Jehova tanúi komolyan gondolják ezt a történetet a lengyel ateista professzorral?
Mint tudjuk, Jehova tanúi pontos oktatást kapnak arról, hogy miként beszéljenek az emberekkel. Az imént olvastam az egyik leírásukat arról, hogy a Társulat miként készíti fel a Tanúkat az ateistákkal való beszélgetésre.
Az alaphangot egy kis történet adja meg. Ehhez lenne néhány hozzáfűzni valóm. De előbb lássuk a történetet:
"„Ateista vagyok” — mondta egy lengyel professzor asszony Afrikában egy misszionáriusnak. A testvérnő azonban tudott vele beszélgetni, és odaadta neki Az élet — Hogyan jött létre? Evolúció vagy teremtés útján? című könyvet. Amikor a misszionárius visszament hozzá a következő héten, a professzor asszony ezt mondta neki: „Többé már nem vagyok ateista!” Elolvasta az egész Teremtés könyvet, és bibliatanulmányozást kért."
Forrás itt: [link]
Megjegyzésem:
A történetben valamiféle lengyel professzorról olvasunk. Azonban elképzelhető-e hogy egy PhD fokozattal rendelkező ember egyáltalán komolyan tud venni egy olyan könyvet, amelynek ez a címe:
"Az élet — Hogyan jött létre? Evolúció vagy teremtés útján?"
Már a címe is egy maszlag. Az evolúció ugyanis nem foglalkozik az élet keletkezésével. Nincs egyetlen elismert biológus sem a világon, aki azt állítaná, hogy az élet az evolúcióval keletkezett. Ez általában a vallási szekták tanítása, akik a saját butaságaikat aggatják rá a természettudományra, és azt cáfolgatják. Ha az illető lengyel professzor éppenséggel biológus volt, mosolyogva és egyúttal szánakozva kellett volna visszautasítani a könyvet... Richard Dawkins-t éppenséggel megtalálták a Tanúk egy hasonló kiadványukkal, tessenek elolvasni, az Isteni téveszmében, hogy neki, mint szakembernek mi a véleménye róla.
Az a baj, hogy ez a cikk mintha azt ültetné el a Tanúk fejében, hogy a kiadványaik annyira meggyőzőek, hogy még egy értelmiségit is képesek meggyőzni. Hát nagyon nem. Én az egyetemi éveim előtt állok, de még én is tudom, hogy ez butaság, pedig még csak ateista sem vagyok.
Vigyázz is az egészségedre, mert az bizonyos helyen szemlátomást elég gyenge!
Tetszik a bírós hasonlatod, szeretnél bíráskodni? Nagyon élvezeheted a gondolatot, hogy már több válaszodban beszéltél róla. Persze jaj lenne annak, aki a te ítéletedben részesülne.
Rólad az a bibliai vers jut eszembe, ami kb. arról szól, hogy jaj annak, aki az édeset keserűnek, meg a jót rossznak mondja...
köszönöm az egészségem az kiváló, tudod fiatal koromban sokat sportoltam országos egyéni bajnok is voltam valamiben és az álláspontjaim ha kimondom azok nem szoktak remegni. a jehova szektáról igen csak stabil.
te is rettegsz ?! szerinted van mitől ?!
tudod nekem nincs mit szégyelnem ha véleményt mondok amitől úgy látom a jehovák rettegnek.
de ez az Ő problémájuk ha már egy véleménytől is remegnek és nem tehetek róla mivel nem pszihológus végzetségekkel rendelkezem hogy puszilgassam őket közben és MERT teljesen egyet értek a JOGGAL is és a KOMOLY EGYHÁZAKKAL IS és ezeket KIMEREM NYILVÁNÍTANI!
ez talán nem a szakterületem de azért csak tudok ezekről is , MINDEN JEHOVA SZEKTÁS szintén tud róla hiszen oktatják a tudást azt írtad.
