A Mennyországban is van rossz, bűn, szabad akarat?
Sehol, és a kereszténység szerint nagyon nem így működik, ahogy felvázolta a 22%-os válaszoló. Ráadásul az ismeretei is borzalmasan tévesek, a Biblia nem ír hét mennyről, csak egyről.
"Mindenki a saját menyországában olyan világot teremt amilyet csak akar. Nem kell a többiekkel egy közösségben lenned, csak azokkal akiket ismertél."
Egyrészt nem rémlik hogy a kereszténység valaha is több mennyországról beszélt volna. Hol ír ilyet a Biblia?
Másrészt ugyanúgy fennállnak az ellentmondások. Már csak azért is mert az én ismerettségi köröm és egy családtagom vagy barátom ismerettségi köre részben átfed ugyan, de nem azonos. Ha a barátomnak van valakije akit én nem ismerek, és ez a harmadik személy is, én is szeretnénk ezt a bizonyos barátot a közösségünkben tudni, akkor mi lesz szegény barátommal? Kettészakad?
Arról nem is beszélve hogy mi van ha én közösségben szeretnék lenni valakivel, de pont az a valaki inkább másvalakivel lenne közösségben? Számomra máris fájdalmas lesz a Mennyország.
"A barátod és mindenki, akiről valaha valahonnan információt szereztél, emlékeidben él. Ugyanaz az a személy más ember emlékeiben is élhet. A tudatod hozza létre a menyországodat"
Ha az ember még csak együtt se lehet a szeretteivel, hanem csak emlékezhet rájuk, az tényleg elég pokoli érzés lehet...
36#
Nem a Biblia említi. A mondat vesszőt tartalmaz!
Korán és a Talmud említi, és Énok könyve írja le. A kérdésben nem volt, kikötve melyik vallás menyországáról van szó. Bár véleményem szerint ugyanarról beszélnek, csak az emberek értelmezték máshogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!