Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Semmilyen formában nem fér...

Semmilyen formában nem fér össze a vallás és az okkultizmus/spiritizmus?

Figyelt kérdés
Észrevettem magamon, hogy mostanában sokat olvasok az okkultizmus témában. Tetszik, és bizonyos (nem démoni, sátáni vagy ártó) tanait szívesen gyakorolnám. De mivel az egyház ezt nem támogatja, Isten is elveti, így inkább kezdek letenni róla, ami kicsit kiábrándító, mert nagy lelkesedéssel tanulmányoztam. Tehát semmilyen formában nem gyakorolható az okkultizmus egy Istenfélő/keresztény/hívő ember számára?

2018. júl. 13. 14:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
44%
Én nem kérnék az okkult dolgokból, mert Isten egyértelmű benne: nem tőle van. Márpedig nem adok engedélyt annak, akitől származik, hogy bele léphessen az életembe. Márpedig azzal ezt tenném, ha az ő dolgait művelném.
2018. júl. 13. 17:10
 12/28 A kérdező kommentje:

Ezt találtam egy hasonló témájú kérdés alatt.

Márk 9

"

38

János pedig felele néki, mondván: Mester, látánk valakit, aki a te neveddel ördögöket űz, aki nem követ minket; és eltiltók őt, mivelhogy nem követ minket.

39

Jézus pedig monda: Ne tiltsátok el őt; mert senki sincs, aki csodát tesz az én nevemben és mindjárt gonoszul szólhatna felőlem.

40

Mert aki nincs ellenünk, mellettünk van.

"

2018. júl. 13. 17:12
 13/28 Dongaben ***** válasza:
68%
A kérdezőnek 8 pontot adnék, mert elég bizonytalan, de jó úton jár. A "# 7"-es válaszadónak 10-et, mert Ő írta a legjobb választ!
2018. júl. 13. 17:20
 14/28 anonim ***** válasza:
91%

Katolikus vagyok. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha valaki tanulmányozza a többi vallást, más hitrendszereket vagy épp a spirituális, ezoterikus, okkultista témákat. Biztosan felfedezhetők közös gondolatok is. A tudásunk tágítása nem Isten ellen való, sőt.

A tiltás szerintem inkább arra vonatkozik, ha kritika nélkül elkezdenél gyakorolgatni bugyuta szertartásokat. Pláne, ha azokat valami felületesen megfogalmazott könyvből vagy netes cikkből olvasod ki.

2018. júl. 13. 17:24
 15/28 A kérdező kommentje:
Valóban bizonytalan vagyok, sőt azt reméltem kapok valami konkrét választ, de úgy érzem magam, mint egy gyerek akire rászóltak, de nem magyarázták el miért csak "mert az rossz" és mikor kérdezek nem felelnek. Még ma nekiülök és elolvasom Bibliát, aztán eldöntöm magamnak.
2018. júl. 13. 17:26
 16/28 anonim ***** válasza:
75%

Ha érdekel, kutass utána, érdeklődj, kövesd.

Úgy éld az életed, ahogy te szeretnéd, ha ez érdekel, akkor csak a saját véleményed számít.

Erre ajánlom a Wicca Intelmet: „Ha nem ártasz vele, azt tégy, amit akarsz”

(mielőtt bárki jönne nekem fröcsögni a 'Véletlen kérdés'-nél dobta ki ezt, és érdekesnek találtam.)

2018. júl. 13. 17:49
 17/28 Dongaben ***** válasza:
76%
A kérdésedben ezt írod: " Istenfélő/keresztény/hívő ember "... A Bibliát nem olvastad...? Nyugi! Rengeteg ilyen "hívő" van...:(
2018. júl. 13. 17:55
 18/28 A kérdező kommentje:
De, természetesen olvastam. Tudtam, hogy oda kellene írnom, hogy "újra". Viszont nem olyan családban nevelkedtem, ahol igazán jelen volt a keresztény viselkedés. Mióta a saját életem élem kezdtem érdeklődni a vallás iránt, viszont ilyen szempontból nem olvastam még a Bibliát. Ezúttal úgy vizsgálom át, hogy az ilyen jellegű kérdésemre választ kapjak. :)
2018. júl. 13. 18:05
 19/28 Dongaben ***** válasza:
76%
Ez így, felnőtt fejjel, a mai Világ tudásával egy teljesen új élmény lesz!
2018. júl. 13. 18:15
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

Az okkultizmus is vallás, a kereszténységgel nem fér össze.

Ennek ellenére vannak olyan ábrahámi elvekre alapuló szekták akik gyakorolják.

2018. júl. 13. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!