Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívő embereket miért zavarja...

A hívő embereket miért zavarja az hogy nem hiszek semmilyen istenben?

Figyelt kérdés
Az akiről beszélek egy saját istenképet alakított ki és abban hisz, viszont az őt zavarja hogy én semmibe sem hiszek.

2016. júl. 15. 02:18
 1/10 anonim ***** válasza:
40%

engem nem érdekel

akit említettél azt meg pláne nem értem a legtöbb vallás komoly etikai és életfilozófiai kérdéseken alapul, tehát nem az a kérdés első sorban h elismered e valaminek a létezését, hanem az erkölcseid, és a jóról és rosszról alkotott képed

viszont akik "csak így a magam módján hiszek" náluk ált. nincs etika vagy csak úgy mutatóba

lehet az zavarja ha esetleg "túl materialista vagy?"

túl materilaista ember az aki nem ismer el semmit amit nem tud "vonalzóval megmérni" és mindent elprofanizál, hisz emg tudja vonalzóval mérni pl "jajj nagy szerelem, egy fenét, csak elöntött a szerotonin" ha meg azt mondom neki, hogy pl a nagypapámat haláláig ápoló nagymamám szerelme nem csak egy szerotonin fröccs, akkor követeli hogy akkor mutassam meg neki azt a homront vagy idegsejtet ami ezért felelős, különben ennek a létezését ő nem ismeri el.

2016. júl. 15. 02:39
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Akikről beszélsz, nemcsak hisznek, tudják hogy van Isten. Vagyis ők teljesen biztosak benne, ezért zavarja őket, hogy te ezt nem tudod, rosszul tudod.

Ők nem csak egy elképzelés szerint élnek, nekik ez az elképzelés valós.

Remélem érthetően leírtam. Persze más egyéb indokai is lehetnek/vannak.

2016. júl. 15. 05:18
 3/10 anonim válasza:
41%

Igen teljesen biztosak abban hogy isten létezik, pedig egy halott hogy létezne mar, meg feltámadás nah hagyjuk mar... Én igazából nem hiszek ebben és nem is nagyon fogok

Bocs akit ezzel kicsit is megbántottam

2016. júl. 15. 07:17
 4/10 anonim ***** válasza:
16%

Engem az nem zavar, ha valaki nem hisz.

Az szokott csak zavarni, hogy ha nem hívők nekiállnak vallási kérdéseket megválaszolni nulla teológiai ismerettel :)))

2016. júl. 15. 08:12
 5/10 anonim ***** válasza:
"az akiről beszélek" - vagyis egy emberről van szó, de a kérdésedben általánosítasz.
2016. júl. 15. 09:24
 6/10 anonim ***** válasza:
94%
Még annyi a fenti válaszokhoz, hogy sok egyháznak és felekezetnek kötelessége megtéríteni a hitetleneket, és "megmenteni a lelküket". Nekem is van nagyon erősen vallásos ismerősöm, aki szó szerint veszi a bibliát. Elég feszült tudok lenni a közelében ha szóba kerül a vallás, mert én agnosztikus vagyok. Én nem állok le vitatkozni (semmi értelme, mellesleg tanultam teológiát, nagyobb az ismeretem, mint a legtöbb vallásosnak)csak végighallgatom, és nem szólok semmit. Ő is megpróbálja tiszteletben tartani a nézeteimet, de látom hogy nehéz neki, ahogy nekem is, mert az én szemszögemből az ő hite nagyon leegyszerűsített, és rettentően szemellenzős.
2016. júl. 15. 11:16
 7/10 anonim ***** válasza:
89%

Nem az zavarja őket, hogy semmilyen istenben nem hiszel, hanem az, hogy az övéket tagadod.

Nem érdemes vitába szállni a bigott emberekkel.

Akik nem azok, tiszteletben tartják mások nézeteit, mint ahogy pl. én is tiszteletben tartom az övéket.

2016. júl. 15. 11:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Attól függ ,hogy milyen hívő...

Amúgy engem nem zavarnak az olyan emberek akik nem hisznek Benne.

Engem azok zavarnak ,akiket az zavar ,hogy ha valaki nem hisz Benne.

2016. júl. 15. 12:14
 9/10 anonim válasza:
keresztény vagyok, de a legkevésbé sem érdekel, miben hiszel te, kérdező vagy más. a legjobb barátom ateista.
2016. júl. 15. 13:01
 10/10 anonim ***** válasza:
95%

"nemcsak hisznek, tudják hogy van Isten"

Na igen, itt van a gond: NEM tudják. Csak hiszik.

Márpedig egy ilyen hitre nincs és nem is lehet bizonyíték.

Ezért aztán csak akkor érzik jól magukat, ha NAPONTA kapnak megerősítést: tehát bármerre néznek, csak ugyanolyan hívőt szeretnének látni maguk körül. Különben nagyon hamar meginoghat a hitük.

Ezért van az, hogy egy ateista elég jól elviseli a hívőket (ha békén hagyják): mert neki NINCSEN szüksége napi megerősítésre.

2016. júl. 15. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!