Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívő emberek, ebben is találto...

Hívő emberek, ebben is találtok rosszat (lent)?

Figyelt kérdés

[link]

Nekem Gábriel Arkangyalt adta ki és szinte szóról szóra igaz amit írtak.

Ebbe hogy tudtok belekötni?

2018. okt. 15. 11:50
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

22#

Nem saját link!

Ajánlom figyelmedbe a kérdést, amire nem válaszoltál.

2018. okt. 15. 15:13
 22/52 A kérdező kommentje:
22%-os, ne törődj vele.Nem értő lélek.Csak másokat kritizálni van itt.
2018. okt. 15. 15:19
 23/52 anonim ***** válasza:
0%

Az angyaloknak 3 elrendezése van.

A Kerubok, a szeráfok, és a hírvivő angyalok.

Ark angyal pedig egy van, Mihály fejedelem, Isten Fia, akit a Földi neve alapján Jézusnak nevezünk.

2018. okt. 15. 15:31
 24/52 anonim ***** válasza:
Forrás?
2018. okt. 15. 15:40
 25/52 anonim ***** válasza:

*Ark angyal pedig egy van, Mihály fejedelem, Isten Fia, akit a Földi neve alapján Jézusnak nevezünk.

Szerintem te az olvasatodban valamit nagyon nagyon félre néztél. Kezd előlről.

Jézus sosem volt angyal és sosem lesz.

2018. okt. 15. 15:46
 26/52 anonim ***** válasza:

"Nem saját link!"

Te linkelted, hogy a mondandódat igazold, nem?

Nálad ez úgy működik hogy egy írás addig hasznos amíg azt írja amit te el akarsz fogadni, ugyanannak az írásnak a többi részét pedig szőnyeg alá söpröd ha nem téged igazol?

Mondjuk az alapján hogy Jézust angyalnak gondolod, holott ezt elég sok ige cáfolja, úgy tűnik a Bibliát is így kezeled, és csak mazsolázgatsz belőle. Ami azért elég baj, ha szeretnél keresztény lenni. Isten nyilván nem azért sugallta a Szentírást hogy az ember néhány részletet komolyan vegyen belőle, másokat pedig tagadjon ha épp nem tetszik neki...

2018. okt. 15. 16:06
 27/52 anonim ***** válasza:
100%

Megnyitottam, az oldalt, mert nem fogok látatlanba kritizálni senkit. A véleményem a következő:

Így kezdődik "Melyik arkangyal uralma alatt születtél?", arkangyalokról beszél, tehát a zsidó-keresztény hagyományokból meríti az alakokat, viszont akkor pl. Miből gondolja az író, hogy az xy nevezetű angyal ahhoz a naphoz illik, amelyikhez társítja? Eleve miből gondolja, hogy a születés napja befolyásolja, hogy melyik angyal felügyelete alá tartozik az illető? Azt hogy bármiféleképpen kilehet számolni ilyesmit, egyáltalán miféle szövegből olvasta ki? Én régebben elolvastam Énok könyvét, amire előszeretettel szoktak hivatkozni az ezoterikus oldalak, de még onnan se rémlik ilyesmi. A mindenki által elfogadott könyvekben meg végképp nincs szó semmi ilyenről.

"Ez az arkangyal segít, ha bajba kerülsz." Ezzel a gondolattal az a baj, hogy elsősorban nem Istenhez kellene fordulnia egy hívőnek? Ha segítséget kérsz Istentől és Ő úgy ítéli, hogy neked szükséged van angyali beavatkozásra, akkor majd Ő elküldi hozzád azt az angyalt, akit Ő gondol. Nekem ez az egész gondolat menet úgy tűnik, mintha Istent megpróbálnák megkerülni vagy kizárni a képletből.

"Ő sokkal közelebb áll hozzád, mint a többi angyal, és emiatt sokkal könnyebben meg is tudod őt idézni."

Miért is kellene nekem egyáltalán angyalokat IDÉZNI?

Nem kell mélyen beleásnom magam a témába, elég csak ez a pár leírt mondat, hogy rögtön feltűnjön, hogy már alapjaiba is sántít az egész elgondolás.

2018. okt. 15. 16:08
 28/52 A kérdező kommentje:
Szerinted miért teremtette Isten az angyalokat, ha nem azért hogy segítsenek neki?
2018. okt. 15. 16:36
 29/52 anonim ***** válasza:
30%

Rangok, tisztségek:

A legkiemelkedőbb angyal mind erőben, mind hatalomban Mihály, az arkangyal

(Dániel 12:1) 12 És abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped fiaiért áll.. . .

(Júdás 9) 9 Pedig Mihály, az arkangyal, amikor nézeteltérése volt az Ördöggel, és Mózes testéről. . .

(Jelenések 12:7) 7 És háború tört ki az égben: Mihály és angyalai . . .

SZERÁFOK:

(Ézsaiás 6:2) 2 Szeráfok álltak felette. Mindegyiknek hat-hat szárnya volt. Kettővel az arcukat fedték be, kettővel a lábukat fedték be, és kettővel repültek.

(Ézsaiás 6:6) 6 Ekkor az egyik szeráf odarepült hozzám.. . .

KERUB:

(1Mózes 3:24) 24 Kiűzte hát az embert, majd az Éden kertjének keleti oldalára kerubokat állított, és egy szüntelenül forgó kard lángoló pengéjét, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat.

(Ézsaiás 37:15, 16) . . .: 16 „Ó, seregek Jehovája, Izrael Istene, aki a kerubokon ülsz! Egyedül te vagy a föld minden királyságának igaz Istene. Te alkottad az egeket és a földet.

(Ezékiel 10:4) 4 És Jehova dicsősége fölemelkedett a kerubokról, . . .

(Zsoltárok 80:1) . . .Ó, te, aki a kerubokon ülsz, tündökölj fel!

A

Hírvivő angyalok, vagy angyali követek:

(1Mózes 19:1) . . .A két angyal estére Szodomába érkezett,. . .

(Lukács 1:26) 26 Amikor ő a hatodik hónapban volt, Gábriel angyal elküldetett az Iste. . .

(Lukács 1:19) 19 Az angyal így felelt neki: „Én Gábriel vagyok, . . .

A Bibliában két angyal neve van említve, de csak az egyik, Mihály az aki az ark angyal címet is viseli, Gábriel esetében soha nem nevezi ark angyalnak, vagy fejedelemnek.

A Többi angyal nevét azért nem íratta le, hogy nehogy iletéktelenül nagyobb tiszteletet tulajdonítsanak a személyüknek, amit mint láthatunk, némelyek teszik is.

2018. okt. 15. 16:37
 30/52 anonim ***** válasza:
65%

Dániel 10:13 "... és ímé Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek, eljöve segítségemre..."

Mostmár leesett hogy minden bizonnyal Jehova Tanúja lehetsz. Tehát jó volt a tippem a mazsolázgatásról,mert tudod, ezen bukik meg az Őrtorony társulat összes tévtanítása. Mert szép kis igegyűjteményr hoztál ugyan, amikbe bele is lehet magyarázni az Őrtorony tanítását. Csak ugye ott a gond hogy a Biblia nem csak azokat az igéket tartalmazza amiket te bemásoltál, hanem ezt is amit én most idéztem. Ennek tükrében pedig máris összeegyeztethetetlen a Bibliával amit a szervezeted próbál elhitetni veled.

2018. okt. 15. 16:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!