A muszlimok rosszabbak mint a keresztények?
Talán próbáld meg értelmezni az általad hozott szöveget:
"Isten átkozza meg a zsidókat és a keresztényeket, mert az imahelyeiket a prófétáik sírjaira építették."
Átlagos szövegértési képességgel már látnod kellene hogy azokra a zsidókra és a keresztényekre vonatkozik akik imahelyet építettek a próféták sírjára, magyarul nagy bűnt követtek el. Ha az összesre értené, akkor csak annyit mondott volna hogy Isten átkozza meg a zsidókat és a keresztényeket. Továbbá a Koránban sincs egyetlen vers sem ami általánosságban megátkozná a keresztényeket vagy zsidókat. Ráadásul itt az a helyzet hogy sok keresztény Istenként imádja a prófétákat, szenteket, ami az egyik legnagyobb bűn, és a Biblia is tiltja.
Szerintem ezt már lekövetni, hogy ki mit mondott akkor, illetve, hogy hogyan is gondolta, már nem igen lehet, mert pl. a nyelv is változhat az idők során. Konkrét példát most nem írok, de elég visszagondolni nagy magyar költők verseire, teljesen máshogy fogalmaznak, ebből kiindulva, gondolom, hogy ha nem 100-200, hanem 1000+ évet megyünk vissza az időben, ez még inkább igaz. Lehet tényleg úgy gondolta Mohamed, hogy hulljon a férgese, de az is lehet hogy nem volt szükség akkor odaírni, hogy ''azok''. :D Az már más kérdés, hogy ezt ki hogy értelmezi...
Én azt mondom alapjában véve, hogy nem lehet egy ilyen írásra alapozni az embernek az életét, legyen ez keresztény vagy muszlim. Tanulni lehet belőle, de józan paraszti ésszel át kell gondolni, hogy mit fogadunk meg. Értem én, hogy kell valamibe kapaszkodni, de ha magunkban hiszünk az épp elég. Nem a sült galambot kell várni a teremtőtől, hanem legyünk mi a teremtők. Ültessünk növényeket, tenyésszünk állatokat, adjunk életet utódainknak, szolgáljuk az életet.
Mindenkinek van egy értékrendje ami szerint él, tehát még az ateista is hisz valamiben, és ugyan úgy közösségbe is járhat, csak ő független marad, és a cselekedetei inkább spontán szerűek, nincsenek kőbe vésve, a saját igazságában hisz.
Alkohol, drog, vallás, stb... Ugyan úgy függővé, válhat az ember, eljöhet a nap, amikor már kényszered van rá, hogy megidd a reggeli kávét, mert ha nem teszed, az komoly tünetekkel jár és eljöhet a nap amikor kényszered van rá, hogy a ''leirtak'' szerint cselekedj és elveszted a józan paraszti eszed. Innen már nagyon nehéz a visszaút, én tudom, játékfüggő voltam.
Keresztény vagy muszlim? Ez olyan mint a politikában a jobb és bal oldal. Melyik a rosszabb? Mikor melyik, mindig az amelyik hatalmon van, nem? :) Olyan még nem volt, hogy mindenkinek jó legyen, tehát maga a rendszerbe van a hiba, ne a politikától várj útmutatást! Ugyan ez a vallásnál... melyik a rosszabb muszlim vagy keresztény? Mikor melyik, mindig az amelyik képernyőn van, főleg ha még választási kampányt is lehet ráépíteni, akkor mégjobban''az''. :D
"Átlagos szövegértési képességgel már látnod kellene hogy azokra a zsidókra és a keresztényekre vonatkozik akik imahelyet építettek a próféták sírjára, magyarul nagy bűnt követtek el"
Semmi nincs a szövegben ami ilyesmire utal.
A mondat első fele megjelöli az elátkozni kívánt személyeket, a mondat második fele a magyarázat az átok okára. Az elátkozni kívánt személyek pedig a zsidók és keresztények kollekríven. Semmilyen 'azok, akik' szerkezet nincs a mondatban ami miatt ez nem vonatkozna az összes keresztényre és zsidóra.