JOGI EGYETEM BUDAPEST 2018-10-30 ! nem 50 évvel ezelőtt leírt JOGÁSZOK HOZZÁÁLLÁSA hanem mostani oktatók, leendő BÍRÓK, ÜGYÉSZEK ÁLLÁSPONTJA AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVTIZEDEKBEN!
juratus.elte.hu/31-szekta-amirol-meg-nem-hallottal/
" A szekta szociológiai meghatározás szerint egy kisebb lélekszámú, vallásos élményeket hangsúlyozó szervezet. Ezek a közösségek általában szembemennek az egész társadalmat átfogó vallási tanításokkal, tehát nem nevezhetők egyháznak, és a tanításaik terjesztésével próbálnak minél több követőre szert tenni. Szekták valamennyi világvallással szemben létrejöttek, így megkülönböztetünk keresztény, muszlim és hindu szektákat is. Természetesen azzal nincsen probléma, hogy hasonló elveket valló emberek összeülnek egy ötórai tea elfogyasztására, miközben megosztják egymással gondolataikat. Azonban a szekták tipikusan zárt közösségek, amelyekből kilépni rendkívül nehéz, folyamatosan meg kell felelni az elvárásoknak, és a vezetők vakhitet követelnek meg a tagoktól.
A magyar Országgyűlés is megkülönbözteti a destruktív szekták kategóriáját, amelyektől megvonja a támogatásokat. Ilyen sorsra jutottak például az ajtónkon kopogtató Jehova Tanúi, illetve az utcán szórólapozó Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége is. "
TEHÁT ezeket teljesen tökéletesen kielégíti a jehova szekta.
/egyház is,szekta is, meg sok minden még pl. top usa vállalkozás,... DE ÚGY TŰNIK NEM SOKÁIG !
A SZEKTÁK FŐBB JELLEMZŐI:
A szekták olyan vallási közösségek, amelyek valamely nagy kultúra vallási közösségének tanaiból és gyakorlatából származtatják magukat, de azzal mégsem kívánnak azonosulni. Vagyis a szekták legfőbb ismertetőjegye a "kontra-jelleg", a kiindulásul vett vallási közösség hátbatámadása. Sokat mond már a szó eredete is. A szekta szó a sequor (követ) latin szóból származik, azt foglalja magába, hogy egyeseket félrevezettek, elkolompoltak a nyájtól. S valóban, minden szektára jellemző az elkülönülés és valamilyen különleges irányzat felvállalása, ahol igen lényeges a vezető, a guru, az alapító személye és vele szemben a már-már szolgai alávetettség.
A szekták modern rabszolgaságot hoznak magukkal, lelki fasizmus veszélyét rejtik magukban, ami a személyiség feladásához vezethet.
Szervezeti felépítés és hatalom:
- Piramis-alakú tekintélyelvű vezetési struktúra és személyi kultusz
- Kettős mérce (vezetők - követők)
Misszió, evangelizáció, új tagok toborzása:
- "Love bombing" alkalmazása a beszervezés során
- Beetetési technikák
- Manipulált biblia-tanulmányozás
A gyülekezeten belül:
- Elitizmus, kizárólagosság
- Bibliai idézetek manipulatív módon történő felhasználása
- "Mind control" technikák alkalmazása
- Csoportnyomás
- Bűntudatkeltő manipuláció és szellemi bántalmazás
- A kapcsolatok szabályozása, durva beleszólás a tagok magánéletébe
- Íratlan szabályok
- Törvényeskedés, legalizmus
- Teljesítménykényszer
- Hatalommal való visszaélés, érzelmi zsarolás és agresszív teológia
KOMOLY EGYHÁZI ÁLLÁSFOGLALÁS :
jehova szekta , vallási lexikon első sorai így kezdődik!
Magyar Katolikus Lexikon > J > Jehova tanúi Jehova tanúi, millenisták, 1931-ig Komoly Bibliakutatók Nemzetközi Szövetsége: adventista hagyományokon alapított szekta.
