Semmilyen formában nem fér össze a vallás és az
okkultizmus/spiritizmus?
Isten egyértelműen megtiltotta, azért mert Ő tudja, hogy milyen következményekkel jár, ha valaki kapcsolatba kerül ezekkel tiltott dolgokkal és ezáltal a démonokkal. Isten a törvényeit, a tiltásait nem azért hozta, hogy megfosszon valamitől, hanem azért, hogy megóvjon. Keress és olvass keresztény irodalmat, vagy tanulmányozd a Bibliát, ebben vannak az igazi kincsek.
2018. júl. 13. 15:19
2/28 A kérdező kommentje:
Természetesen tudom, hogy nem azért vannak Isten törvényei, hogy megtiltson valamit. Szimplán nem voltam tisztában a vallás/egyház és az okkultizmus kapcsolatával, ezért kérdeztem. Ugyanakkor kiemeltem, hogy nem használnám mások ellen,vagy mások kárára. De egyértelműen, ha Isten ezt elveti, akkor nem foglalkozom vele. Köszönöm a választ.
Az "Egyházi törvényeket" az emberek alkották! Úgy, ahogy éppen az érdekük kívánta. Ez történelmi tény! A hatalom miatt hozták ezeket a törvényeket. És ezért vannak most süllyedőben, hogy "kinyílt" a Világ a tudatlanok előtt is...
2018. júl. 13. 16:14
A keresztény, illetve zsidó vallással nem fér össze egy formája sem. A wicca vagy a sátánizmus megengedi a mágia használatát.
2018. júl. 13. 16:24
5/28 A kérdező kommentje:
Második válaszoló: ahogy az okkultizmust is emberek alkották. A egyház helyzetéről nem kívánok vitázni, viszont érdekes meglátás.
Harmadik válaszoló. Hagyjuk már a sátánizmust. Feltettem egy egyszerű kérdést. A sátánizmus okkultizmus, de nem minden okkult dolog sátánizmus. Objektív választ akartam kapni.
Amúgy:
Az egyház által tiltott tanok vitték előre az emberiséget... Ha rajtuk múlna, akkor ma is faekével szántanának a földesúr jobbágyai... Akinek meg más gondolata van, az éghetne a máglyán...(
2018. júl. 13. 16:40
Dehogynem fér össze. Az Egyház nyilván egy dogmatikus ideált várt el mindig is, de ezt igazábol senki sem tartja be fár fanatikuson kívül (lásd szexelő, drogozó papok) a népi vallásosságban pedig mindig összefért a kereszténység a mágiával. Menj be egy falusi családhoz, elsősorban cigányhoz) és ott lóg a kereszt a falon, mellette meg varázsolnak, jósolnak.
Én pl. pogány vagyok (boszorkány) mégis a szervezett vallások közül a kereszténység a kedvencem, mert megvéd minket az iszlámtól, a keresztény felekezetek közül meg a katolikus a kedvencem, mert megvéd minket az amerikai szektáktól. Meg vagyok keresztelve katolikusnak és a gyerekemet is meg fogom keresztelni. Istenben is hiszek, csak nem az egyházi értelmezésében.
2018. júl. 13. 16:41
Mindegy... Azt akartam ezzel jelezni, hogy Isten előtt nem követsz el bűnt, ha olvasol, vagy kipróbálsz pár dolgot.:) Nagyon sok olyan "Okkultista" tanról bizonyította azóta a tudomány, hogy igaz. Ha pedig gyógyításra használnád pl. akkor külön köszönet! (Ismerek ilyet...)
2018. júl. 13. 16:49
9/28 A kérdező kommentje:
Dongaben: Ne haragudj, ha lekezelőnek tűnt a válaszom. Szimplán nem akartam, hogy kirobbanjon itt egy egyház vs. vallás vita. Szerettem volna a tárgyát maradni. Egyébként én is hasonlóan vélekedtem, de elbizonytalanodtam. :/
Nem fér össze, mert Isten a Bibliában megtiltja ezeket. A Biblia a válasz rá.
2018. júl. 13. 17:02
Kapcsolódó kérdések: