Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Husvetkor miert Jezus feltamad...

Tanu kérdése:

Husvetkor miert Jezus feltamadasat unnepelik meg, noha a Biblia szerint Jezus halalat kene?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 24. 09:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Azt nagypénteken ünnepeljük.
2014. ápr. 24. 09:01
 2/16 A kérdező kommentje:
mikor veszitek magatokhoz a kenyeret es a bort? nagypenteken?vagy vasarnap?
2014. ápr. 24. 09:03
 3/16 anonim ***** válasza:
A katolikusok nagypénteken is meg vasárnap is. Én nem vagyok katolikus, sőt, leginkább semmilyen sem, így nem tudok a kérdésedre válaszolni.
2014. ápr. 24. 09:14
 4/16 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy.Nálatok mindenki veszi, legalább minden Pénteken?
2014. ápr. 24. 09:15
 5/16 A kérdező kommentje:
a Biblia tobb helyen is beszel arrol,hogy amikor valaki magahoz veszi a kenyeret es a bort(es ezt az emberek husvet alkalmaval teszik),(persze van aki egy evben tobbszor is magahoz veszi...)Jezus HALALAT kell hogy hirdesse,nem pedig a feltamadasat.olvassuk el: 1Korintusz 11:26.es ez osszhangban van azzal,amiert Jezus a foldre jott.O maga mondta,hogy miert jott.Mate 20:28-hogy meghaljon a mi buneinkert.mivel Jezus a halala altal szabaditott meg minket a buntol es a halaltol,nem pedig a feltamadasa altal,igy logikus hogy ezert ker minket arra,hogy a halalarol emlekezzunk meg.persze az is nagyon szep es remenyt ado,hogy feltamadt,de sem Jezus sem a Biblia nem ker minket arra,hogy a feltamadasat unnepeljuk meg.es sokan megis ezt teszik.Amire azonban megkernek minket....
2014. ápr. 24. 09:16
 6/16 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, nem csak évente egyszer gyűltek össze, hogy megtörjék a kenyeret, de igazán nem szeretnék kötözködni, azt csináltok, amit akartok.
2014. ápr. 24. 09:18
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Akkor csak ünnepeld, hogy megöltétek.
2014. ápr. 24. 09:20
 8/16 anonim ***** válasza:
88%
Mi minden hónapban veszünk Úrvacsorát, mert Jézus sehol sem mondta, hogy csak a halála napján vehetjük, hanem azt, hogy ezt tegyük emlékére. Én teszem, más meg nem teszi. Ő baja.
2014. ápr. 24. 09:43
 9/16 anonim ***** válasza:
27%

Szia

A Biblia sehol nem írja, hogy az apostolok minden hónapban vagy héten ilyet tettek mert Jézus egyszer halt meg és nem minden nap

A zsidó pászka ami Jézus halálát árnyékolta elő is évente volt, nem havonta, vagy hetente.

S ez Niszán hó 14-én van.

Ezt a dátumot nem véletlenül adta meg konkrétan a teremtő Régen és utána is.

S nem ünneplés a halála, hanem megemlékezés, mert ez az emberiség megmentő eszköze, és nem a feltámadása a megmentés.

Ezt a szokást a hitehagyott egyházak vezették be, mint minden más egyéb biblia ellenes pogány ünnepekből kreált keresztény ünnepet.

Az emberekre ezzel terheket raknak, és az emberek pedig szeretik az ilyen terheket, Jézus pedig levenné róluk....

Katy Weaver

2014. ápr. 24. 12:28
 10/16 anonim ***** válasza:

"A Biblia sehol nem írja, hogy az apostolok minden hónapban vagy héten ilyet tettek mert Jézus egyszer halt meg és nem minden nap."

Ha egyszer halt meg, akkor egyszer kellett volna úrvacsora.

Vagy úgy gondolod, hogy évente halt meg?

Vacsorázni pedig nem csak a halála előtt vacsoráztak az apostolok.

Vagy a te Bibliád ezt írja? (és azt, hogy a 144.000 éginek kell kajálni?).

Jó, látom hogy a pászkával jössz most (értem én, hogy arra céloztál, hogy az éven csak egyszer vacsoráztak). De amikor Jézus feltámadt és nem ismerték meg csak a vacsorán, az kivételes eset volt, vagy eltelt egy év?

Már a tanúk szerint is valami energia van a kenyérben és a borban, hogy tilos volna magunkhoz venni?

Isten rohadtul nem érdeklik sem a dátumok, sem pedig a nevek, sem pedig a halott test. Vagy igen?

"S nem ünneplés a halála, hanem megemlékezés, mert ez az emberiség megmentő eszköze, és nem a feltámadása a megmentés. "

Jó, tehát bármit meg tehetek, ha emlékszem?

Az élete igen is fontosabb, mint a halála. Az életével bizonyított. Nem öngyilkosnak jött ide, hogy a durci Jehova elnéző legyen, hanem feláldozta magát értünk (tudta, hogy nem fogják elfogadni mind, de szeretetből eljött azokért, akik menthetőek és bizonyított mind halálig)

Vicces, hogy neked teher Jézus feltámadás, de a halála meg nem...

2014. ápr. 24. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!