100% ban világos a katolikus lexikon fogalmazása is ahogy SZINTÉN a normál JOG is : JEHOVA SZEKTA.
lexikon.katolikus.hu/J/Jehova%20tan%C3%BAi.html
közel sem szép emberi dolgokat írnak róluk! a katolikus egyház " rákja, szégyene ahogy a teológián is tanítják. "
JÓ EMBEREK A JEHOVÁK ? én kötve hiszem!
ezeken mit kellene elhallgatni ?! kinek a szégyene ez ??? hát nem az enyém!
azt hiszem ha minél több ember tud ezekről az a tisztességes keresztényi viselkedés is!
"Vigyázz is az egészségedre, mert az bizonyos helyen szemlátomást elég gyenge!"
Ez nem személyeskedés? Téged sért mások esetleges hangneme, majd hirtelen személyeskedésbe torkolsz. Ez megítélésed szerint mennyire helyes, mennyire felel meg szektád elvárásainak?
kedves 23-as. PONTOSAN JÓL IDÉZTED A NEKEM ÍRT!!! SZEMÉLYESKEDÉST AZ IDÉZŐJELBEN ! én válaszoltam is rá tisztességesen, hogy köszönöm szépen tökéletes az egészségem mert sportoltam. engem egyáltalán nem sért senkinek a hangneme ,hiszen válaszra csak válasz írunk amilyen az adj isten olyan a fogadj isten hangnemben. és ez minden harag meg ilyen marhaságok nélkül. ez egy fórum és egymással csak véleményeket közlünk.
és azt is világosan leírtam hogy minden véleményemet a bemásolt JOG és EGYHÁZ álláspontjával megegyezően írtam. ha ez neked nem tetszik a jog sem az egyház, akkor "őszinte részvétem" de mással nem tudok segíteni ha már nekem írtál és nem én te neked.
Mi is a szekta?
Sokan, akik talán nincsenek teljesen tisztában a „szekta” kifejezés jelentéseivel, pontatlanul használják azt. A zavar elkerülése végett némely teológus tulajdonképpen tartózkodik e kifejezés használatától.
A Magyar nyelv történeti-etimológiai szótára szerint a „szekta” szó latin eredetű. A latin secta egyik jelentése: ’valamely tan követői: párt; vallási szekta’. Ezen ismérv alapján minden vallási szervezetet a szekták közé lehetne sorolni. Ma azonban az általános nyelvhasználatban mást jelent a „szekta” kifejezés. Az Új Hírnök című újság 1993. június 21-ei száma azt írja, hogy a „szekta” szó eredetileg valamely egyháztól, felekezettől elszakadt kisebb közösséget jelent, és egyesek szerint valamennyi szektára jellemző a vezetők korlátlan imádata.
A kifejezés népszerű használatához csatlakozva egy bibliai lexikon ezt mondja a „szektáról”: ’intézményes vallási közösségtől elkülönült, karizmatikus vezetés alatt álló kis csoport, amely bizonyos tételeket egyoldalúan hangsúlyoz’ (Dr. Herbert Haag: Bibliai lexikon). Ehhez hasonlóan az Ökumenikus tanulmányi füzetek 1991. decemberi száma kijelenti, hogy szektás jellegre utalnak vagy utalhatnak olyan tekintélyek, akik „közvetlenül a mennyből” kapták teljhatalmukat, és akiknek a hívők feltételek nélkül alávetik magukat.
A Reggeli Délvilág 1993. július 17-ei száma arról ír, hogy a szekták a „legmodernebb pszichológiai eszközökkel gyengítik a személy akaratát”·
Világos, hogy a szekták alatt olyan vallásos csoportosulásokat értenek általában az emberek, amelyeknek radikális nézetei és gyakorlatai ellentétesek a napjainkban normálisnak elfogadott társadalmi viselkedésmóddal. Vallásos tevékenységeiket rendszerint titokban folytatják. E szekták közül sok tulajdonképpen elszigetelt közösséget alkot. Valószínű, hogy feltétlen és kizárólagos odaadást tanúsítanak az önmagát vezetőjüknek kikiáltó személy iránt. Ezek a vezetők gyakran azzal dicsekednek, hogy kiválasztásuk isteni módon történt, sőt hogy ők maguk isteni természettel rendelkeznek.
