Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A kauciót menet közben fel...

A kauciót menet közben fel lehet használni?

Figyelt kérdés
Bérlő vagyok,a kauciót menet közben felhasználhatom bérleti díjra és rezsire? A szerződésben erről semmi nincs.
2020. máj. 11. 17:23
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
17%
Felőlem lehet valakinek akármekkora vagyona - ha sikkaszt, akkor egy proli.
2020. máj. 12. 13:28
 42/49 anonim ***** válasza:
70%

Akkor sikkasztana te féleszű, ha lenne rá rendelkezés, hogy hogyan KÖTELEZŐ kezelni a kauciót!

Egyelőre az a szabály, hogy a végelszámoláskor rendelkezésre kell állnia és az elszámolástól függően részben vagy egészben vissza kell szolgáltatnia. Ameddig ez így zajlik, addig semmilyen sikkasztást nem követ el! Ha úgy tetszik neki, akkor akár egy rúdtáncoslány bugyijába gyűrheti, neked ahhoz sincs semmi közöd!

2020. máj. 12. 13:34
 43/49 anonim ***** válasza:
12%
Az óvadék (kaució) NEM a tulaj pénze, csak rá van bízva megőrzésre. Ha nem őrzi meg, hanem sajátjaként elkölti, akkor megáll a hűtlen kezelés, és sikkasztásért elítélhetik.
2020. máj. 12. 13:38
 44/49 anonim ***** válasza:
77%

Emberek. Nem az a kérdés, hol a kaució. Az a kérdés, hol a lakbér.

Majd ha a kérdező virította a lóvét, felmondta a szerződést, akkor pattoghat, hogy hol a kaució. Addig kapja szépen a felszólításokat.

Amúgy a célravezető eljárás inkább az asszertív kommunikáció lett volna. Leülni beszélni a bérbeadóval, hogy mi a helyzet. Csókolom, sajnos a vírus miatt elvesztettem a munkám, de mindent megteszek, hogy újra egyenesbe jöjjek, kérhetek-e némi haladékot a lakbérfizetésre. A rezsit megoldani valahogy, nehogy már miattad kapcsoljanak ki valamit, mert az ultragáz és drága is. Szóval nem állítom, hogy ezt a bérbeadónak el kell fogadni, de emberek vagyunk, létezik empátia a világon.

De ha valaki azzal megy oda, hogy "akkor bacd meg medve a fűnyíródat", akkor a fogadjisten is nyilván olyan lesz.

2020. máj. 12. 14:03
 45/49 anonim ***** válasza:
79%
mivel a kaució arra IS van, hogy az esetleges elmaradások abból legyenek fedezve, ezért igen, ha nem fizetsz és közben felmondod a bérleményt akkor a tulaj jogosan benyeli a kauciót. ha a kaució nem fedezi a tartozásaidat, akkor kaphatsz fizetési felszólítást.
2020. máj. 14. 11:01
 46/49 anonim ***** válasza:
66%

"A több ingatlannal rendelkező, rendszerint jól szituált bérbeadó neked a proli, nem a sokszor tanulatlan és ezért nincstelen bérlő, aki nem fizet, de próbálkozna."

ezen jót nevettem :D :D :D

A legtöbb bérbeadó (kb. 90%-uk) ÖRÖKÖLT ingatlant ad ki (1-et) vagy úgy adja ki az anyjáét/apjáét, hogy a szülőt magához költöztette. Szósincs itt arról, hogy kemény munkával megkeresik a pénzt és hogy mennyire jól szituáltak lennének, általában kenyérre kell nekik az a pénz.

2020. máj. 14. 16:32
 47/49 A kérdező kommentje:

Azt tudom h a főbérlő 2 éve vette a lakást egy nem rokon tulajdonostól.

És hogy még a sajátjukon kívül van még 2 kiadott lakásuk.

2020. máj. 15. 17:02
 48/49 A kérdező kommentje:

És látszik rajtuk hogy “tele vannak”, fia ,lánya fizetős suliba jár,nem államiba.

Ezért se értem mért nem megértőbb.

2020. máj. 15. 17:03
 49/49 anonim ***** válasza:
33%
Ez teljesen irreleváns. Fizesd ki a lakbért vagy kérd meg szépen.
2020. máj. 15. 17:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!