Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A kauciót menet közben fel...

A kauciót menet közben fel lehet használni?

Figyelt kérdés
Bérlő vagyok,a kauciót menet közben felhasználhatom bérleti díjra és rezsire? A szerződésben erről semmi nincs.
2020. máj. 11. 17:23
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
86%
Természetesen nem. Viccnek is rossz a kérdés.
2020. máj. 11. 17:25
 2/49 A kérdező kommentje:
De hát akkor mire van a kaució ha fel se használhatom?
2020. máj. 11. 17:29
 3/49 A kérdező kommentje:
Ha úgyis visszakapnám a végén.
2020. máj. 11. 17:29
 4/49 anonim ***** válasza:
91%

A kaució arra van, hogy a tulajdonos be legyen biztosítva.

Ha kiköltözöl és MINDEN RENDBEN VAN a lakással, AKKOR kapod vissza, ha valami kárt okoztál vagy elmaradásod van, akkor

abból tudja a tulajdonos kártalanítani magát.

2020. máj. 11. 17:33
 5/49 anonim ***** válasza:
68%
Hetente kétszer megkérdezed.
2020. máj. 11. 17:38
 6/49 A kérdező kommentje:
Érdekes,Én néhány helyen olvastam,hogy menet közben is fel lehet használni,ha megszorulsz.
2020. máj. 11. 17:39
 7/49 anonim ***** válasza:
100%

Az egy biztosíték, hogy ha tönkrevágod a lakást, akkor a tulaj abból fedezze a festés javítást stb.. Ha minden ok, akkor kiköltözéskor azt az összeget visszakapod, és szerintem bármikor jól jön 1-2 havi bérleti díj akár egy új albérlet kauciójaként.

Lehet, hogy te nem vagy olyan, de sokan szemétdombot hagynak maguk után, és aki már egyszer belefutott, az tuti nem hagyja lelakni ezt a pénzt. Ilyenkor kicsit a másik fejével is gondolkodni kell.

2020. máj. 11. 17:41
 8/49 Mihalko Csilla válasza:
100%
Mi pl most költözünk el. A kauciót nem adja vissza hanem beleszamitotta az utolsó havi elszámolásba. Persze ebben az esetben, ha nem tettél tönkre semmit vagy nem okoztál kárt.
2020. máj. 11. 17:50
 9/49 A kérdező kommentje:
Én még nem költöznék el talán évekig de nem tudok most fizetni. Azért akartam hogy felhasználja a kauciót most az ehavi bérleti díjra és rezsire,szóltam is hogy használja fel. De semmit nem írt rá.
2020. máj. 11. 18:03
 10/49 anonim ***** válasza:
100%

Mert még gondolkozik.

Ha jó bérlője vagy, fog tenni engedményt, de arra készülj, hogy vagy egyben, vagy részletekben vissza kell majd pótolnod, ha rendeződnek a dolgaid. Legalábbis másoktól most ebben a különleges helyzetben ezt hallottam.

De kényszeríteni nem lehet rá, csak megbeszélni.

2020. máj. 11. 18:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!