A szektaellenes szervezetek és a tömegtájékoztatás időnként úgy utaltak Jehova Tanúira, mint szektára. Számos, közelmúltban megjelent újságcikk sorolta Jehova Tanúit az olyan vallási csoportok közé, amelyek megkérdőjelezhető gyakorlataikról ismertek. De vajon pontos meghatározás lenne az, ha úgy utalnánk Jehova Tanúira, mint kis csoportra, amely bizonyos tételeket egyoldalúan hangsúlyoz? Azok, akik tagjai egy szektának, gyakran elszigetelik magukat a barátoktól, a családtól és még a társadalomtól is általában. Vajon ez Jehova Tanúira is igaz? Vajon a Tanúk a legmodernebb pszichológiai eszközökkel gyengítik a személy akaratát, hogy tagokat toborozzanak?
A szekták vezetői arról ismertek, hogy a manipulálás módszereit alkalmazzák, hogy ellenőrzésük alatt tartsák követőik gondolkodását. Van-e bármiféle bizonyíték arra, hogy Jehova Tanúi ezt teszik? Vajon az imádatuk a titkosság leple alatt folyik? Vajon emberi vezetőt követnek és tisztelnek? Egyszóval: vajon Jehova Tanúi egy szekta?
JÉZUS KRISZTUST azzal vádolták, hogy részeges, nagy étkű, a sabbath törvényének megszegője, hamis tanú, istenkáromló ember és Sátán küldötte. Azzal is vádolták, hogy felforgató tevékenységet folytat (Máté 9:34; 11:19; 12:24; 26:65; János 8:13; 9:16; 19:12).
Jézus halála és feltámadása után a tanítványai hasonlóképpen célpontjai voltak a súlyos vádaknak. Az első századi keresztények egyik csoportját a város elöljárói elé vonszolták az emberek, így kiáltozva: ’Ezek az egész világot felforgatták’ (Cselekedetek 17:6, Újfordítású revideált Biblia). Egy másik alkalommal Pál apostolt és társát, Silást a hatóságok elé állították, és azzal a váddal illették őket, hogy igen megháborítják Filippi városát (Cselekedetek 16:20).
Később azzal vádolták Pált, hogy „veszedelmes ember, és hasonlást támaszt a föld kerekségén levő valamennyi zsidó közt”, és „a templomot is meg akarta fertőztetni” (Cselekedetek 24:5, 6). A Rómában élő zsidók főemberei pontosan írták le Jézus követőinek a helyzetét, amikor megerősítették: ’[mert valóban, NW], efelől a szekta felől annyit tudunk, hogy mindenütt ellene mondanak neki’ (Cselekedetek 28:22, Csia fordítás).
Nyilvánvaló, hogy e Jézus Krisztus alapította új csoportot olyan vallási csoportnak tekintették némelyek, amelynek radikális nézetei és gyakorlatai ellentétesek voltak az azokban a napokban normálisnak elfogadott társadalmi viselkedésmóddal. Kétségkívül a ma élő emberek közül sokan tekintették volna a keresztényeket destruktív szektának. A vádlók gyakran a társadalom kiemelkedő és köztiszteletben álló tagjai voltak, és ettől — úgy tűnik — még nagyobb súllyal estek latba az állítások. Sokan adtak hitelt a Jézus és tanítványai ellen felhozott vádaknak. De valószínűleg tudod azt, hogy e vádak egytől egyig hamisak voltak! Az a tény, hogy ilyeneket állítottak az emberek, még nem tette igazzá vádjaikat.
