Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztenyek miert vetik el...

A keresztenyek miert vetik el a buddhizmus tanai mikor az korabbra gyökerezik vissza?

Figyelt kérdés

2019. máj. 7. 09:23
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
67%
Az öreg hazugság is hazugság.
2019. máj. 7. 09:42
 2/26 Mansour ***** válasza:
88%

A kereszténység kinyilatkoztatáson alapuló vallás. Mindent elvet, amit a kinyilatkoztatás nem tartalmaz.

Egyébként a buddhizmus kozmológiája a lehető legmesszebb áll a kereszténység világképétől, de az emberrel és az erkölcsi kérdésekkel kapcsolatban viszont nagyon sok közös vonás található a kereszténységben és a buddhizmusban. Ezekre a kapcsolódási pontokra fókuszálva ki lehet(ne) alakítani egy normális, elfogadó, sőt akár együttműködő viszonyt is a két vallás között.

2019. máj. 7. 09:50
 3/26 lilla64 ***** válasza:
100%

Először is azért mert keresztények és csak egy istenbe hisznek,a buddhisták viszont a folyamatosan ismétlődő születések és halálozások sorozatába.Nekik nem létezik a teremtő.

A keresztényeknél Krisztus keresztre feszitése a bűnök bocsánata,a buddhista tanitásban pedik a függő keletkezés szerepel.

A keresztényeknél a teremtés a földi élet kezdetét,a végitélet a jelenlegi világ végét jelenti,a buddhizmusban az időnek nincs se kezdete se vége.

2019. máj. 7. 09:56
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a kereszténység az Ószövetségből fejlődött ki, ami azért sokkal régebbi, mint a buddhizmus.

A kereszténység azért veti el a buddhista tanokat, mert rendkívül különböznek. Még a hindu vallás is több párhuzamot mutat a kereszténységgel, mint az ateista buddhizmus.

2019. máj. 7. 10:26
 5/26 anonim ***** válasza:
82%

Személy szerint nem vetem el. Bár sokat nem tudok róla, de vannak közös pontok benne. Sajnálom, hogy a nyugati világból ami keresztény többségű kiveszett ez a mély spirituális gondolatvilag.

Az ember-Isten kapcsolat, az ember-természet kapcsolat szerintem nagyon fontos.

Sőt, a meditációs gyakorlatot beépítettem saját vallásomba. van, hogy arra van szükségem, hogy szinte lemenjek alfába, és csak én legyek Istennel, minden külvilági dolgot kizarjak magamból. Ilyenkor hindu népzene helyett lassú zongorázást hallgatok, füstölő helyett illatgyertyát égetek. És nincs ebben semmi eretnekség, ha valakinek ez segíti a hitét, és Istennel való kapcsolatát, az nyugodtan csinalhatja.

2019. máj. 7. 10:39
 6/26 anonim ***** válasza:
75%

"A keresztenyek miert vetik el a buddhizmus tanai mikor az korabbra gyökerezik vissza?"

Ami öregebb, nem biztos, hogy igazabb

2019. máj. 7. 11:06
 7/26 anonim ***** válasza:
22%
Az egyik őrült miért akceptálná a másik elmebaját?
2019. máj. 7. 11:33
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

A sumer vallás meg még ősibb..

Nem ezen múlik. Gyökeresen más a világképe a kereszténységnek és a buddhizmusnak.

2019. máj. 7. 12:42
 9/26 anonim ***** válasza:
45%
Minden vallás mérhetetlenül arrogáns, mert mind azt hirdető hogy ő az igaz.
2019. máj. 7. 12:44
 10/26 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon lehúztátok a válaszom, amely elmebajnak titulálja a vallásokat, de kérdezem én, mi a kereszténység, ha nem létező lényeket vizionál, mint ördög, angyal, démon, Isten, stb...?
2019. máj. 7. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!