A Mennyországban is van rossz, bűn, szabad akarat?
"Mivel a tesi kívánság nem bűn."
Biztos vagy benne? Régen olvastam már ezt a részt úgyhogy nem tudom pontosan hol keressem, de Jézusnak volt egy olyan mondása, hogy aki vággyal tekint a másikra, az lélekben már paráználkodott.
Másrészt mi van azokkal akik komolyabb bűnöket is elkövettek? Mi van egy pedofil pappal? Vagy ott volt nemrég a pittsburgi merénylő. Vagy épp Péter, aki megtagadta Jézust, Júdás, aki elárulta. Pedig mind elkötelezték egyszer maguk a keresztény értékek mellett. Csak aztán idővel megváltoztak.
Lényegében a kérdés hogy a Mennyországban mi gátolná meg hogy bárki is tegyen valami rosszat? Hogy valaki ismeri a bűnt, meg is veti azt, soha nem volt garancia rá, hogy ha olyan helyzet adódik valamikor akár évtizedekkel később, nem követne el valami rosszat.
Neked mi lenne az első bűnöd, amit elkövetnél?
Bevallom, hogy nem tudom milyen lesz. De az sem lenne jobb ha agyatlan zombik volnánk.
Nehéz elképzelni, hogy nem motívál semmi, hogy a másikat bántsd?
Te most pár gyáva szar embert és közönséges bünözőt felhoztál, de nem mindenki időzített bomba.
De egyébként jogos a kérdés. Ha egyszer volt lázadás többször is lehet.
Mi van ha Isten alapból gonosz?
Vagy ha ez a pokol?
Nem is kell hogy mindenki rossz ember legyen. A lényeg hogy egy jó ember is képes rossz döntéseket hozni. Nem is kell hogy ez konkrétan lázadás legyen, a legjobb szándékból is származhat rossz, aki árt a másiknak, megtörtént már ilyen nem egyszer a történelem során.
A dolog ellentmondásán nem tudok túllépni, hogy ha Isten tud olyan világot teremteni ahol minden annyira szuper hogy senki ne is tudjon se ne akarjon rossz döntéseket hozni, akkor miért nem teremtett eleve egy jó világot? Ha pedig eleve egy jó világ volt a szándéka már elsőre is, de ennek az elromlását se tudta megakadályozni, miért tudná másodjára?
Menyországban, enberi testünk lesz, emberi érzékszervekkel? Remélem ott is jóképű leszek!
Komolyra fordítva, mivel oda nem mehet be a sátán, ezért nincs gonosz, bármilyen földi bűnt elkövethetsz, ott nem számít bűnnek!
Ahogy a sátán is gonosszá vált, ugyanúgy megszülethet megint a gonosz.
Egyébként a kérdés jól mutatja a kereszténység értelmetlenségét.
Láthatóan emberek találták ki és a saját szemszögükből alakították a lényegét, mondhatni a vágyaik, a szükségleteik szerint.
Ha Isten létezne és képes lenne mennyország létrehozására, akkor mindjárt azzal kezdené, illetve már ez a földi élet is pontosan olyan lenne.
Abba nem gondoltak bele a vallás kitalálói, hogy Isten szemszögéből nézve az összes keresztény gondolat értelmetlen, szükségtelen.
"akkor miért nem teremtett eleve egy jó világot?"
Azt teremtett
"ennek az elromlását se tudta megakadályozni, miért tudná másodjára?"
Tudta volna, csak nem akarta. Másodjára megcsinálja, ne aggódj:) Én pontosan megértettem, hogy mi miért történt így.
"Ahogy a sátán is gonosszá vált, ugyanúgy megszülethet megint a gonosz.
Egyébként a kérdés jól mutatja a kereszténység értelmetlenségét."
Nem, ez a materialisták értelmetleségét mutatja. Elmondtuk ezerszer, ti mégis ezt a marhaságot hajtogatjátok. Tudod, ha a strucc a földbe dugja a fejét, attól még nem fog megmenekülni a ragadozó elől:)
Amúgy sem hisz a materialista a szellemi dolgokban, úgyhogy nem értem minek kapálóztok szellemi magyarázatokért, hiszen úgysem érthetitek meg. Vergődtök itt minden nap, provokáltok, de annyi vér nincs a pucátokban, hogy egyszer végiggondolnátok, amiket írtunk:)
A bűnről szellemben és nem materialista felfogással kellene gondolkozni. Ezért nincs megértésetek. A bűn nem egy objektív valami... jesszusom...
ÉS a legszebb, hogy még hülyézitek is a keresztényeket:)
Majd meglátjátok, hogy az "okosságaitok" mire lesz elég:( Bár ezt már nem kívánom, inkább a megtérésetekért imádkozom. Ami egyenlő a gondolkodás megváltoztatásával
" Elmondtuk ezerszer, ti mégis ezt a marhaságot hajtogatjátok. "
Sosem válaszoltátok meg.
Akkor ugye nem véletlenül született meg a gonosz, a sátánra célzok, hiszen egyszer csak gonosszá lett.
Vagy maga az Isten akarta, hogy gonosszá váljon, akkor viszont a gonoszság is tőle van és a sátán csak a csicskája, vagy ha magától lett a sátán gonosz, akkor bármikor újra megtörténhet, még ha a sátán le is lesz rendezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!