Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Mennyországban is van...

A Mennyországban is van rossz, bűn, szabad akarat?

Figyelt kérdés
2018. nov. 11. 18:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Mindenki a saját menyországában olyan világot teremt amilyet csak akar. Nem kell a többiekkel egy közösségben lenned, csak azokkal akiket ismertél.
2018. nov. 13. 23:00
 32/40 anonim ***** válasza:
Akiket ismertem és szerettem azokkal sem mindig ugyanazt akarjuk majd, ugyanúgy lehetnek véleménykülönbségek köztünk.
2018. nov. 13. 23:03
 33/40 anonim ***** válasza:
Nekik is lesz saját külön világuk, ha meghalnak. A te világodban ők a teremtményeid. Ha magányra vágysz, csak akarnod kell. Az a világ határtalan.
2018. nov. 13. 23:05
 34/40 anonim ***** válasza:
Elég egyedi mennyország-kép. Hol van benne a Bibliában, hogy ez így működik?
2018. nov. 13. 23:17
 35/40 anonim ***** válasza:
0%
A biblia lelki menyországról beszél, 7 db menyország, angyalok országai, az első kettő a pokolhoz hasonlít, a hetedikben Jézus trónol, angyalok mellett az igazak(főleg régi zsidók) vannak itt. Az indiai vallások menyországbolygókról ír, a Korán beszél erről a menyországról ahol minden kívánságod teljesül és nincs bűn. A mormonok szerint a Kolob csillag körül 1000 évente keringő bolygóról van szó.
2018. nov. 13. 23:25
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

Sehol, és a kereszténység szerint nagyon nem így működik, ahogy felvázolta a 22%-os válaszoló. Ráadásul az ismeretei is borzalmasan tévesek, a Biblia nem ír hét mennyről, csak egyről.

2018. nov. 13. 23:51
 37/40 A kérdező kommentje:

"Mindenki a saját menyországában olyan világot teremt amilyet csak akar. Nem kell a többiekkel egy közösségben lenned, csak azokkal akiket ismertél."

Egyrészt nem rémlik hogy a kereszténység valaha is több mennyországról beszélt volna. Hol ír ilyet a Biblia?

Másrészt ugyanúgy fennállnak az ellentmondások. Már csak azért is mert az én ismerettségi köröm és egy családtagom vagy barátom ismerettségi köre részben átfed ugyan, de nem azonos. Ha a barátomnak van valakije akit én nem ismerek, és ez a harmadik személy is, én is szeretnénk ezt a bizonyos barátot a közösségünkben tudni, akkor mi lesz szegény barátommal? Kettészakad?

Arról nem is beszélve hogy mi van ha én közösségben szeretnék lenni valakivel, de pont az a valaki inkább másvalakivel lenne közösségben? Számomra máris fájdalmas lesz a Mennyország.

2018. nov. 14. 00:28
 38/40 anonim ***** válasza:
0%
A barátod és mindenki, akiről valaha valahonnan információt szereztél, emlékeidben él. Ugyanaz az a személy más ember emlékeiben is élhet. A tudatod hozza létre a menyországodat.
2018. nov. 14. 10:36
 39/40 A kérdező kommentje:

"A barátod és mindenki, akiről valaha valahonnan információt szereztél, emlékeidben él. Ugyanaz az a személy más ember emlékeiben is élhet. A tudatod hozza létre a menyországodat"

Ha az ember még csak együtt se lehet a szeretteivel, hanem csak emlékezhet rájuk, az tényleg elég pokoli érzés lehet...

2018. nov. 14. 10:43
 40/40 anonim ***** válasza:
0%

36#

Nem a Biblia említi. A mondat vesszőt tartalmaz!

Korán és a Talmud említi, és Énok könyve írja le. A kérdésben nem volt, kikötve melyik vallás menyországáról van szó. Bár véleményem szerint ugyanarról beszélnek, csak az emberek értelmezték máshogyan.

2018. nov. 14. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!