Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztenyek miert vetik el...

A keresztenyek miert vetik el a buddhizmus tanai mikor az korabbra gyökerezik vissza?

Figyelt kérdés

2019. máj. 7. 09:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
37%
Wow csak nem a világegyetem mindentudójával van szerencsénk? Micsoda megtiszteltetés!
2019. máj. 7. 13:41
 12/26 anonim ***** válasza:
23%

Na most meg miért fölényeskedsz?

Te talán nem tartod az összes többi vallást elmebajnak a tiéden kívül a szíved mélyén?

Na, a többiek pont ugyanígy vannak a tieddel.

2019. máj. 7. 13:48
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek a vallását nem tartom elmebajnak. Sőt a te hitedet is tisztelem.
2019. máj. 7. 13:52
 14/26 anonim ***** válasza:
20%

Akkor te vagy nem az igazat mondod, vagy totál be vagy kattanva.

Mégis, hogyan lehet egy csomó hitet akceptálni, ha valaki teljesen tiszta?

2019. máj. 7. 14:04
 15/26 anonim ***** válasza:
76%
Hát azt nem mondtam, hogy hiszek is benne...
2019. máj. 7. 14:07
 16/26 anonim ***** válasza:
30%

A legnagyobb különbség az, hogy Buddha halott, Jézus él.

[link]

[link]

2019. máj. 7. 14:50
 17/26 anonim ***** válasza:
41%

#10 Honnan tudod 100 százalékosan, hogy nem léteznek? Csak azért mert tudományosan még nem tudták bebizonyítani a létezésüket, még nem jelenti azt, hogy biztosan nem is léteznek. Az se mérvadó, hogy neked még nem volt tapasztalatod velük, mert sokan állították a történelem folyamán, hogy nekik viszont igen. Szóval mivel a vélemények nem egyöntetűek ez alapján se lehet egyértelmű következtetést levonni.

Én nem tartom elmebajnak a többi vallást sem. Megszoktam vizsgálni őket és ha tévedésnek is találom őket, attól az még nem lesz "elmebaj". pl. Attól, hogy te leírtad a véleményedet és én nem értek vele egyet, még nem gondollak elmebajosnak. Úgy vélem nem vettél mindent számításba és elhamarkodott, téves következtetést vontál le, de ez bárkivel megeshet. Sose lehet tudni, lehet egyszer megváltozik a véleményed.

A kérdésre válaszolva: A kereszténység és a buddhizmus alapvető dolgokban eltérnek egymástól. pl. A buddhizmus Istent teljesen kiveszi a képből,(amennyire én tudom

kifejezetten nem tagadja a létezését, de nem is tekinti ezt lényeges kérdésnek, nem foglalkozik vele) lényegében önmegváltást hirdet. Ez pedig nem összeegyeztethető a kereszténység alapvető gondolataival. Továbbá azt azért érdemes figyelembe venni, hogy a buddhizmus keletkezését bár i.e 600-400 közé datálják, írott formát még ezt követő legalább kétszáz évvel kapott. A keletkezés és az írott forma közötti állapotban még az se egyértelmű, hogy pontosan mit tanítottak. Valamint, még ha a buddhizmus pár száz évvel meg is előzte a kereszténységet, a kereszténység alapvetően a buddhizmusnál legalább ezer évvel régebbi zsidó vallásra épül. Ráadásul, ha az idő számít, akkor a hindu vallás igazabb mint a buddhizmus, hiába tagadja sok tanítását. Nem számít, hogy Buddha szerint a hindu vallás téves és nem létezik kasztrendszer, nincs örökké tartó reinkarnáció, hanem ki lehet lépni a körforgásból stb. Mivel a buddhizmus később keletkezett, e logika szerint, neki nem lehetett igaza.

2019. máj. 7. 15:00
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan azért vetik el a buddhizmus tanait amiért a zsidók, a muszlimok és a többi vallás hívei is, ők nem ebben hisznek.
2019. máj. 7. 15:37
 19/26 Mansour ***** válasza:
100%

"Nem számít, hogy Buddha szerint a hindu vallás téves és nem létezik kasztrendszer, nincs örökké tartó reinkarnáció, hanem ki lehet lépni a körforgásból stb."

Bocs, de a hindu vallás lényege is az, hogy ki lehet lépni a reinkarnáció körforgásából.:)

Buddha nem tartotta a hindu vallást tévesnek, nem vetette el annak alapjait, csak a kulturális hagyományait tartotta szükségtelennek és a hindu valláshoz kapcsolódó társadalmi szokásrendszert (legfőképp a kasztrendszert) vetette el.

2019. máj. 7. 15:55
 20/26 anonim ***** válasza:

Miért tisztelnek annyian egy olyan tanitót aki gombamérgezésben szetf@sta magát és meghalt?

De ide sorolnám a pedofil bandavezér Mohamedet is.

Ennél enyhén szólva is magasztosabb a kereszténység és Jézus személye.

2019. máj. 7. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!