Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem bálványimádás az ahogy a...

Nem bálványimádás az ahogy a mohamedánok bálványozzák Mohamed prófétát?

Figyelt kérdés
Sokszor megkaptam már tőlük hogy mi keresztények tulajdonképpen bálványimádók vagyunk a szentháromság miatt, közben ők bálványozzák Mohamed prófétát, ő maga tökély, őt soha nem szabad kritizálni, bálványozni, imitálni kell őt és mindent amit csinált, akkor most ki is a bálványimádó?

2019. máj. 8. 20:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/139 anonim ***** válasza:
32%

66.😂😂 olvass már utána a dolgoknak.

Keresztény nem egyenlő a muszlimmal! Ne vedd egy kalap alá.

Jom kippur a zsidóknál böjt okoskám, ezt sem tudtad?? és így lett nálatok a ramadán. Ezt vette át Mohamed. Érted?! Tájékozódj mélyebben és ne amivel bemosták az agyad. Olvasgass a neten.

2019. máj. 10. 18:57
 72/139 szp72 ***** válasza:
70%

@ "Mielőtt bálványimádással rágalmazol nem ártana alapkérdésekkel tisztában lenned az iszlám vallással kapcsolatban."

Vajon hol rágalmaztalak bálványimádással?

@ "Az iszlám szerinti imát most nem részletezném de röviden annyit hogy a Korán versei kerülnek recitálásra, tehát ez a hadisz nem lehet része az imának."

Ezt nem igazán értem, ha a Koránt recitálom az ima, ha nem a Koránt az nem ima. Ezek szerint mi keresztények mivel sose recitáljuk a Koránt, ezért valójában imát se mondunk soha?

@ "A Korán egyértelműen kijelenti hogy csak Allahot imádjuk, senki mást. Mohamed próféta és a többi próféta ember, tehát tilos az imádatuk,

Ez végül is megegyezik a keresztény tanítással. De mit nevezel imádatnak?

@ "az ima csak is Istenek jár."

Mi a különbség az imádat és az ima között? Az ugyanaz? Tehát az imádat a Korán recitálása?

@ "Aztán, az a helyzet hogy mikor ez az esemény történt a próféta életben volt, így akkor semmi problémát nem jelent ha azt mondja "Békesség legyen rajtad ó Próféta!"."

Természetesen ha ez pusztán csak egy elbeszélés, miszerint valaki valamikor ezekkel a szavakkal áldotta meg a prófétát, akkor ez valóban nem ima. Nekem azonban úgy tűnt a vitáitokból, hogy ez valamiféle gyakran ismételgetett áldás féle, s mivel Mohamed van benne megszólítva, ezért a katolikus nyelvhasználat szerint imának minősül.

@ "Azt pedig már kifejtettem többször is hogy az ima és fohász csak Allah felé történik, nem a prófétához."

Szóval ez nem ima és nem fohász, de akkor mi? Pusztán csak egy elbeszélés vagy használják komolyan gondolt áldásként? Mert ha igen, akkor ez katolikus értelemben egy ima.

@ "Akár imáról akár imádatról beszélünk, keresztények akkor is bálványimádást követnek el."

Nem nagyon értem. Miért követünk el bálványimádást, ha muszlim értelemben se nem imádunk, se nem imát nem mondunk?

@ "teremtmény istenként való tisztelete," bűn az első parancsolat és a vallásosság erénye ellen. A szó szoros értelmében az élettelen tárgyak (pl. égitestek, totemek), állatok, ember (pl. az ősök) istenítése."

Ez igaz, de mi nem tartjuk a szenteket isteneknek, hanem csak szenteknek.

@ "Ez teljes mértékben teljesül keresztényeknél, hiszen Jézus nem Isten,

Ha nem Isten akkor persze igazad van, de mi Istennek hisszük.

@ "a szentnek nevezett halottakhoz is imádkoznak, könyörögnek, olyasmiket kérnek amiket csak Isten teljesíthet."

Ha az imádkozás alatt pusztán megszólítást értünk, már pedig mi egy természetfeletti megszólítást értünk, abba mi az istenítés? Te nem szoktál megszólítani senkit? A könyörgésben mi az istenítés? Ti nem szoktatok sohasem könyörögni? És semmit se kérünk a szentektől, amit csak Isten adhat, hanem éppen arról van szó, hogy a szentek kérésével együtt kérünk Istentől. Ti nem szoktatok együtt közösen fordulni az Istenhez?

@ "Ahogy már írtam, egy muszlim sem szólítja meg a prófétát ima alatt. Ez a hadisz vagy rosszul lett fordítva vagy nem hiteles."

Nem nagyon értem mit magyarázol. Teljesen mindegy, hogy ki mikor szólítja meg a prófétát, ha megszólítja, holott a Próféta nincs természetes módon jelen, akkor katolikus értelemben egy imát mond, vagyis imádkozik, s ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy muszlim értelemben mit csinál. Természetesen ha csak egy elbeszélésről van szó, az nem ima, de akkor nem értem, mit lett rosszul fordítva, vagy mi nem hiteles?

@ "Teljesen mindegy hogy imádkozol vagy fohászkodsz valakihez aki nem Isten, az ugyanúgy bálványimádás. Szerintem ahhoz nem kellene sok ész,"

Ha szerinted a bálványimádáshoz nem kell imádás, akkor szerintem nálad komoly szellemi problémák lehetnek.

2019. máj. 10. 19:19
 73/139 anonim ***** válasza:
71%

Ahogy olvasgatok itt a muszlim barátunkat nem is lehet érteni mit akar mondani. Fogalomzavarban szenved, össze vissza fogalmaz, őszintén szólva minél többször olvasom át, annál nagyobb katyvasz kerekedik a mondanivalójából.

A többiek érthetően érvelnek.

2019. máj. 10. 20:18
 74/139 anonim ***** válasza:
50%

# 72

"Vajon hol rágalmaztalak bálványimádással?"

Úgy érted nem állítod hogy muszlimok bálványimádók vagy úgy érted hogy ezt állítod és szerinted ez nem rágalom?

"Ezt nem igazán értem, ha a Koránt recitálom az ima, ha nem a Koránt az nem ima. Ezek szerint mi keresztények mivel sose recitáljuk a Koránt, ezért valójában imát se mondunk soha?"

Nem. Ha Koránt recitálod az még nem ima. Ha nem érted akkor miért mész bele a vitába? Nekem eszembe nem jutna leállni vitatkozni olyan témában amihez gőzöm sincs. Egyrészt nem ismered az iszlám vallást, másrészt mást jelent az ima az iszlám és keresztény vallásokban. Az iszlám vallás szerint az ima istenszolgálat, ami alatt Isten színe elé állunk és hálát, tiszteletet, szertetett mutatunk Isten iránt. Folyamatosan és rendszeresen, kötelezően. Kötelező elemei, feltételei vannak, mint például az ima előtti mosakodás, napi imaidők betartása, Korán recitálása, ima alatt megfelelő testhelyzet stb. Ezek nagyrészt hiányoznak a jelenlegi keresztény vallásból, de a Bibliából kiderül hogy egykor jelen voltak, tehát amit ma keresztények tesznek az nem ima.

A fohászban Allahhoz könyörgünk, segítséget kérünk, hálát adunk, elmondjuk a kívánságainkat stb. Vannak Mohamed próféta által tanított fohászok is, de saját szavainkkal is megfogalmazhatjuk bármikor, bárhol tehát nincsenek olyan kötött elemei mint az imának.

Bízom benne hogy így már valamelyest érted.

"Ez végül is megegyezik a keresztény tanítással."

Abban megegyezik hogy a Biblia is tiltja a bálványimádást és Jézus is azt mondja hogy csakis az Atyát imád, de keresztények ezt nem tartják be mert Jézust is Istennek tekintik és mindenféle szentnek nevezett embert imádnak.

"De mit nevezel imádatnak?"

Csakis Istennek járó tisztlelet, szeretetet, értem alatta amivel kinyilvánítjuk Isten iránti odaadásunkat, alávetettségünket.

"Természetesen ha ez pusztán csak egy elbeszélés, miszerint valaki valamikor ezekkel a szavakkal áldotta meg a prófétát, akkor ez valóban nem ima. Nekem azonban úgy tűnt a vitáitokból, hogy ez valamiféle gyakran ismételgetett áldás féle, s mivel Mohamed van benne megszólítva, ezért a katolikus nyelvhasználat szerint imának minősül."

Ez csakis egy elbeszélés lehet, mert sem az ima sem a fohász nem irányulhat máshoz csak Allahhoz. Egyébként ez kiderül a hadisz végéből is amit persze a kedves keresztény kérdező már nem idézett. Mohamed próféta nevének említésekor tiszteletből a "béke legyen vele" használatos nem pedig "béke legyen veled". Nyilván az más ha az akkor élt emberek személyesen találkoztak a prófétával és személyesen neki mondták.

