Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem bálványimádás az ahogy a...

Nem bálványimádás az ahogy a mohamedánok bálványozzák Mohamed prófétát?

Figyelt kérdés
Sokszor megkaptam már tőlük hogy mi keresztények tulajdonképpen bálványimádók vagyunk a szentháromság miatt, közben ők bálványozzák Mohamed prófétát, ő maga tökély, őt soha nem szabad kritizálni, bálványozni, imitálni kell őt és mindent amit csinált, akkor most ki is a bálványimádó?

2019. máj. 8. 20:18
 101/139 A kérdező kommentje:

,,Nem inzultált senkit csak az iszlámot hirdette. Ahogy egyre többen tértek át az iszlámra, a mekkai politeisták egyre erőszakosabban üldözték a muszlimokat. A te logikád alapján akkor Jézus is inzultálta a zsidókat és rómaiakat, azért üldözték."

Jézus nem inzultálta a rómaiak isteneit, a zsidók Istenét meg pláne nem, de iszlám források szerint Mohamed inzultálta a politeisták isteneit.

The history of al-Ṭabarī 6. fejezet 93. oldal -

Ibn Humayd–Salamah–IbnIshaq: The Messenger of God proclaimed God's message openly and declared Islam publicly to his fellow tirbesmen. When he did so, they did not withdraw from him or reject him in any way, as far as I have heard, until he spoke of their gods and denounced them. When he did this, they took exception to it and united in opposition and hostility to him, except for those of them whom God had protected from error by means of Islam.

Nem azért üldözték mert hirdette az iszlámot, hanem mert lemondta, elítélte az isteneiket. Néhány oldallal később:

They said, 'We have never seen the like of what we have endured from this man. He has derided our traditional values, abused our forefathers, reviled our religion, caused division among us, and insulted our gods. We have endured a great deal from him,' or word to that effect.

Kétszer is arról olvashatunk, hogy Mohamed próféta megszegte amit a Korán ír, mert az azt írja hogy ne sértegessük akik másban hisznek [6:108].

,,De, önvédelemből tették. Ha valaki ellentámadást indít az agresszor ellen az önvédelem. Ha te megtámadsz valakit az utcán és az visszaüt, az önvédelem."

Jézust is követőit is üldözték, mégsem kezdtek el római karavánokat fosztogatni, annak ellenére, hogy például Pál Apostol is sokkal többet szenvedett mint Mohamed Próféta.

"János 8 - Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok."

Világos, hogy ezzel arra utal, hogy mindig is létezett és örökké való, hogy állíthatna ilyet ha csak egy ember lenne? Pál is úgy gondolta, hogy Jézus Yahweh, és hogy hallja az imákat amik hozzá szólnak, és hogy Jézus Isten tökéletes képmása, hogy benne látható lesz amit nem láthatunk, tehát, Isten látható Krisztusban. Pál állítása egybevág Jézus saját szavaival amiket Fülöpnek mondott, ''Aki engem látott, az Atyát is látta" (János 14:9).

Héberek 1:6 - "Imádja őt az Isten minden angyala!"

Jézus méltó az angyalok imádatára, tehát nem lehet csak ember, csak angyal sőt arkangyal sem.

2019. máj. 14. 11:47
 102/139 anonim ***** válasza:
67%

"Jézus nem inzultálta a rómaiak isteneit, a zsidók Istenét meg pláne nem, de iszlám források szerint Mohamed inzultálta a politeisták isteneit."

Mohamed próféta nem inzultálta őket, hanem közölte velük Isten üzenetét ahogy Jézus is, ezért mindeketőjüket meg akarták ölni.

"Nem azért üldözték mert hirdette az iszlámot, hanem mert lemondta, elítélte az isteneiket."

Még jó hogy elítélte, de ez nem inzultálás. Persze lehet hogy ők inzultálásnak vették de nem az csak felhívta a figyelmüket arra hogy hamis bálványokat imádnak. A próféták feladata hogy tanítsák és figyelmeztessék az embereket. Ha én azt mondom a keresztények elkövetik a bálványimádás bűnét az sem inzultálás. Ez olyan mintha azt állítanád 2+2 egyenlő 5, én meg felhívnám a figyelmedet hogy ez nem így van mert az egyenlő 4-el, erre te ezt inzultálásnak vennéd.

