Ha Isten tartja fenn a világot, ennek miért nincs semmilyen látszatja?
Ismerem az elméletet. Amint a neve is utal rá: elmélet!
Te ismered a helyesírást?
Pontosan, a neve is utal ra, hogy elmelet. Vagyis a legtobb ismerettel alatamasztott modell, amely sem mas fizikai elmeletnek, torvenynek, sem pedig mas tudomanyag ismereteinek nem mond ellent, azokkal maximalisan osszhangban van.
Egyebkent mi a problemad a helyesirassal? Igen, ismerem, igyekszem is megfelelni neki.
Most olvasom az utóbbi hozzászólásokat!
Háát érdekes!
(Ha esetleg nekem címezted, nem, nem én vagyok! Ő sem! És még sokan mások sem, akik más véleményen vannak, mint te! Hidd el, nem egyedi eset!)
Úgy látom egy tudományelméleti probléma áll fenn nálad!
"Ismerem az elméletet. Amint a neve is utal rá: elmélet!"
Ismered a szó általános jelentését, de nem vagy tisztában a tudományos "elmélet" jelentésével.
Javaslat, olvasd el pl. ezeket, hogy tisztább legyen a kép:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__2..
Bővebben itt: [link]
Miért kell mindent végletekig eltúlozni?
Nem írtam semmi ilyet.
A tudomány kész a nézeteit az újabb kutatások által feltárt tények miatt revidiálni! Éppen ez a nagyszerű benne, hogy nem dogmákra épül. Viszont a megalapozott elméletek azért megalapozottak, mert nem sejtésekre, pláne hitre/hiedelemre épülnek, hanem megfigyelésekre, ezerszer felülvizsgált kutatási eredményekre.
A tudomány képes azt mondani egy kérdésre: "Erre nem tudom a választ (még, de éppen ezért keresem)"!
A HIT a maga bugyuta módján képtelen arra, hogy elismerje, vannak olyan kérdések, amikre még nem tudjuk a választ, ezért bármire nyugodt lélekkel előveszi a bevált választ: Isten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!