Mi a helyzet ma? Pontosak lennénk, ha úgy utalnánk Jehova Tanúira, mint olyan vallási csoportra, amelynek radikális nézetei és gyakorlatai ellentétesek a napjainkban normálisnak elfogadott társadalmi viselkedésmóddal? Vajon Jehova Tanúi egy szekta?
Amit a bizonyíték mutat
Az oroszországi Szentpétervár városának egyik kormánytisztviselője ezt mondta: „Jehova Tanúit úgy állították be előttünk, mint egyfajta földalatti szektát, amelynek tagjai a sötétben ülve gyermekeket ölnek le, valamint öngyilkosságokat követnek el.” Mindazonáltal az oroszországi emberek a közelmúltban jobban megismerték a Tanúk igazi kilétét. Ugyanez a tisztviselő a következőket jegyezte meg, miután együtt dolgozott Jehova Tanúival egy nemzetközi kongresszussal kapcsolatban: „Most rendes, mosolygó embereket látok, akik még jobbak, mint sok, általam ismert ember. Békések, nyugodtak és nagyon szeretik egymást.” Hozzátette: „Tényleg nem értem, miért mondanak ilyen hazugságokat róluk az emberek.”
Jehova Tanúi nem tartanak rituális összejöveteleket, és imádatuk nem a titkosság leple alatt folyik. Julia Mitchell Corbett író, aki nem Tanú, megjegyzi: „Amikor egybegyűlnek — rendszerint többször is egy héten — a Királyság-teremben (összejöveteli helyeiket nem templomnak nevezik), idejük legjavát a Biblia tanulmányozásával és bibliai témák megbeszélésével töltik.” Összejöveteli helyeiket világosan kivehető jelzéssel látják el. Az összejövetelek nyitottak, és meghívják azokra a nagyközönséget. A váratlan vendégeket felettébb szívesen látják.
A „Tanúk jó nevet szereztek maguknak azzal, hogy becsületesek, előzékenyek és szorgalmasak” — teszi hozzá Corbett a könyvében (Religion in America). Sok olyan személy van, aki nem Tanú, és kész elismerni, hogy semmi furcsaság vagy bizarr dolog nincs Jehova Tanúiban. Magaviseletük nem ellentétes a normálisnak elfogadott társadalmi viselkedésmóddal. A The New Encyclopædia Britannicának pontos az a megállapítása, hogy a Tanúk „magas erkölcsi szabályrendszerhez tartják magukat a személyes magaviseletet illetően”.
Az Egyesült Államokban egy televízióállomás hírszerkesztésért és különleges tervfeladatokért felelős vezetője levelet írt Jehova Tanúinak, ezzel reagálva egy elfogult tudósításra, amely a Tanúkról szólt a tv 60 perc című hírműsorában. Ezt mondta: „Ha többen élnének az önök hite szerint, nem olyan állapotban lenne e nemzet, mint amilyenben van. Én egy olyan tudósító vagyok, aki tudja, hogy az önök szervezete a szereteten és a Teremtőbe vetett erős hiten alapszik. Szeretném, ha tudnák, hogy nem minden tudósító annyira elfogult.”
Széles körben ismert vallás
Becsületes dolog azt állítani, hogy Jehova Tanúi egy kis csoport, amely bizonyos tételeket egyoldalúan hangsúlyoz? Bizonyos értelemben kevesen vannak Jehova Tanúi, ha összehasonlítjuk őket némely vallással. De emlékezz csak vissza, mit mondott Jézus: „szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt” (Máté 7:13, 14).
Akárhogy is, de Jehova Tanúi távolról sem nevezhetők kis létszámú, szélsőséges nézetű szektának. 1993 tavaszán több mint 11 millió ember volt jelen a Tanúk által megrendezett ünnepen, Krisztus halálának Emlékünnepén.
(2018-ban: Jehova Tanúi fiókhivatalai: 87
Jelentést adó országok és más területi egységek: 240
Összes gyülekezet: 119 954
Emlékünnepen jelen levők világszerte: 20 329 317)
De fontosabb a számuknál az erkölcsiségük és példás viselkedésmódjuk, amelyekért a világ minden részén dicsérően szólnak róluk. Kétségkívül fontos tényezőnek számított ez azokban az országokban, ahol hivatalosan elismerték őket, mint ismert és valódi vallást.
