Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten tartja fenn a világot...

Ha Isten tartja fenn a világot, ennek miért nincs semmilyen látszatja?

Figyelt kérdés
2018. okt. 10. 15:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/110 anonim ***** válasza:
50%

Ismerem az elméletet. Amint a neve is utal rá: elmélet!

Te ismered a helyesírást?

2018. nov. 2. 21:25
 102/110 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, a neve is utal ra, hogy elmelet. Vagyis a legtobb ismerettel alatamasztott modell, amely sem mas fizikai elmeletnek, torvenynek, sem pedig mas tudomanyag ismereteinek nem mond ellent, azokkal maximalisan osszhangban van.

Egyebkent mi a problemad a helyesirassal? Igen, ismerem, igyekszem is megfelelni neki.

2018. nov. 2. 22:03
 103/110 anonim ***** válasza:
0%
Te vagy az 57%-os is?
2018. nov. 3. 19:07
 104/110 Anahystor ***** válasza:
100%

Most olvasom az utóbbi hozzászólásokat!

Háát érdekes!

(Ha esetleg nekem címezted, nem, nem én vagyok! Ő sem! És még sokan mások sem, akik más véleményen vannak, mint te! Hidd el, nem egyedi eset!)

Úgy látom egy tudományelméleti probléma áll fenn nálad!

"Ismerem az elméletet. Amint a neve is utal rá: elmélet!"

Ismered a szó általános jelentését, de nem vagy tisztában a tudományos "elmélet" jelentésével.

Javaslat, olvasd el pl. ezeket, hogy tisztább legyen a kép:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__2..

[link]

[link]

Bővebben itt: [link]

2018. nov. 4. 09:11
 105/110 anonim ***** válasza:
48%
Meggyőztél, inkább dobálom a kavicsot és biztosra veszem az eddigi ismeretek által felállított elméleteket. Elvetem a tényt, hogy lehet az univerzumban még valami, amit nem ismerünk, tehát minden csak úgy lehet, ahogy a jelenlegi tudásunk feltételezi, a jövőbeli tudásunk pedig nem lesz nagyobb soha.
2018. nov. 4. 11:08
 106/110 Anahystor ***** válasza:
100%

Miért kell mindent végletekig eltúlozni?

Nem írtam semmi ilyet.

A tudomány kész a nézeteit az újabb kutatások által feltárt tények miatt revidiálni! Éppen ez a nagyszerű benne, hogy nem dogmákra épül. Viszont a megalapozott elméletek azért megalapozottak, mert nem sejtésekre, pláne hitre/hiedelemre épülnek, hanem megfigyelésekre, ezerszer felülvizsgált kutatási eredményekre.

A tudomány képes azt mondani egy kérdésre: "Erre nem tudom a választ (még, de éppen ezért keresem)"!

A HIT a maga bugyuta módján képtelen arra, hogy elismerje, vannak olyan kérdések, amikre még nem tudjuk a választ, ezért bármire nyugodt lélekkel előveszi a bevált választ: Isten!

2018. nov. 4. 12:47
 107/110 anonim ***** válasza:
0%
Pontosan. Hisznek benne, hogy létezik a graviton! Senki nem látta, ahogy istent sem, de hisznek benne, tehát van!
2018. nov. 4. 15:52
 108/110 anonim ***** válasza:
100%
A GRAVITÁCIÓBAN NEM KELL HINNI. HIT NÉLKÜL IS VAN.
2018. nov. 5. 01:06
 109/110 anonim ***** válasza:
Mivel nincs isten és senki nem tuda bebizonyítani ezért nincsen semmi látszata.
2021. szept. 8. 15:16
 110/110 anonim ***** válasza:
100-as. Igazad van, makroszkópikus szinten igazad van, pontosan ismeri. A részecskék szintjén még van mit kutatni!
2021. szept. 10. 22:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!