Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívő emberek, ebben is találto...

Hívő emberek, ebben is találtok rosszat (lent)?

Figyelt kérdés

[link]

Nekem Gábriel Arkangyalt adta ki és szinte szóról szóra igaz amit írtak.

Ebbe hogy tudtok belekötni?

2018. okt. 15. 11:50
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
75%

Elég abszurd amiket írsz 22%-os...

Áruld már el nekem, hogy a teremtmény miként veheti fel a fizikai harcot teremtőjével? Legalább is ha nem tagadod amit János apostol írj Jézusról:

"Minden általa lett, és nála nélkül semmi sem lett, ami lett."

Mellesleg szó sincs démonokról, hanem Perzsia és Görögo. esetében is fellázadt angyal fejedelmekről beszél. Ezen felül Mihályt úgy jellemzi, hogy egyike a legfőbb fejedelmeknek.

Egyébként itt Gábriel angyal beszél Dániellel, a búcsúmondataiból pedig jól látszik, hogy ő is egy angyali fejedelem.

"Íme, most visszatérek, hogy megküzdjek a perzsák fejedelmével"

2018. okt. 15. 19:16
 42/52 anonim ***** válasza:
0%

Tévedés, nem Gábriel beszélt Dánellel, olvasd tovább:

(Dániel 10:16) 16 És íme, egy emberek fiaihoz hasonló valaki érintette ajkamat, . . .

Ezt a kifejezést pedig csak egy valakire alkalmazza Isten szava.

Embernek fia, vagy is Jézus a Földre jövetele előtt, és mint Mihály arkangyal.

(Dániel 10:18) 18 Ekkor ez a földi emberhez hasonló valaki újra megérintett, és megerősített.

Egyetlen angyalra sem használtak iylen kifejezést, hogy Földi emberhez hasonló, vagy embernek fia.

(Dániel 7:13, 14) . . .íme, egy emberfiához hasonló valaki jött az egek felhőivel. Bebocsátást nyert az Öregkorúhoz, és egészen elé vitték. 14 Majd uralkodói hatalmat, méltóságot és királyságot kapott, hogy a népek, nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgálják.. . .

2018. okt. 15. 20:48
 43/52 anonim ***** válasza:
75%

Próbáld már értelmezni is amit olvasol...

Ezzel mutatkozik be Dánielnek:

"A perzsák országának fejedelme azonban huszonegy napon át az utamba állt, de íme, Mihály, a legfőbb fejedelmek egyike segítségemre jött, és én őt hagytam ott a perzsák királyánál. Azért jöttem, hogy tudtodra adjam, mi fog történni népeddel a végső napokban, mert a látomás megint azokról a napokról szól."

Esetleg tudathasadásos lenne Mihály, hogy saját maga segítségére sietett?

Három szereplő jelenik meg benne. Akinek beszél az angyal az Dániel, aki beszél az Gábriel, aki Gábriel segítségére sietett és perzsa királlyal küzd az pedig Mihály.

Ez tényleg elemi osztály szintje, ne vicceljünk már...

2018. okt. 15. 20:55
 44/52 anonim ***** válasza:
0%

Jézus soha nem vette fel a harcot Jehovával. Miről beszélsz Barátom?

Az általad idézett vers azt jelenti, hogy Isten, Jézus Istene és Atyja, bevonta a teremtésbe, vagy is lehetőséget kapott, hogy együtt tervezzenek, és dolgozzanak.

Jehova megtehette volna, hogy egyedül teremt, ahogy a Fiát is segítség nélkül hozta létre, mivel elötte csak egyedül volt a mindenségben.

Jézus mint mester munkás, vagy is modern nyelvezettel, egy tanuló inas ált az oktatója mellett.

az éeltehez szükséges erőt, Isten adja, mert maga Jézus is az atya által él, az Ő éltető ereje áéltal létezik, nem saját magától.

2018. okt. 15. 20:56
 45/52 anonim ***** válasza:
76%

"Miről beszélsz Barátom?"

