulaj nem fogja fel, hogy...

Tulaj nem fogja fel, hogy most nem tudunk elmenni. Mivel léphet fel ellenünk ha fel tud?

Figyelt kérdés

Most találta ki, hogy pakoljunk a várandós párommal, felújítási munkákra hivatkozva. Biztos, hogy kamu, mivel azután rá egy héttel közölte, hogy mennünk kell, hogy értesült arról, hogy a párom 6 hónapos terhes (eddig jól titkoltuk, mert éreztük, hogy ez lesz). Ilyen helyzetben ha ránk törik az ajtót sem fogunk elmenni, mert nem teszem ki a családomat a vírusnak főleg, hogy már úton a vakcina. Amennyiben biztonságban leszünk, természetesen majd keresünk mást, de addig szó sem lehet róla.

Valamivel fel tud lépni ellenünk? A szerződés egy fecni, nincs benne leírva gyakorlatilag semmi az adatokon meg a kaució letételén kívül. Esetleg szüntessük be a fizetést, ha nagyobb lesz a szája?

2020. dec. 2. 20:18
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/178 anonim ***** válasza:
14%

#99 bocsánat de te élsz alomvilagban... Kinek van nagyobb súlya a lakásodnak amit lazán elvesznek egy közepes hitel be nem törlesztéséért? Vagy a gyerek védelmének?

"Ha nincs hová menned, akkor a gyereket is elveszik tőled"

Woow van fogalmad róla mi kell ahhoz ebben az országban, hogy valakitől elvegyek a gyerekét? Míg a nyamvadt lakásod egy felszólításra elveszik ha éppen útban van egy új autópálya vagy látványberuházás miatt.

A bíró előtt meg nem az fog számítani, hogy a gyerek összekeni a falat mint ahogy a másik kérdésben leirták. Még akkor is ha a hülye is látja, hogy a vírus csak kifogás, a bérlő üdvédje nem fogja ismerni, hogy "csak egy nagy blabla" ott a vírus halálos betegség, a "fecni" meg áttörhetetlen pajzs.

2020. dec. 4. 11:19
 102/178 anonim ***** válasza:
95%
Hát én aztán sokat szarnék a moratóriumra. Biztos nem tűrném hogy tavaszig ott verjék a nyálukat a saját lakásomban, egy beleszült kölyökkel főleg. Addig álljanak fél lábon...
2020. dec. 4. 11:22
 103/178 anonim ***** válasza:
90%

100-as vagyok

Világosan leírtam a válaszomban, hogy TÖRVÉNYES keretek között mi várható.

Nem arról folytattam értekezést, hogy egyéb eszközökkel mire lehet számítani, mert nem ismerjük a Kérdező tulajának a vérmérsékletét.

Én pl. egy 2 m-es, 110 kg-s ember vagyok, aki hamar elveszti a türelmét, ha hülyének akarják nézni. Tehát nálam sem üdül senki, ha én nem akarom.

Pont azért tanácsolom minden bérbeadónak a befogadói nyilatkozatot, hogy az ilyen és ehhez hasonló alakok ki legyenek szűrve.

Megjegyzem, erre az álláspontra akkor jutottam, amikor az elején velem is próbálkoztak(volna) és ha egy 60 kg-s könyvelő vagyok, vagy nő, esetleg öregasszony, akkor a mai napig szopnék miattuk.

De nem, megoldottam, de nyilván nem fogom leírni, vagy itt tanácsolgatni senkinek.

2020. dec. 4. 11:36
 104/178 anonim ***** válasza:
95%
Persze, nem kételkedni akartam a mondani valódban, vagy meghazudtolni azt. De én biztos nem várnám ki a tavaszt, és megoldanám én is más eszközökkel. 102 voltam.
2020. dec. 4. 11:51
 105/178 anonim ***** válasza:
92%

Most komolyan néhány ember úgy áll bosszút a bérlőket védő törvényeken, hogy lepontozzák azt, aki megírja az igazságot (bármennyire is igazságtalan)?

A jogszabályok egy dolog, és bár nem kis stresszt és bosszúságot okozhatnak tulajnak, ha nem védi be kellőképen magát (közjegyző, befogadó nyilatkozat stb), de végeredményben a bérlő is megszívatja magát és családját hacsak nem törvényenkívülinek akarnak berendezkedni hátralévő életükben.

