Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A kauciót menet közben fel...

A kauciót menet közben fel lehet használni?

Figyelt kérdés
Bérlő vagyok,a kauciót menet közben felhasználhatom bérleti díjra és rezsire? A szerződésben erről semmi nincs.
2020. máj. 11. 17:23
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Felhívott,hogyha a héten nem fizetem ki az ehavi és az elmúlt havikat akkor felszólít. Ez mit jelent?
2020. máj. 11. 19:10
 22/49 anonim ***** válasza:
15%

Gyakorlatilag semmit.ejnye bejnye. Magyarországon szinte semmi joga nincs a főbérlőnek.

Amúgy én mondanám, hogy ok, kaucióból fizetem, de akkor amint elfogy, még aznap szeded a sátorfádat.

2020. máj. 11. 19:14
 23/49 anonim ***** válasza:
86%

Az én értelmezésemben azt jelent, hogy eddig szóban, most írásban felszólít, (mert ez a közjegyzői fizetési meghagyás menete), egyidejűleg felmondja a "bérletet"

Onnantól számítva vagy 15 napon belül megkifogásolod, akkor bíróság, perköltség és végrehajtás vagy nem kifogásolod meg, akkor nincs perköltség, viszont ugyanúgy végrehajtás, mindkét esetben kamatos kamattal és az összes költséggel.

Ez azt jelenti, hogy ameddig tart az adósságod,addig minden fizetésed 33%-át vonják és ha veszel egy biciklit, azonnal lecsapnak rá. Nem lehet örökséged, mert abból is vonnak, ha nem bejelentett munkahelyen fogsz dolgozni, akkor még a nyugdíjadból is.

Hát valahogy így!

2020. máj. 11. 19:22
 24/49 A kérdező kommentje:
És beperelhetem őt ezért? Hogy én mondtam hogy a kaucióból vonja le de nem akarta és most fenyegetőzik hogy felszólít és elküld?
2020. máj. 11. 19:27
 25/49 anonim ***** válasza:
79%
Felszólít - gondolom írásban - hogy rendezd a tartózásod 8 napon belül, különben azonnali felmondással él, s gondolom a kauciót sem kapod vissza, hiszen szerződést szegtél a bérleti díj és a rezsi nem fizetésével. Semmit nem számít, hogy te ajánlgattad a kauciót, már fentebb kifejtettem mire való a letét. Inkább ne jelentgess fel te csak senkit, egyáltalán nem vagy képben az ingatlanbérbeadás jogi oldalával. Szerencsére a bérbeadód annál inkább.
2020. máj. 11. 19:32
 26/49 anonim ***** válasza:
89%

Neked meg mi bajod van? Teljesen elment az eszed?

Jelentsd fel, ha még a perköltséget is magadra akarod terheltetni!!!!!

Olvasd már el a "KAUCIÓ" fogalmát, ha nekünk nem hiszel!

2020. máj. 11. 19:42
 27/49 A kérdező kommentje:
Lehet elköltötte a kauciómat,akkor viszont joggal feljelenthetem!
2020. máj. 11. 20:07
 28/49 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem fizeted a lakbért meg a rezsit, akkor azonnali hatállyal felmondhat neked - magyarul 15 napon belül kitehet az utcára (és téged igencsak jogosan tenne ki).

A kaució nem a te pénzed, hanem letét, ami arra való, hoyg ha nem fizetsz vagy kárt teszel a lakásban, akkor abból kártalaníthatja magát a tulajdonos.

Arra nem utasíthatod, hogy mire költse a kauciót, az nem arra való, hogy amikor neked valamiért nem passzol fizetni, akkor ebböl vonja le.

A vírushelyzet magánügyed, ez egy üzleti szerzödésre semmi behatással sincs. (A boltban sem kapsz semmit fele árom, mert nincs elég pénzed)

Az egész hozzáállásod és stílusod igencsak bicskanyitogató, tökéletesen jogos, ha ki leszel rugva a lakásból.

Feljelentést tenni meg legfeljebb a tulaj részéröl lenne jogos, neked semmi jogalapod sincs rá

2020. máj. 11. 20:15
 29/49 anonim ***** válasza:
2020. máj. 11. 20:15
 30/49 anonim ***** válasza:
86%

Innentől kezdve meggyőződésem, hogy te troll vagy!

2020. máj. 11. 20:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!