Kiemelkedően fontos az Emberi Jogok Európai Bírósága által nemrégiben hozott határozat. Ez kijelentette, hogy a Tanúknak szabadságot kell élvezniük a gondolkodás, a lelkiismeret és a vallás terén, és jogukban áll beszélni a hitükről s tanítani azt másoknak. Aligha volna ez a helyzet, ha Jehova Tanúi arról lennének ismertek, hogy tagtoborzás végett a legmodernebb pszichológiai eszközökhöz folyamodnak, vagy ha a manipulálás módszereit alkalmaznák, hogy ellenőrzésük alatt tartsák követőik gondolkodását.
Emberek tömegei ismerik jól Jehova Tanúit világszerte. Azt kérdezzük a nem Tanúk millióitól, akik bibliatanulmányozást folytatnak vagy folytattak valamikor a Tanúkkal: Tettek-e bármilyen kísérletet is a Tanúk arra, hogy agymosásnak vessék alá őket? Alkalmaztak-e a Tanúk olyan módszereket, amellyel ellenőrzésük alá akarták vonni a gondolkodásukat? „Nem” — hangzana kétségkívül őszinte válaszuk. Nyilvánvaló, hogy ha ilyen módszereket alkalmaztak volna eddig a Tanúk, akkor se szeri se száma nem lenne az áldozatoknak, ami viszont ellentmondana akármelyik érvnek, amely Jehova Tanúi mellett szól.
„Mélységesen emberségesek”
Azok, akik tagjai egy szektának, gyakran elszigetelik magukat a barátoktól, a családtól és még a társadalomtól is általában. Vajon ez Jehova Tanúira is igaz? „Én nem tartozom Jehova Tanúi közé” — írta egy tudósító a Cseh Köztársaságban. Hozzátette azonban: „Kétségtelen, hogy [Jehova Tanúi] óriási erkölcsi erővel rendelkeznek . . . Elismerik a kormányt képviselő hatóságokat, ám hitük szerint csakis Isten Királysága képes megoldani az emberiség összes problémáját. De figyeljük csak meg: ők nem fanatikusok. Olyan emberek, akik mélységesen emberségesek.”
Ezenkívül nem élnek közösségekben, elszigetelődve rokonoktól és másoktól. Jehova Tanúi felismerik, hogy Írás szerinti felelősségük szeretetet és törődést tanúsítani a családjuk iránt. Együtt élnek, együtt dolgoznak más emberekkel, bármilyen rasszhoz vagy valláshoz tartozzanak is azok. Amikor katasztrófa történik valahol, gyorsan készen állnak, hogy segélyszállítmányokról és egyéb emberbaráti segítségről gondoskodjanak.
Ennél is fontosabb az, hogy egy egyedülálló oktatási program érdekében fáradoznak. Hány olyan vallás van, amely szervezett módon végez személyes látogatásokat minden egyes személynél a területén? Jehova Tanúi ezt teszik több mint 200 országban és több mint 200 nyelven! Nyilvánvaló, hogy Jehova Tanúi „mélységesen emberségesek”.
Szigorú ragaszkodás a Bibliához
Kétségtelen, hogy Jehova Tanúinak tanításai különböznek azoktól a tanításoktól, amelyekkel az egyházak szolgálnak. Jehova Tanúi hite szerint Jehova a mindenható Isten és Jézus, a Fia, nem része egy háromságot alkotó istenségnek. Hitük elválaszthatatlan attól a hitnézettől, hogy egyedül Isten Királysága tud szabadulást hozni a szenvedő emberiségnek. Figyelmeztetik az embereket a dolgok e romlott rendszerének küszöbön álló pusztulására. Arról az isteni ígéretről prédikálnak, amely szerint földi Paradicsomban élhet majd az engedelmes emberiség. Nem viseltetnek hódolattal a kereszt iránt. Nem ünneplik a karácsonyt. Hiszik, hogy a lélek halandó, és hogy nincsen pokoltűz. Nem fogyasztanak vért és vérátömlesztést sem fogadnak el. Tartózkodnak attól, hogy belekeveredjenek a politikába és részt vegyenek a háborúkban. Feltetted-e már valaha is a kérdést magadnak, hogy miért ennyire mások Jehova Tanúinak a tanításai?