2020. dec. 4. 12:13
 106/178 anonim ***** válasza:
91%

Az van, hogy ez egy POLGÁRI vita.

SENKI nem fog senkinek az akaratának érvényt szerezni, csakis maguk a felek.

Hiába van papíron bármi joga a bérlőnek, azt csak úgy tudja érvényesíteni, ha fogad ügyvédet és bíróságra megy.

TUD úgy bérlőt kiköltöztetni a tulaj, hogy a rendőrség neki segítsen és ne a bérlőnek, a bérlő meg nekiállhat jogot érvényesíteni ha van rá pénze.

Másik oldalról ugyanez.

2020. dec. 4. 12:40
 107/178 anonim ***** válasza:
95%

Pár napja kérdeztem, hogy miből éltek, és miből fizettek, ha egyikőtök sem megy ki hazulról?

Természetesen azóta sem jött válasz.

Ebből egyenesen az következik, hogy simlis a kérdező!!

2020. dec. 4. 13:12
 108/178 anonim ***** válasza:
95%

Persze, hogy simlis, ezt eddig is tudtuk!

A "nem simlisekkel" nem is szokott gond lenni!

2020. dec. 4. 13:20
 109/178 anonim ***** válasza:
94%

Jól van 101, fujjad tovább a hülyeséget, majd egyszer talán felnyílik a szemed.

Az, hogy a gyereket nem adják haza fűtetlen, víz és áram nélküli lakásba, az TÉNY. Ahogy az is, ha kilakoltatás miatt utcára kerülne a gyerek, akkor azt nyilván nem fogják hagyni, majd ha a szülő rendezte sorait, visszakapja a gyereket.

A bíróság előtt a gyerektelen is pont ugyanolyan ember ugyanolyan jogokkal, mint a gyerekes. Ne akarjunk már mindig a kölök mögé bújni.

Gondolom te hasonló mentalitású, élősködő, önkényes lakásfoglaló ember lehetsz, mint a kérdezőék, máskülönben értened mi az egész helyzettel a probléma.

Kilakoltatási moratórium ide vagy oda, az a tulaj, aki elég talpraesett az nem fogja hagyni, hogy hónapokig, akár évekig ingyen lakjon néhány élősködő az ő lakásában! Hidd el, meg lehet ezt oldani “okosba” is és aki elég talpraesett az meg is fogja oldani.

Még egyszer: ha a szerződés érvénytelen, a kérdezőék eleve illetéktelenül és jogtalanul élnek ott.

Ha érvényes a szerződés, akkor írásba adva felmondja a tulaj és van másfél hónapjuk elhagyni a lakást.

Ha erre nem hajlandóak, jöhet a kikapcsolják a villanyt, vizet, gázt. Random éjszakai és napközbeni csengetesek, dörömbölések, zár csere, ajtó leszerelés stb. Nehogy már a nyúl vigye a puskát! Az a lakás nem az övéké, ha lejárt a felmondási idő, kutya kötelességük elhúzni onnan. Ha nem megy szép szóval, majd menni fog másképp. :)

2020. dec. 4. 14:01
 110/178 anonim ***** válasza:
95%
Ja és persze a tulaj perelheti a s*uttyóékat, amiért nem költöztek ki a felmondási idő letelte után és minden per és végrehajtói költség be lesz rajtuk kamatos-kamatjával vasalva. Lehet választani melyik az egyszerűbb. Hagyjuk ezt a mellébeszélést, hogy jaj vírus. Boltba nem jár az ember? Dolgozni? Terhesgondozásra? Nem véletlen nem válaszol erre a kérdező, holott számtalanszor meg lett tőle kérdezve. Azért nem válaszol, mert a nagy fenéket fizetnek. Ha ennyire remegnek utcára menni, az asszony meg eleve terhes, majd gondolod a kérdező egy maga mindent kézben tart? Fizeti a bérleti díjat, a rezsit, a gyerekkel járó számos kiadást? Ugyan már. Teljes egyértelmű, hogy simliskednek és még nekik áll feljebb. Szánalom. Az ilyen férgek miatt a normális emberek szívnak.
2020. dec. 4. 14:05
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!