"Kétszer is arról olvashatunk, hogy Mohamed próféta megszegte amit a Korán ír, mert az azt írja hogy ne sértegessük akik másban hisznek"

Nem szegte meg mert az igazság közlése nem sértegetés mégha neked nem is tetszik az igazság. Nem tetszik hogy bálványimádónak neveznek de folyamatosan elköveted ezt a bűnt.

"Jézust is követőit is üldözték, mégsem kezdtek el római karavánokat fosztogatni, annak ellenére, hogy például Pál Apostol is sokkal többet szenvedett mint Mohamed Próféta."

Jézusnak alig volt életében követője, de mikor le akarták tartóztatni, egyik tanítványa egyből elővette a kardját és megsebesítette a katonát.

Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe.

Lukács 22:36 Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen.

Ezekből a versekből pedig kiderül, Jézus felfegyverezte követőit.

"Világos, hogy ezzel arra utal, hogy mindig is létezett és örökké való, hogy állíthatna ilyet ha csak egy ember lenne? "

Ez sok mindent jelenthet. Egy Isten esetében nem kérdés hogy előbb létezett mint Ábrahám aki egy ember. Lehet arra utal inkább hogy a lelke létezett előbb.

"Pál is úgy gondolta, hogy Jézus Yahweh, és hogy hallja az imákat amik hozzá szólnak, és hogy Jézus Isten tökéletes képmása,"

Pál sosem látta Jézust, és sok kereszténynek is az a véleménye hogy Pál megváltoztatta Jézus tanítását.

Továbbra sem mutattál egyetlen egy verset sem amiben Jézus kijelenti hogy Isten, pedig ez állítólag a vallásod alapja.

2019. máj. 14. 21:01
 103/139 anonim ***** válasza:
51%
Én vagyok a 100. Válaszadó
2019. máj. 14. 21:22
 104/139 anonim ***** válasza:
51%
És az első is :D
2019. máj. 14. 21:22
 105/139 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nem bálványimádás. Hanem inkább tisztelet feléje pl. mikor mondják "béke legyen vele" stb..
2019. máj. 14. 23:43
 106/139 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj, hogy 1. Az, hogy mennyire egyértelmű a Bibliából, hogy Jézus=Isten és hogy ez a tanítás igaz-e vagy sem, nem bizonyíték Mohamed prófétaságára. Ez téma terelés. Végig olvastam a beszélgetést és feltűnt valami. A muszlim hívők alapvetően a kereszténységet a katolikus vallással azonosítják, pedig a kereszténységnek sok ága van. Van amelyik pl. nem tekinti Jézust Istennek, egy jelentős része a szentek közbenjárását elveti stb. Bárhogy is, ez nem támasztja alá, hogy Mohamed próféta, és a bálványimádás vádját se tisztázza szóval nem értem minek ezt felhozni, azon túl, hogy valaki vissza mutogathasson, hogy "ti vagytok a bálvány imádók". 2. János evangéliumára egy másik kérdés kapcsán is hivatkozott valaki, amire eddig még idő hiányában nem válaszoltam, de most akkor előbb ide írnám le az ezzel kapcsolatos megjegyzésemet. János evangéliumában egyértelmű, hogy kiről van szó. A Vigasztaló/Pártfogó kiléte nem egy nagy rejtély senkinek sem, aki valaha olvasta a Bibliát. "A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya,..." Ján 14:26 Utána olvastam és tudom mire hivatkozva mondják, hogy ez Mohamedre utal, de ezt Mohamedre ráhúzni, én egy elég durva belemagyarázásnak látom. V.Mózes 18:18 sem Mohamedre vonatkozik. Az idézett részek félremagyarázások, figyelmen kívül hagyva a szövegkörnyezetet és a nagyobb összefüggéseket. Ráadásul nem értem, hogyan hivatkozhatnak a muszlimok a Bibliára, amikor azt állítják, hogy meg van hamisítva. Ennyi erővel, akkor simán lehetnek az idézett részek hamisak. De még ettől függetlenül is, ha mindenki azt vallotta Jézus idejében, amit a muszlimok, akkor erre hol a bizonyíték? Hol vannak a Biblián kívüli írások, amik ezt alátámasztják? (Előre szólok. Barnabás evangéliuma egy középkori hamisítvány, ami még a Korán tanításaival is ellentétes dolgokat állít.) Nincs folytonosság. Én eddig semmi bizonyítékot nem találtam arra, hogy Mohamed valóban megjövendölt próféta volt. A Koránban az szerepel, hogy állítólag rengeteg helyen megjövendölte őt a Biblia, (sőt Mózes első 5 könyve a Tóra!), de mivel nem idézi a részeket, így nehéz megmondani, hogy mire gondolhatott. (Ezek szerint a 5Móz 18:18 lenne az?) Azt nem lehet mondani, hogy azóta kivágták azokat a részeket, mert Mohamed ideje óta nem változott a Biblia.

