Ma húsvát vasárnapja van, a keresztények Jézus feltámadását ünnepelik. Vajon elérhetnénk azt amit Ő elért anélkül, hogy elszenvedjük a halált?
# 1/
“…, hogy mi az emberhez méltó, végképp nem tudom.”
Jézus színeváltozására gondoltam, amikor szerintem megkapta a biztonságot, hogy bármi is történik vele, Ő tovább fog élni. Ez lehetne szerintem egy könyörületesebb emberhez méltó alternativa a halálnak, ami nem, hogy tönkre teszi az embert hanem tökéletesíti és megdicsőiti. Mert ugye, ha fejlődni akarunk, akkor feltétlen változnunk kell. Tehát vagy a halál vagy a színeváltozás, nem mindegy.
Az ember teste alkalmatlan az örök életre.
A halál viszont nem kötelező része az életnek.
Idővel az ember majd meg fogja ezt is oldani.
A teremtett ember nem Isten, így az ember nem lehet Megváltó, Messiás, szabadító stb.
A halál elkerülhetetlen, már eleve a halálra születünk.
Jézus pedig nem "csak" ember volt, hanem a testé lett Krisztus, azaz a testet öltött Isten.
Jézus a halálával és feltámadásával biztosította az emberek számára az örök létet, az örök életet Istennel az Isten Országában a Paradicsomban.
Jézusnak meg kellett halnia és feltámadnia mi értünk, mert mi mindenképp meghalunk, de így fel is fogunk támadni tökéletes romolhatatlan testben, és Jézus örökös társai leszünk, ha mindvégig hitben és szeretetben kitartunk.
lesz feltámadás az igazak számára Jézus visszajövetelekor!!!
A színeváltozás lényege az volt, hogy Jézus 3 legközelebbi barátja megértse, Jézus nem csak egy különleges ember, vagy egy nagy próféta a sok közül. Ott volt Illés és Mózes is, de a hang a mennyből agy szólt Jézusról: "Ez az én szeretett fiam, akiben gyönyörködöm, rá hallgassatok!" (Máté 17:5)
Éppen ma hallgattam egy prédikációt a feltámadásról, kemény volt az üzenet, de aki elég bátor, és jól bírja a gyűrődést, meghallgathatja itt:
A prédikáció 29:30-nál kezdődik a videóban.
üdv
Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!