"Nem nagyon értem. Miért követünk el bálványimádást, ha muszlim értelemben se nem imádunk, se nem imát nem mondunk?"

Imát nem mondtok, de fohászt igen és imádtok csak nem Istent, vagy Istenen kívül másokat is. Ez bálványimádás.

"Ez igaz, de mi nem tartjuk a szenteket isteneknek, hanem csak szenteknek."

Nem tartjátok Istennek őket de Istenként imádjátok őket. Olyan tulajdonságokkal ruházzátok fel őket amivel csak Isten rendelkezik, és olyasmiket kértek tőlük amiket csak Isten teljesíthet. Ez is bálványimádás.

"Ha nem Isten akkor persze igazad van, de mi Istennek hisszük."

Jézus nem mondta hogy ő Isten, nem kérte hogy imádd és akik látták személyesen nem nézték Istennek. Ebből az következik hogy rosszul hiszitek és bálványimádást követtek el.

"Ha az imádkozás alatt pusztán megszólítást értünk, már pedig mi egy természetfeletti megszólítást értünk, abba mi az istenítés? Te nem szoktál megszólítani senkit? A könyörgésben mi az istenítés? Ti nem szoktatok sohasem könyörögni"

Halott embereket nem szoktam megszólítani, mert nem hallják, és nem tudnak segíteni. Könyörögni pedig Istenhez szoktunk. Imádkozás alatt csak megszólítást értesz?

"És semmit se kérünk a szentektől, amit csak Isten adhat, hanem éppen arról van szó, hogy a szentek kérésével együtt kérünk Istentől."

Ez nem igaz. Keresztény szentekhez címzett imák szövegeiből kiderül hogy olyan kéréseket tartalmaznek amiket csak Isten teljesíthet. Például:

Könnyező Szűz Anyám, bűnösök

menedéke, könnyeidre kérlek

eszközöld ki Jézusnál bűneim

bocsánatát, nyerd meg számomra és

enyéimre szent Fiad áldását.

Enyhítsd szenvedéseinket, gyógyítsd meg

betegségeinket, vigasztalj

szomorúságunkban segíts az erénye

életbe, vezess végül a boldog

mennyországba!

Azt kéri enyhítsd szenvedéseinket, gyógyítsd meg

betegségeinket. Erre hogy képes egy halott ember? Aztán azért imádkozik hozzá hogy elintézze Jézusnál a bűnbocsánatot.

Egy másik:

Védőszentem, példaképem, Szent iránytűm, segítségem!

Jó szüleim kértek téged: Légy oltalmam, amíg élek.

Hogy lehet oltalmazó egy halott ember?

Imádság Szent Antalhoz:

Megtört és alázatos szivvel fordulok hozzád, szomorodottak vigasztalója, szent Antal! Térdre hullva kérlek, tekints szenvedéseimre s ama súlyos keresztre, mely alatt nyögök. Jöjj segitségemre, aki mindenkin segitesz, ha hozzád folyamodik.

Egy halotthoz könyörög hogy segítsen.

Imádság Szent Ritához, aki az utolsó pillanatban segít:

Szent Rita, Istentől csodákkal kitüntetve te részesültél a ritka kegyelemben, hogy kétségbeejtő helyzetben különös szószóló és segitő vagy. Erős bizalommal térdelek előtted, könyörülő szeretetedre hivatkozva, hogy segitségedet kérjem jelen nagy szükségemben. Légy részvéttel irántam. Gyarló imámat vidd Isten kegyelmi trónja elé, és buzgó közbenjárásod által nyerj meghallgatást kérésemben. Tekints Jézus kiontott drága szent Vérére, szentséges, irgalmas Szivére és nagy hitemre. Ó Szent Rita engedd, hogy buzgó imám meghallgatást nyerjen.

Azt kéri Ritától, engedje hogy imája meghallgatást nyerjen, mintha Ritának hatalmában állna eldönteni melyik ima kerül meghallgatásra és melyik nem.

Ez pedig egy szép hosszú lista arról minek ki a védőszentje. Mint az ókori pogány vallásokban, mert ugye ezeknél is mindennek volt egy istensége.

[link]

Szűz Mária háza keresztény zarándokhely. A látogatók gyertyát gyújtanak, kívánságaikat felírják a falra; vagy egy szalvétára, WC-papírra, múzeumi-belépőre, kuponra, ruhadarabra vagy bármi másra lejegyezve a fal mellé teszik. Az üzenetekben többnyire jó egészséget, békét, boldogságot, hosszú életet és pénzt kívánnak.