A prófétálással kapcsolatban pedig röviden annyi, hogy azzal hogy említi a hamis prófétákat és esetleg nem veti el a prófétaság tovább működését, (ami nem egészen fedi az Iszlám szerinti prófétaságot) ebből még nem következik, hogy Mohamed tényleg próféta volt. A karizmákkal kapcsolatban tudomásom szerint kétféle nézet létezik. Az egyik, hogy az apostolok idejével véget értek, a másik, hogy a mai napig működnek. Teljesen mindegy melyiket tekintjük igaznak, egyik sem támasztja alá Mohamed prófétaságát.

Az eredeti kérdésre válaszolva: szerintem nem bálványozzák Mohamedet, én máshol látom a problémát.

2019. máj. 15. 02:14
 107/139 anonim ***** válasza:

106.

Tökéletesen leírta.

2019. máj. 15. 08:23
 108/139 anonim ***** válasza:
24%

# 106

"Az a baj, hogy 1. Az, hogy mennyire egyértelmű a Bibliából, hogy Jézus=Isten és hogy ez a tanítás igaz-e vagy sem, nem bizonyíték Mohamed prófétaságára. Ez téma terelés."

A kérdés a bálványimádásra vonatkozik, nem Mohamed prófétaságára. Hogy Jézus Isten-e vagy sem, nem bizonyíték Mohamed prófétaságára de nem is állítottam ilyet.

"A muszlim hívők alapvetően a kereszténységet a katolikus vallással azonosítják, pedig a kereszténységnek sok ága van. Van amelyik pl. nem tekinti Jézust Istennek, egy jelentős része a szentek közbenjárását elveti stb."

Jelenlegi keresztények nagy része Jézust Istennek tekinti. Talán 1-2 kisebb irányzat van amelyik nem. Szentek imádata pedig a katolikus irányzat mellett az ortodox görögkeleti kereszténységre is jellemző.

"A Vigasztaló/Pártfogó kiléte nem egy nagy rejtély senkinek sem, aki valaha olvasta a Bibliát. "A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya,..." Ján 14:26 Utána olvastam és tudom mire hivatkozva mondják, hogy ez Mohamedre utal, de ezt Mohamedre ráhúzni, én egy elég durva belemagyarázásnak látom."

Természetesen tudom hogy keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez két okból sem lehetséges.

1, Keresztények szerint a Szentlélek Isten, de vers úgy szól hogy csak azt mondja amit hall. Istenre nem igaz hogy csak azt mondja amit hall, tehát itt egyértelműen emberről van szó. Továbbá Jézus azt mondja majd elküldi. Isten csak úgy ide oda lehet küldözgetni?

2, A vers úgy szól hogy addig nem jön el a Pártfogó amíg Jézus a földön van. A Bibliából viszont kiderül hogy a Szentlélek Jézus előtt és vele egyidőben is a Földön volt, tehát nem lehet a szentlélek.

"V.Mózes 18:18 sem Mohamedre vonatkozik. Az idézett részek félremagyarázások, figyelmen kívül hagyva a szövegkörnyezetet és a nagyobb összefüggéseket"

Hát kire vonatkozik? És mi nem igaz Mohamed prófétára az idézet versből?