"A mondat első fele megjelöli az elátkozni kívánt személyeket, a mondat második fele a magyarázat az átok okára. Az elátkozni kívánt személyek pedig a zsidók és keresztények kollekríven. Semmilyen 'azok, akik' szerkezet nincs a mondatban ami miatt ez nem vonatkozna az összes keresztényre és zsidóra."
A mondat első fele megjelöli az elátkozni kívánt személyeket, a mondat második fele magyarázat az átok okára. Eddig igazad van. Ebből az következik hogy azokra a zsidókra és keresztényke akik nem építenek imahelyet a próféták sírjára, nem vonatkozik az átok. Most kérdés az hogy nem tudod értelmezni, vagy szándékosan hazudozol. Mivel fanatikus keresztény vagy, szerintem egyértelműen az utóbbi.
"Ebből az következik hogy azokra a zsidókra és keresztényke akik nem építenek imahelyet a próféták sírjára, nem vonatkozik az átok"
Nem következik belőle, hiszen a mondatban semmilyen nyelvtani szerkezet nincs ami arra utalna, amit te önkenyesen bele akarsz magyarázni.
1. Átkozottak legyenek azok a zsidók és keresztények, akik...
2. Átkozottak legyenek a zsidók, mert...
Gondolkodj egy kicsit a két mondat különbségén!
"Mivel fanatikus keresztény vagy, szerintem egyértelműen az utóbbi"
Ki mondta hogy keresztény vagyok? Ha valaki felhívja a figyelmedet egy nyelvtani buktára, abból vezesd le, milyen módon következik bármilyen vallás!
Adjuk meg neki az esélyt, emberek!
45%-os, bizonyítsd be hogy nem te vagy a fanatikus, aki csak a prófétáját próbálja mentegetni azzal, hogy valótlan jelentést magyarázol a példaként hozott versbe!
Vezesd le kérlek hogy milyen nyelvtani szerkezetből, miért és hogyan következik az a jelentés amit állítasz!
"Nem következik belőle, hiszen a mondatban semmilyen nyelvtani szerkezet nincs ami arra utalna, amit te önkenyesen bele akarsz magyarázni."
Egyszerű szövegértés. Ha az ok az imahely építés, ebből az következik hogy azokra a zsidókra és keresztényke akik nem építenek imahelyet a próféták sírjára, nem vonatkozik az átok. Továbbá sokszor esik szó a Koránban a keresztényekről és zsidókról de egyszer sem írja hogy kollektíven átkozottak lennének. Meg tudod erősíteni az állításod a Korán versekkel? Mert én meg tudom erősíteni amit írtam:
2:62 Akik hittek, és akik zsidók és a keresztények és a sábeusok - azok közül, aki hisz Allahban, és a Végső napban és igaz cselekedeteket cselekedett, megvan a fizetségük az Uruknál és nem kell őket félteni és nem fognak szomorkodni.
Tehát a Korán szerint nem hogy átkozottak lennének, hanem a hívő zsidók és keresztények boldogok lesznek mert Allah megjutalmazza őket. Tehát amit állítasz nemcsak nyelvtanilag, logikailag helytelen, de a Koránnal is ellentétes. Maradjunk annyiban hogy állításod a szokásos gyenge iszlámellenes hazugság kategória.
"Ki mondta hogy keresztény vagyok? Ha valaki felhívja a figyelmedet egy nyelvtani buktára, abból vezesd le, milyen módon következik bármilyen vallás!"
Akkor kijavítom. Fanatikus ateista vagy. Nem hibára hívtad fel a figyelmet csak hazudozol. Olyasmit állítasz ami nem következik a szövegből.
"45%-os, bizonyítsd be hogy nem te vagy a fanatikus, aki csak a prófétáját próbálja mentegetni azzal, hogy valótlan jelentést magyarázol a példaként hozott versbe!"
Ez nem a Koránból van, de fanatikus keresztényektől nem is várom el hogy olyan értelmi szinten legyenek hogy meg tudják különböztetni a Korán verset egy hadisztól.
"Vezesd le kérlek hogy milyen nyelvtani szerkezetből, miért és hogyan következik az a jelentés amit állítasz!"
Egyel feljebb megtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!