Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muszlimok rosszabbak mint a...

A muszlimok rosszabbak mint a keresztények?

Figyelt kérdés
2019. máj. 14. 10:45
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
0%

"Egyszerű szövegértés. Ha az ok az imahely építés, ebből az következik hogy azokra a zsidókra és keresztényke akik nem építenek imahelyet a próféták sírjára, nem vonatkozik az átok"

Milyen nyelvtani tételből következik ilyesmi? A mondat megfogalmazása ugyanis semmi ilyesmit nem tartalmaz.

"Akkor kijavítom. Fanatikus ateista vagy"

Ki mondta hogy ateista vagyok?

Nem csodálom hogy ennyire nem megy a szövegértés sem, ha a gondolkodásod kimerül annyiban hogy neket tetsző, de semmi által meg nem alapozott prekoncepciókat húzol rá mindenre...

2019. máj. 16. 14:25
 42/61 anonim ***** válasza:
0%

Még csak meg sem említettem a Koránt. Tényleg ennyire muszáj valamibe belekötnöd, hogy ha nem tudsz mibe, akkor kitalálsz az emberről valami hazugságot amibe beleköthetsz? Azért ez elég kínos.

A levezetést pedig továbbra is várom, milyen nyelvtani szerkezetből, miért és hogyan következik az amit állítasz.

Mert az, hogy jó fanatikus módjára annyit mondasz hogy ez ezt jelenti mert csak, nos, ezzel ugye tudod ki fog komolyan venni?

2019. máj. 16. 14:35
 43/61 anonim ***** válasza:
46%

"Milyen nyelvtani tételből következik ilyesmi? A mondat megfogalmazása ugyanis semmi ilyesmit nem tartalmaz."

Nézd kifejtettem. Pontosan azt írja amit mondtam és a Korán is megerősíti ezt. Fogad el hogy benézted. Azzal hogy ragaszkodsz a hülyeségedhez csak téged minősít.

"Nem csodálom hogy ennyire nem megy a szövegértés sem, ha a gondolkodásod kimerül annyiban hogy neket tetsző, de semmi által meg nem alapozott prekoncepciókat húzol rá mindenre..."

Kifejtettem hogy az állításod logikailag hibás és a Koránnal is ellentétes, te viszont továbbra is ragaszkodsz ehhez, így a fanatikus jelző teljes mértékben igaz rád.

2019. máj. 16. 14:41
 44/61 anonim ***** válasza:
46%

"Még csak meg sem említettem a Koránt. Tényleg ennyire muszáj valamibe belekötnöd, hogy ha nem tudsz mibe, akkor kitalálsz az emberről valami hazugságot amibe beleköthetsz? Azért ez elég kínos."

Azt írtad hogy vers, márpedig az idézet nem Korán vers. Ebből az következik hogy halvány lila gőzöd sincs a témához.

"A levezetést pedig továbbra is várom, milyen nyelvtani szerkezetből, miért és hogyan következik az amit állítasz."

Olvasd vissza. De szerintem felesleges nem mert nem vagy azon a szinten hogy felfogd.

2019. máj. 16. 14:43
 45/61 anonim ***** válasza:
0%

Vers =/= Korán vers.

Se nyelvtani tételt, se levezetést, sem magyarázatot a hogyanra nem mutattál egy válaszban sem.

Ha egyszer egy mindennapos nyelvtani szerkezetbe (a mert szóval kezdődő alárendelt magyarázó mondatrészbe) valami egész mas jelentést szeretnél magyarázni, az a minimum hogy pontosan levezeted, hogyan jelenthet egy ilyen szerkezet olyasmit, amit alapból nem szokott jelenteni. Vagy ismerd el hogy bebuktad, ha egyszer semmilyen nyelvtani szabályról nem tudsz ami téged igazol.

2019. máj. 16. 14:48
 46/61 anonim ***** válasza:
46%

Az idézet nem vers és nem a Koránból van.Ebből az következik hogy fogalmad sincs a Koránról és azt sem tudod mi a hadisz.

