Hívő emberek, ebben is találtok rosszat (lent)?
Nekem Gábriel Arkangyalt adta ki és szinte szóról szóra igaz amit írtak.
Ebbe hogy tudtok belekötni?
22%-os, ez neked, meg a kérdezőnek szól kizárólag:
Ézs 32,6
Mert a bolond csak bolondot beszél, és az ő szíve hamisságot forral, hogy istentelenséget cselekedjék, és szóljon az Úr ellen tévelygést, hogy az éhező lelkét éhen hagyja, és a szomjazó italát elvegye.
32+
2Thess 2,11
És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;
27#
Szövegértés egyes ülj le. Senki nem álítja Jézusról, hogy angyal. Csak azt, hogy a hetedik menyországban trónol.
A link nem a mondadómat támasztja alá, hanem az előző hozzászólónak szól, aki szerint csak 1db arkangyal létezik.
@31
és ímé Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek, eljöve segítségemre..."
Bizony, csak egy valamit elfelejtesz, hogy a többi fejedelem, azok Sátán démon fejedelmei, és Nem Isten kinevezett ark angyala, hiszen Sátán szét osztotta a Föld felett a démonoknak a uralkodást.
Ha megfigyeled a szövegkörnyezete, nagyon jól látható.
Istennek pedig nem kell szét osztaia, mert az Övé volt, és hamarosan az Övé is lesz a teljes jog az uralkodásra.
A Dániel 10:13, 20 olyan láthatatlan démon fejedelmekről ír, akik világhatalmakat irányítottak, Perzsiát és Görögországot.
Ezek ellen harcol Mihály, és egyetlen más fejedelem sem harcol ezek ellen a fejedelmek ellen.
Ez az ellenséges perzsa fejedelem csakis az Ördög egyik cinkosa, vagyis egy démon lehetett, aki hatalmat kapott a Perzsa Birodalom felett. A beszámoló szerint Isten angyala később azt mondta, hogy még egyszer harcolnia kell „Perzsia fejedelmével”, és hogy egy másik démonfejedelem, „Görögország fejedelme is jön”
Mihályról azt mondták, „egyike az előkelő fejedelmeknek” és „a ti fejedelmetek”, vagy is a Többi fejedelem, nem a Mi fejedelmünk.
"Bizony, csak egy valamit elfelejtesz, hogy a többi fejedelem, azok Sátán démon fejedelmei"
Te jó ég! Inkább addíg csavarod a szervezrted tévtanát, amíg egyenlővé teszed a démonfejedelmeket egy arkangyallal, csak hogy ne kelljen beismerned a tévedésed?
28. válaszoló vagyok. (a 82%-os)
"Szerinted miért teremtette Isten az angyalokat, ha nem azért hogy segítsenek neki?"
Egyfelől figyelmen kívül hagytad, azt amit leírtam. Egyáltalán miből lehet tudni, hogy a dolgoknak tényleg az a rendszere, ahogy ide le van írva? Másfelől az angyalokról keveset tudni. Az elsődleges feladatuk, nyilván Isten szeretete, dicsőítése és hogy neki szolgáljanak. Mint ahogy az embereknek is ez van írva: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat." (Mt. 22,37-38)
Valamint ráléptem, az egyik napra, hogy megnézzem mit is írnak és ezt találtam, az egyik angyal leírása alatt: "Ha szeretnél néha angyalmágiát végezni, és be akarod őket hívni életedbe, akkor célszerű lenne angyaloltárt készítened." Ez nekem mindennek tűnik csak biblikusnak nem. Szóval építsek OLTÁRT egy angyalnak, egy olyan lénynek, aki NEM ISTEN? Az angyalMÁGIA végrehajtásához? Hogy BETUDJAM HÍVNI őket az életembe? A Biblia egyértelműen tiltja a varázslást! Valamint, ha valóban angyalokról van szó, akik Isten küldöttei, akkor kíváncsi lennék, hogy mi akadályozza őket abban, hogy egy istenfélő, hívő embernek az életében különösebb hívás nélkül betudjanak lépni, hogy segítséget nyújtsanak. Ez enyhén szólva is gyanús...
Ha teszem fel, hogy valóban úgy van ahogy a link írja, hogy angyalok vannak rendelve a bizonyos napon születettek védelmére, akkor én biztosra veszem, hogy mivel Istentől kapták ezt a feladatott, akkor képesek ezt végrehajtani a több ezer éves tapasztalatukkal, anélkül is, hogy erre külön figyelmeztetnie kellene az embereknek őket vagy hívni őket. Ebben az esetben pedig akkor az egész felesleges.
Szerintem nem ajánlatos ilyen dolgokkal foglalkozni. Nagyon félreviheti az embert. Sőt, az ilyesmit egyenesen veszélyesnek tartom.
c38
"addíg csavarod a szervezrted tévtanát, amíg egyenlővé teszed a démonfejedelmeket egy arkangyallal,"
Egyáltalán nem keverem a démonfejedelmet az arkangyallal. Ne haragudj, de olvasd már el a Dániel ezen részét egészben.
Itt nem emberek csatáznak vagy harcolnak egymással. Hanem a gonosz angyalok Isten angyalával.
Emberek nem lehetnek, mivel egy angyal simán leteperhetne egy embert, hiszen tudjuk, hogy egy angyal egy éjjel 185.000 embert őlt meg az Asszírok táborában.
Ennél fogva, amikor itt arról olvasunk, hogy egyik fejedelem, Mihály harcol egy másikkal, aki Görög ország fejedelme, akkor az egyik kinevezett Démon fejedelemről van szó. A másik Perzsia fejedelme, vagy is itt nem kell csavarni, látható és érthető, hogy Sátán Démonfejedelmei között szét osztotta az uralmat a földön. S bizony sokan tudják ezt.
"Egyáltalán nem keverem a démonfejedelmet az arkangyallal. Ne haragudj, de olvasd már el a Dániel ezen részét egészben."
Ismerem a sztorit, de ez a tényeken nem változtat. Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek, ez a magyar nyelvben egy szóval nem utal démonokra. Egyike valaminek = több egyforma valamiből egy. Ez pontosan azt jelenti hogy a több angyali fejedelem (arkangyal) közül jött el az egyik, a Mihály nevű, hogy segítsen.
Annak még értelme sincs nyelvtanilag, amit szeretnél belemagyarázni. Ha van egy mindenek felett álló vezérigazgató, aki mondjuk a pénzügyi osztály főnökeivel vitázik, akkor ha erről mesélek, nem fogok olyasmit mondani a vezérigazgatóról hogy a főnökök egyike. Mert teljesen mindegy a kontextus, egy ilyen mondat azt jelentené hogy mások is egyenlő rangban vannak a vezérigazgatóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!