"Ráadásul nem értem, hogyan hivatkozhatnak a muszlimok a Bibliára, amikor azt állítják, hogy meg van hamisítva."

Az hogy a Biblia meg van hamisítva nem azt jelenti hogy minden vers hamisított. Sok igazságot tartalmaz, amik egyeznek a Koránnal.

"De még ettől függetlenül is, ha mindenki azt vallotta Jézus idejében, amit a muszlimok, akkor erre hol a bizonyíték? Hol vannak a Biblián kívüli írások, amik ezt alátámasztják? "

A mai keresztény Bibliát többszáz évvel Jézus után állították össze. A legkorábbi előkerült szövegtöredék is Jézus után 2-300 évvel későbbiek. Tehát Jézus idejéből nincs semmi írásos bizonyíték és nagyon sok idő volt a hamisításra.

"Azt nem lehet mondani, hogy azóta kivágták azokat a részeket, mert Mohamed ideje óta nem változott a Biblia."

Ki állítja hogy Mohamed próféta idején még nem volt meghamisítva a Biblia?

"A prófétálással kapcsolatban pedig röviden annyi, hogy azzal hogy említi a hamis prófétákat és esetleg nem veti el a prófétaság tovább működését, (ami nem egészen fedi az Iszlám szerinti prófétaságot) ebből még nem következik, hogy Mohamed tényleg próféta volt."

Ha Jézus elmagyarázza hogy kell megkülönböztetni a hamis prófétát az igazitól, azt jelenti hogy utána érkezik még próféta. Különben csak annyit mondott volna Jézus, hogy több próféta nem érkezik.

"Az egyik, hogy az apostolok idejével véget értek, a másik, hogy a mai napig működnek."

Ha az apostolok idejével véget értek akkor Jézus feleslegesen magyarázta hogy kell megkülönböztetni a hamis prófétát az igazitól. Ha a mai napig működnek, hol vannak ezek a próféták?

2019. máj. 15. 11:14
 109/139 anonim ***** válasza:
Imádjuk bálványként a 100. hozzászólót ;))
2019. máj. 15. 15:06
 110/139 A kérdező kommentje:

,,Mohamed próféta nem inzultálta őket, hanem közölte velük Isten üzenetét ahogy Jézus is, ezért mindeketőjüket meg akarták ölni."

A forrás szerint amit már leírtam inzultálta őket.

,,Jézusnak alig volt életében követője, de mikor le akarták tartóztatni, egyik tanítványa egyből elővette a kardját és megsebesítette a katonát."

És ez szerinted egyenlő azzal, hogy Mohamed és a követői karavánokat fosztogattak amik Mekka és Jemen valamint Mekka és a mai Szíria között közlekedtek, mint a közönséges útonállók?

,,Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe.

Lukács 22:36 Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen.

Ezekből a versekből pedig kiderül, Jézus felfegyverezte követőit."

Kontextusból kiragadott versek. Itt van rá az ellen példa, amiből pont nem az derül ki, hogy Jézus követői harcosok lettek volna.

Máté 5:43-48 - 44 Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyûlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

,,Pál sosem látta Jézust, és sok kereszténynek is az a véleménye hogy Pál megváltoztatta Jézus tanítását."

Hol vannak ezek a keresztények?

,,Továbbra sem mutattál egyetlen egy verset sem amiben Jézus kijelenti hogy Isten, pedig ez állítólag a vallásod alapja."

Inkorrekt. Látszik, hogy nem érted a kereszténységet. A vallás alap pillére nem egészen Jézus inteni mivolta, hanem az, hogy ő volt Isten fia, a Messiás, a megváltó aki meghalt a bűneinkért a kereszten hogy megváltsa az emberiséget, és hogy az ő tanításait kell követni.

Nincs olyan a Bibliában, ahol ki mondja ,,Isten vagyok, imádjatok," de hoztam fel több verset is ami utal erre.

''Aki engem látott, az Atyát is látta" (János 14:9).

Héberek 1:6 - "Imádja őt az Isten minden angyala!"

2019. máj. 16. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!