Látom az is meghaladja a képességeidet hogy visszakeresd. Utoljára leírom. Egyszerű szövegértés. Ha az ok az imahely építés, ebből az következik hogy azokra a zsidókra és keresztényke akik nem építenek imahelyet a próféták sírjára, nem vonatkozik az átok. Továbbá sokszor esik szó a Koránban a keresztényekről és zsidókról de egyszer sem írja hogy kollektíven átkozottak lennének. Meg tudod erősíteni az állításod a Korán versekkel? Mert én meg tudom erősíteni amit írtam:

2:62 Akik hittek, és akik zsidók és a keresztények és a sábeusok - azok közül, aki hisz Allahban, és a Végső napban és igaz cselekedeteket cselekedett, megvan a fizetségük az Uruknál és nem kell őket félteni és nem fognak szomorkodni.

Tehát a Korán szerint nem hogy átkozottak lennének, hanem a hívő zsidók és keresztények boldogok lesznek mert Allah megjutalmazza őket. Tehát amit állítasz nemcsak nyelvtanilag, logikailag helytelen, de a Koránnal is ellentétes.

2019. máj. 16. 15:01
 47/61 anonim ***** válasza:
0%

"Ha az ok az imahely építés, ebből az következik hogy azokra a zsidókra és keresztényke akik nem építenek imahelyet a próféták sírjára, nem vonatkozik az átok"

Miért következne? Ez csak a te belemagyarázásod.

Nyelvtanilag semmi hasonló nem következik belőle. A másik válaszoló már leírta, csak te látványosan figyelmen kívül hagytad, hogy a mondatba kéne egy olyan mondatrész ami az átok célját specifikálja, hogy azt jelentse amit te bele szeretnél kamuzni. De a kondatban kizárólag az átok oka van specifikálva, arra semmivel sem tér ki hogy csak egy keresztényeken belüli részhalmaz lenne a cél.

"Továbbá sokszor esik szó a Koránban a keresztényekről és zsidókról de egyszer sem írja hogy kollektíven átkozottak lennének"

Mert ha csak egyetlen helyen esik említés arról, hogy el lett átkozva a zsidóság és a kereszténység, akkor az milyen alapon nem számít?

2019. máj. 16. 15:11
 48/61 anonim ***** válasza:
0%

"Nézd kifejtettem. Pontosan azt írja amit mondtam és a Korán is megerősíti ezt."

Hol fejtetted ki, okoska? Hogy te ezt erőlteted bele bármi áron, az nem kifejtés.

De be kell látnom, a szövegértéssel hadilábon állsz, így leegyszerűsítem neked. Ugye emlékszel a két példámra?

1. Átkozottak legyenek azok a zsidók és keresztények, akik...

2. Átkozottak legyenek a zsidók, mert...

Válaszd ki és indokold meg, a kettő közül melyiket mondanád, ha az összes keresztényt és zsidót megátkoznád, és melyiket mondanád, ha csak egy bizonyos részüket átkoznád meg?

2019. máj. 16. 15:21
 49/61 anonim ***** válasza:
32%

,,Tehát a Korán szerint nem hogy átkozottak lennének, hanem a hívő zsidók és keresztények boldogok lesznek mert Allah megjutalmazza őket. Tehát amit állítasz nemcsak nyelvtanilag, logikailag helytelen, de a Koránnal is ellentétes."

Korán [98:6] - Valóban, ők akik nem hisznek a Szent írás népei és a többistenhitűek közt a Pokol tüzében lesznek, öröké ott maradnak. Ők a legrosszabb teremtmények.

A Szent írás népei alatt a zsidókat és a keresztényeket kell érteni, a Korán azt mondja ők a legrosszabb teremtmények.

2019. máj. 16. 15:25
 50/61 anonim ***** válasza:
31%

# 47

"De a kondatban kizárólag az átok oka van specifikálva, arra semmivel sem tér ki hogy csak egy keresztényeken belüli részhalmaz lenne a cél."

Te tényleg csak ennyire vagy képes szellemileg? Ha általánosságban írná akkor nem tenné oda hogy azokra vonatkozik akik próféták sírjára építettek.

"Mert ha csak egyetlen helyen esik említés arról, hogy el lett átkozva a zsidóság és a kereszténység, akkor az milyen alapon nem számít?"

Értelmi fogyatékosokkal nincs értelme vitáznom. Elolvastad egyáltalán a Korán verset amit idéztem?

2019. máj. 16. 15:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!