Egy Massachusettsben megjelenő újság kifejti, hogy Jehova Tanúinak „szigorú bibliaértelmezése sok olyan tevékenységet tilt, amelyet mások magától értetődőnek vesznek . . ., mindezt azért teszik, mert igyekeznek követni az első századi keresztények példáját és a Biblia szavát” (Daily Hampshire Gazette). Egy enciklopédia egyetért azzal, hogy „minden hitnézetük a Biblián alapul. »Szöveggel igazolnak« (azaz bibliai utalással szolgálnak, hogy alátámasszanak) csaknem minden, hittel kapcsolatos állítást, fenntartás nélkül elismerve a Biblia tekintélyét, amely semmi helyet nem hagy a hagyományoknak” (The Encyclopedia of Religion). A Religion in America című könyv kijelenti: „A csoport soha nem tántorodott el attól, hogy a Biblia tanulmányozására összpontosítson, és tanításaikat az Írásra utaló referenciák alaposan kidolgozott rendszere támasztja alá.”
Ki a vezetőjük?
Épp a bibliai tanításokhoz való ily szoros ragaszkodásból következik, hogy az emberi vezetők bálványozása és az irántuk érzett hódolat — amely olyannyira jellemzi napjaink szektáit — nem található meg Jehova Tanúi körében. Elutasítják a papság-laikusok megkülönböztetés fogalmát. A The Encyclopedia of Religion helyesen állapítja meg Jehova Tanúiról: „A papi-osztály és a megkülönböztető címek tiltott dolgok.”
Jézus Krisztust követik mint Vezetőjüket és mint a keresztény gyülekezet Fejét. Jézus volt az, aki ezt mondta: „ne hivassátok magatokat így: Mester, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig valamennyien testvérek vagytok. S atyátoknak se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei Atya. Vezetőknek se hivassátok magatokat, mert egy a ti vezetőtök, a Krisztus” (Máté 23:8–12, Új Testamentum, 1930).
Nyilvánvaló, hogy Jehova Tanúi éppen olyan messze állnak a szektáktól, mint Jézus a nagyétkűségtől és a részegségtől. Kétségtelen, hogy a Jézusról és tanítványairól szóló hamis hírek hatására nem mindenki esett bele abba a csapdába, hogy gyalázza őt. Némelyek talán egyszerűen csak téves tájékoztatást kaptak. Ha kérdéseid vannak Jehova Tanúival és hitnézeteikkel kapcsolatban, miért ne ismernéd meg őket jobban? Királyság-termeik szélesre tárt ajtókkal várnak minden igazságkeresőt.
Te is hasznodra fordíthatod azt, hogy gondosan kutatnak a pontos bibliaismeret után, és megtanulhatod, miként imádd Istent Jézus szavaival összhangban: „jön egy óra, és az most van, amikor az igazi imádók az Atyát szellemben és igazságban fogják imádni, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának” (János 4:23, Cs).
"Vezetőknek se hivassátok magatokat, mert egy a ti vezetőtök, a Krisztus"
Az őrtorony szervezetet un. "Vezető Testület" irányítja, ahogy ti nevezitek. Akkor ezek alapján kijelenthetjük, hogy pejoratív értelemben és a bibliai tanítás értelmében is egy szekta vagytok? Például itt egy cikk róla:
Vezetőknek nevezik magukat, pedig mint idézted, egy vezető van Krisztus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!