Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Semmilyen formában nem fér...

Semmilyen formában nem fér össze a vallás és az okkultizmus/spiritizmus?

Figyelt kérdés
Észrevettem magamon, hogy mostanában sokat olvasok az okkultizmus témában. Tetszik, és bizonyos (nem démoni, sátáni vagy ártó) tanait szívesen gyakorolnám. De mivel az egyház ezt nem támogatja, Isten is elveti, így inkább kezdek letenni róla, ami kicsit kiábrándító, mert nagy lelkesedéssel tanulmányoztam. Tehát semmilyen formában nem gyakorolható az okkultizmus egy Istenfélő/keresztény/hívő ember számára?

2018. júl. 13. 14:57
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló. Az okkultizmus nem vallás, hanem természetfeletti, spirituális erőkkel és szellem világgal foglalkozó ismeretek közös elnevezése.
2018. júl. 13. 19:35
 22/28 anonim ***** válasza:
Lehetnél pl. kIIrvakhoz járó pap. Tilos is meg nem is
2018. júl. 13. 21:35
 23/28 anonim ***** válasza:
32%

...de vannak formák, melyekben összeférnek.

A vallás is lehet többféle, és az okkultizmus is.

A vallás úgy általában pl. nem egyenlő a Római Katolikus Egyházzal.

Isten törvénye nem egyenlő valamely intézményesült Egyházi felekezet dogmáival (teológiájával)Hogy Isten mit tekint "bűnnek", az nem feltétlen szó szerint valamely vallási felekezet magyarázatai szerint lesz.

Ez abból is látszik, hogy a korok folyamán a gyakorlati megközelítés sokat változott. 2000-3000 évvel ez előtt mást tartottak okkultizmusnak. A középkori római pápák maguk is gyakoroltak ezoterikus tanokat. stb...

A gond az, hogy magad mi alapján ítéled meg?

Röviden: nekem az a tapasztalatom, hogy az okkultizmus azért érdekli az embereket, mert valami különleges lehetőségeket, megoldásokat keresnek valamilyen problémájukra.

Ez az, ami kevésbé fér össze az Istenkereséssel. Vagy Istent tűzöd ki célul az életedben, és akkor ő is megsegít (persze ebben az esetben a kísértés is fokozódik), vagy e világi boldogulásod útjából önerőből, "saját módszereiddel" próbálod elhárítani az akadályokat.

Az előbbi nem azt jelenti, hogy csak vársz Isten segítségére (segíts magadon....), az utóbbi viszont azzal jár, hogy az előtted tornyosuló akadályok leküzdése közben irányt téveszthetsz.

2018. júl. 14. 07:36
 24/28 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, köszönöm, eddig talán a leghasznosabb választ tőled kaptam. Igazad lehet, bármennyire is vezérel jó szándék az valamilyen önös érdeket képvisel és akadályt próbál elhárítani. Köszönöm minden válaszolónak. Végül úgy döntöttem megismerem kicsit az okkultizmust, dehogy megismerjem, előbb mélyen bele kell ásnom magam a Biblia tanaiba. Viszont tudni valamit még nem árt és ez is csak új ismeret, mint bármi más, amit megtanulok, azt leszámítva, hogy az emberek előítéletesek vele kapcsolatban, mint mindennel, amit nem ismernek.
2018. júl. 14. 12:55
 25/28 anonim ***** válasza:
21%

Mózes törvényeiben szerepel:

Varázsló asszonyt ne hagyj életben!

A keresztényekre ugyan nem kötelező ez a törvény, de vedd figyelembe a következőket:

[link]

és a többit, amit ajánlanak. Ezeket olvasd, ne a Hihetetlent vagy okkult könyveket!

A népi vallásossággal azért fér össze, mert a népi vallásosság nem gondolkodik, és nincs tisztában a saját hitének lényegével sem. Az is belefért, hogy Jézus helyett egy másik ember veszi magára a haldokló bűneit. Így a haldokló bűn nélkül hal meg, az új megváltót pedig kiközösítik, mivel nagyon sok bűne van.

2018. júl. 14. 17:38
 26/28 Lux morulus ***** válasza:
61%

Kérdező!

"Semmilyen formában nem fér össze a vallás és az okkultizmus/spiritizmus?"

Ez tipikus. De tényleg. Az eltorzult gondolkodás, az ábrahámiták sajátja.

"Észrevettem magamon, hogy mostanában sokat olvasok az okkultizmus témában."

Tééényleeeg?!Ezt észre kell venni?

"Tetszik, és bizonyos (nem démoni, sátáni vagy ártó) tanait szívesen gyakorolnám."

Ennyit "tudsz". De azt üzembiztosan. A közelében sem leszel semmi érdemlegesnek soha.

" De mivel az egyház ezt nem támogatja, Isten is elveti, így inkább kezdek letenni róla, ami kicsit kiábrándító, mert nagy lelkesedéssel tanulmányoztam."

És erre most jöttél rá. Amikor elkezdted tanulmányozni, akkor nem tudtad.

Vajon miért veti el?

" Tehát semmilyen formában nem gyakorolható az okkultizmus egy Istenfélő/keresztény/hívő ember számára?"

Nektek csak térdepelni, meg hajolgatni szabad. Elégedj meg - választásod szerint- ennyivel.

2018. júl. 14. 21:33
 27/28 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mit nevezünk okkultizmusnak és spiritizmusnak. Én spiritualitással foglalkozok és Isten más értelemben létezik, vagyis mindannyian Istenek vagyunk. Bár a spiritualitás - a Biblia kiforgatása és buta birka-lét fenntartása miatt - számomra vallás-ellenes vagy egyház-ellenes, de például idézés vagy akármilyen kötés ugyanúgy tiltott. Megvan a jelentősége, hogy mik történhetnek ezáltal és miért tilos. Ellenben léteznek segítő energiák, mi magunk is azokból állunk. Ajánlom felkeresni a spiritualitást és például a Reikit.
2018. szept. 14. 13:56
 28/28 A kérdező kommentje:
Végül nem foglalkoztam vele. Gyerekes hóbort volt. Azóta megkeresztelkedtem és egyre boldogabb az életem. Mindenkinek, aki kommentelt a legjobbakat kívánom!
2021. ápr. 15. 01:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!