Én már azt nem tudom, hogy te miről beszélsz. De lefogadom, hogy más sem, sőt te sem.

"ézus mint mester munkás, vagy is modern nyelvezettel, egy tanuló inas ált az oktatója mellett."

Most mestermunkás vagy inas? A kettő pont ellentétes jelentéssel bír. Aki mester, az nem lehet inas.

Mellesleg az idézet elég egyértelmű volt, hogy Jézus által lett teremtve minden. Nem azt írja, hogy inas volt, nem azt írja, hogy mester munkás volt, hanem hogy minden általa lett és semmi se lett nélküle, semmi.

"az Ő éltető ereje áéltal létezik, nem saját magától"

Érdekes. A Szentírás ezt is másként mondja:

"Amint ugyanis az Atyának élete van önmagában, a Fiúnak is megadta, hogy élete legyen önmagában"

A Szentírás szerint a Fiúnak is élete van önmagában.

De legalább már azt beláttad, hogy Dániel Gábriellel beszélgetett és nem Mihállyal, az is haladás.

2018. okt. 15. 21:08
 46/52 anonim ***** válasza:
0%

Egy angyal, akit Isten Dániel megnyugtatására küldött, elmondta a prófétának, hogy miért késlekedett: DE ez az angyal nem fejdelem volt, hanem egy a sok hírvivő angyal közül, akik ugyan úgy részt vettek és részt is fognak venni Sátán ellen, illetve az ítéletek végre hajtásában.

az angyalok nem kapnak Istentől fejedelmi címet, ilyet csak Sátán ad az angyalainak.

A teokratikus elrendezésben, 3 csoportja van az angyaloknak: Kérubok, szeráfok, és hírvivő angyalok. ezeknek egy fejedelmük van Mihály.

Ez az ellenséges perzsa fejedelem csakis az Ördög egyik cinkosa, vagyis egy démon lehetett, aki hatalmat kapott a Perzsa Birodalom felett.

A Biblia soha semmikor nem mondja, hogy Isten több angyalának Fejedelmi címet osztogatna. Ugyan is Isten nem osztozkodik, Ez Sátán taktikája:

Oszd meg és uralkodj.

2018. okt. 15. 21:24
 47/52 anonim ***** válasza:
74%

"az angyalok nem kapnak Istentől fejedelmi címet, ilyet csak Sátán ad az angyalainak"

Akkor Mihály hogy kaphatott? Figyelj, szerintem add fel. Egyre nagyobb hülyeségeket jelentesz ki, amire egyetlen igét sem hozol fel a Szentírásból. Nézd meg, én szinte minden állításomat alátámasztottam igékkel.

Hol mondja a Szentírás, hogy Isten nem ad fejedelmi rangot az angyaloknak?

Hol mondja a Szentírás, hogy 3 csoportja van az angyaloknak? Amikor Pál beszél még trónusokról, uralmakról, erősségekről, hatalmasságokról is...

2018. okt. 15. 21:31
 48/52 anonim ***** válasza:
0%

Nem írok többet, de nem azért mert feladom.

Isten egyetlen Fő angyalt nevezett ki, a Többiek fölé.

Soha sehol nem olvasod, és nem is fogod olvasni, hogy az angyalok Isten hűséges anygalai mellett fejedelmi többes vagy megnevezés van.

2018. okt. 15. 23:08
 49/52 anonim ***** válasza:
82%

"Soha sehol nem olvasod, és nem is fogod olvasni, hogy az angyalok Isten hűséges anygalai mellett fejedelmi többes vagy megnevezés van"

Oh my God! Még rá is mutattunk, hol olvashatod!

Hogy az Őrtorony letagadtatja veled a Biblia egyes szakaszait, az nem változtat a biblikus tényeken.

2018. okt. 15. 23:18
 50/52 anonim ***** válasza:
0%
Milyen őrtorony? Miért jössz mindig ezzel?
2018. okt. 16. 01:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!