[link]

"Ti nem szoktatok együtt közösen fordulni az Istenhez?"

Mi Istenhez imádkozunk nem halott emberekhez.

"Természetesen ha csak egy elbeszélésről van szó, az nem ima, de akkor nem értem, mit lett rosszul fordítva, vagy mi nem hiteles?"

Ha lenne olyan hadisz amiben az állna hogy a prófétához imádkozzunk akkor az csak fordítási hiba lehet vagy hamisítás. Ez teljesen ellentétes az iszlám vallással. Ezt mondtam.

"Ha szerinted a bálványimádáshoz nem kell imádás, akkor szerintem nálad komoly szellemi problémák lehetnek."

Szellemi problémák nálad vannak ha nem veszed észre hogy bálványimádást követtek el. Hab a tortán hogy még ráadásul megrágalmazzátok a muszlimokat bálványimádással, miközben az iszlám az egyetlen tisztán egyistenhívő vallás.

2019. máj. 10. 23:24
 75/139 anonim ***** válasza:
20%

"Ahogy olvasgatok itt a muszlim barátunkat nem is lehet érteni mit akar mondani. Fogalomzavarban szenved, össze vissza fogalmaz, őszintén szólva minél többször olvasom át, annál nagyobb katyvasz kerekedik a mondanivalójából.

A többiek érthetően érvelnek."

Nyilvánvaló hogy az iszlám vallásról nem tudsz kb semmit. És ha az értelmi képességeiddel is gondok vannak, nem az én hibám. 74-es válaszomban kifejtettem. Nem írom le újból.

2019. máj. 10. 23:26
 76/139 anonim ***** válasza:
20%

# 71

"Keresztény nem egyenlő a muszlimmal! Ne vedd egy kalap alá."

Látom nem értesz magyarul. Azt mondtam az eredeti keresztények egyenlőek a muszlimokkal, nem a jelenlegi bálványimádó keresztények.

"Jom kippur a zsidóknál böjt okoskám, ezt sem tudtad?? és így lett nálatok a ramadán. Ezt vette át Mohamed. Érted?!"

Keresztényeknél is van böjt. Akkor Jézus is a Jom kippurt másolta le? Akkor te a Jom kippur-t ünnepled? Egyébként a böjt Isten parancsa. Persze nem abban a formában ahogy ma a keresztények csinálják mert az a böjt kigúnyolása, hanem ahogyan a muszlimok böjtölnek.

"Tájékozódj mélyebben és ne amivel bemosták az agyad. Olvasgass a neten. "

Te aztán nagyon "mélyen" tájékozott vagy :) Talán a Bibliát kellene elolvasnod és a Koránt.

2019. máj. 10. 23:35
 77/139 anonim ***** válasza:
75%

"miközben az iszlám az egyetlen tisztán egyistenhívő vallás"

Miért, a zsidók hány Istent imádnak, 23-at? De még az egyiptomi Aton-kultusz is tisztán monoteizmus volt. S lehetne felsorolni még jó néhányat.

2019. máj. 10. 23:37
 78/139 anonim ***** válasza:
75%

De értek magyarul 😂

Látom dühhbe gurultál.

Sajnos te még mindig nem érted. Levan írva ami levan ha tetszik, ha nem. Olvasgass a neten. Kb hitgyülis hívő szinten írkálsz itt. Egy igazi muszlim nem fog leállni emberekkel írogatni mint te tetted. Van köreimben ilyen személy, de így soha nem viselkedik, mint ahogy te itt megnyilvánulsz és nem mondaná egy másik vallású emberre hogy bálványimádó. Azt csak Isten tudja, látja.

2019. máj. 11. 00:10
 79/139 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjátok már, elég látványos hogy csak egy trollkodó fanatikus, aki a kötekedésben éli ki magát.

Elég világos a "vita" menets. Benyög valami kamudumát, a másik fél rámutat hogy nincs igaza, erre gyorsan témát vált és beleköt valami másba. Vagy ha nem tud mibe, akkor jön a személyeskedés. De egy ilyen fanatikustól hiába vártok akár logikát, akár értelmes érveket, le kell tojni a hazugságaival együtt és kész!

2019. máj. 11. 01:39
 80/139 tgt ***** válasza:
4%
Hát, keresztény válaszolók, a muszlim válaszoló leiskolázott benneteket. Ti még a saját vallásotokat sem ismeritek, nemhogy az Iszlámot.
2019. máj. 11. 07:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!