Tulaj nem fogja fel, hogy most nem tudunk elmenni. Mivel léphet fel ellenünk ha fel tud?
Most találta ki, hogy pakoljunk a várandós párommal, felújítási munkákra hivatkozva. Biztos, hogy kamu, mivel azután rá egy héttel közölte, hogy mennünk kell, hogy értesült arról, hogy a párom 6 hónapos terhes (eddig jól titkoltuk, mert éreztük, hogy ez lesz). Ilyen helyzetben ha ránk törik az ajtót sem fogunk elmenni, mert nem teszem ki a családomat a vírusnak főleg, hogy már úton a vakcina. Amennyiben biztonságban leszünk, természetesen majd keresünk mást, de addig szó sem lehet róla.
Valamivel fel tud lépni ellenünk? A szerződés egy fecni, nincs benne leírva gyakorlatilag semmi az adatokon meg a kaució letételén kívül. Esetleg szüntessük be a fizetést, ha nagyobb lesz a szája?
#99 bocsánat de te élsz alomvilagban... Kinek van nagyobb súlya a lakásodnak amit lazán elvesznek egy közepes hitel be nem törlesztéséért? Vagy a gyerek védelmének?
"Ha nincs hová menned, akkor a gyereket is elveszik tőled"
Woow van fogalmad róla mi kell ahhoz ebben az országban, hogy valakitől elvegyek a gyerekét? Míg a nyamvadt lakásod egy felszólításra elveszik ha éppen útban van egy új autópálya vagy látványberuházás miatt.
A bíró előtt meg nem az fog számítani, hogy a gyerek összekeni a falat mint ahogy a másik kérdésben leirták. Még akkor is ha a hülye is látja, hogy a vírus csak kifogás, a bérlő üdvédje nem fogja ismerni, hogy "csak egy nagy blabla" ott a vírus halálos betegség, a "fecni" meg áttörhetetlen pajzs.
100-as vagyok
Világosan leírtam a válaszomban, hogy TÖRVÉNYES keretek között mi várható.
Nem arról folytattam értekezést, hogy egyéb eszközökkel mire lehet számítani, mert nem ismerjük a Kérdező tulajának a vérmérsékletét.
Én pl. egy 2 m-es, 110 kg-s ember vagyok, aki hamar elveszti a türelmét, ha hülyének akarják nézni. Tehát nálam sem üdül senki, ha én nem akarom.
Pont azért tanácsolom minden bérbeadónak a befogadói nyilatkozatot, hogy az ilyen és ehhez hasonló alakok ki legyenek szűrve.
Megjegyzem, erre az álláspontra akkor jutottam, amikor az elején velem is próbálkoztak(volna) és ha egy 60 kg-s könyvelő vagyok, vagy nő, esetleg öregasszony, akkor a mai napig szopnék miattuk.
De nem, megoldottam, de nyilván nem fogom leírni, vagy itt tanácsolgatni senkinek.
Most komolyan néhány ember úgy áll bosszút a bérlőket védő törvényeken, hogy lepontozzák azt, aki megírja az igazságot (bármennyire is igazságtalan)?
A jogszabályok egy dolog, és bár nem kis stresszt és bosszúságot okozhatnak tulajnak, ha nem védi be kellőképen magát (közjegyző, befogadó nyilatkozat stb), de végeredményben a bérlő is megszívatja magát és családját hacsak nem törvényenkívülinek akarnak berendezkedni hátralévő életükben.
Az van, hogy ez egy POLGÁRI vita.
SENKI nem fog senkinek az akaratának érvényt szerezni, csakis maguk a felek.
Hiába van papíron bármi joga a bérlőnek, azt csak úgy tudja érvényesíteni, ha fogad ügyvédet és bíróságra megy.
TUD úgy bérlőt kiköltöztetni a tulaj, hogy a rendőrség neki segítsen és ne a bérlőnek, a bérlő meg nekiállhat jogot érvényesíteni ha van rá pénze.
Másik oldalról ugyanez.
Pár napja kérdeztem, hogy miből éltek, és miből fizettek, ha egyikőtök sem megy ki hazulról?
Természetesen azóta sem jött válasz.
Ebből egyenesen az következik, hogy simlis a kérdező!!
Persze, hogy simlis, ezt eddig is tudtuk!
A "nem simlisekkel" nem is szokott gond lenni!
Jól van 101, fujjad tovább a hülyeséget, majd egyszer talán felnyílik a szemed.
Az, hogy a gyereket nem adják haza fűtetlen, víz és áram nélküli lakásba, az TÉNY. Ahogy az is, ha kilakoltatás miatt utcára kerülne a gyerek, akkor azt nyilván nem fogják hagyni, majd ha a szülő rendezte sorait, visszakapja a gyereket.
A bíróság előtt a gyerektelen is pont ugyanolyan ember ugyanolyan jogokkal, mint a gyerekes. Ne akarjunk már mindig a kölök mögé bújni.
Gondolom te hasonló mentalitású, élősködő, önkényes lakásfoglaló ember lehetsz, mint a kérdezőék, máskülönben értened mi az egész helyzettel a probléma.
Kilakoltatási moratórium ide vagy oda, az a tulaj, aki elég talpraesett az nem fogja hagyni, hogy hónapokig, akár évekig ingyen lakjon néhány élősködő az ő lakásában! Hidd el, meg lehet ezt oldani “okosba” is és aki elég talpraesett az meg is fogja oldani.
Még egyszer: ha a szerződés érvénytelen, a kérdezőék eleve illetéktelenül és jogtalanul élnek ott.
Ha érvényes a szerződés, akkor írásba adva felmondja a tulaj és van másfél hónapjuk elhagyni a lakást.
Ha erre nem hajlandóak, jöhet a kikapcsolják a villanyt, vizet, gázt. Random éjszakai és napközbeni csengetesek, dörömbölések, zár csere, ajtó leszerelés stb. Nehogy már a nyúl vigye a puskát! Az a lakás nem az övéké, ha lejárt a felmondási idő, kutya kötelességük elhúzni onnan. Ha nem megy szép szóval, majd menni fog másképp. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!