Gyárilag sasszeggel adott Shimano féknyeregben van menet, hogy szeg helyett rögzítő csavarral is lehessen használni?
Most kifejezetten az M666-os modell érdekelne, de minden tapasztalat és okosság érdekel ezzel kapcsolatban.
Az internetes képeken nem látszik és nincs is fenn ezzel kapcsolatban semmi.
Ha menettel gyártanák a nyerget miért raknának bele sasókát?
Nekem tektro hdc330 van és abban csavar van.
A féknyereg két félből van ugye és ez a csavar olyan hosszú, hogy átéri mindkettőt, de csak az egyik oldalon van menet! Sőt a csavarnak is csak a feje felöli végén van néhány menet.
Ahol a fékbetétek fülein átmegy, illetve a másik nyeregfél furatában lévő részén nincs, és még csak nem is szorosan illeszkedik.
Szerintem bőven elég sasszeg is rögzítésnek.
Én rendszeresen kiszedem a betéteket tisztítás okán és ha kiveszem a csavart utána még úgy kell egy csavarhúzóval kitolni a helyükről őket, nem esnek ki csak úgy.
A kerékpárra felszerelve nem tudnak kiesni, mert a féktárcsa és a féknyereg közi hézag kisebb mint a fékbetét vastagsága.
Van egy mechanikus tárcsafékem is, abban mágnes van, at rögzíti a fékbetéteket, csavar, vagy annak helye nincs is.
Köszönöm szépen a választ!
Utólag találtam egy webshopot ahol rögzítő csavart árultak és a kompatibilitásnál fel volt tüntetve a bizonyos slx m666, amit elvileg sassal adnak, de ez a csavar jó bele, továbbá vásárlói visszajelzésben valaki írta, hogy az slx (típus nélkül, csak simán slx) nyereghez sasost adtak, de van bele menet vágva és hogy ez a csavar jó volt bele. Feltételezem azért rak bele shimano szeget, hogy másik modellként egy csavarral drágábban fejlesztés címszó alatt eladhassa, közben pedig a nyereg test nem változott. Itt van az említett oldal: [link]
Nem találkoztam gyárilag sasszeggel árult fékkel, de több fékemből is elvesztettem már a csavart. Azóta sasszeg van benn.
A csavar szebb, de nem foglalkozz vele, a sasszeg a jobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!