Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért nem ad akár...

Isten miért nem ad akár egyetlen jelet is a létezéséről?

Figyelt kérdés

sokat gondolkodtam aztán rájöttem.

Isten az emberekben van benne, ő nem egy külön személy.

jó a meglátásom?

másik kérdés:

például egy majom miért nem gondolkodik ezen? hogy isten meg hasonlók. pedig az is okos állat.

vagy vegyünk akkor egy egyszerű mittudomén oroszlánt. ő azt se tudja mi az hogy Isten. így ha tényleg valós személy lenne Jézus, simán beléharapna az állat.

2010. jún. 22. 23:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
2010. jún. 25. 10:26
 22/26 anonim ***** válasza:
nem jó a meglátásod. "a gonosz, és házasságtörő nemzedék folyton jelt akar" máté 11:39 máté 16:1-4-ig:"ÉS HOGY MEGKÍSÉRTSÉK, ARRA KÉRTÉK, MUTASSON NEKIK ÉGBŐL VALÓ JELT. ezt felelte nekik: amikor leszáll az este azt szoktátok mondani: szép idő lesz, mert tűzvörös az ég. és reggel: ma télies, esős idő lesz, mert az ég tűzvörös, de borúsnak néz ki. az ég arculatát tudjátok értelmezni, de az idők jeleit nem." Isten egy különálló személy, de valójában mindegyikünkben ott van, hisz "saját hasonlatosságára" teremtett minket, azaz a jó tulajdonságainkat tőle kaptuk.
2010. jún. 26. 09:22
 23/26 anonim ***** válasza:
18%
Hát azta jó K..a nem tudnák abbahagyni a másolgatást!?
2010. jún. 26. 18:58
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
Én is tok egy jó könyvet piroska és a farkatlan farkas!!!:):D :O c:::::3
2010. jún. 27. 14:16
 25/26 pelgrim ***** válasza:

Ismert út után érdeklődsz:

„sokat gondolkodtam aztán rájöttem.”

„Isten az emberekben van benne, ő nem egy külön személy.”

Ha valakinek saját léte nem elegendő bizonyíték Isten létére, akkor nincs olyan jel ami őt meggyőzhetné.

Nem tudom mire gondolnak a majmok, vagy az oroszlánok.

Ez utóbbiakkal kapcsolatba hozhatnánk a „félelem szagát”, vagy a „szeretet illatát”. A ragadozó állatok ezt nagyon jól meg tudják különböztetni. Míg a félelem szaga táplálékot prédát ígér, a „szeretet illata” barátságot, békét, szeretetet biztosít.

Az embernek, akit a „szeretet illata” veszi körül nem kell félni a ragadozó állatoktól, azok őt nem eledelnek hanem egy jó barátnak, szövetségesnek látják. A szeretet és a félelem nem fér össze.

2010. júl. 2. 13:16
 26/26 Xmes ***** válasza:

"Isten miért nem ad akár egyetlen jelet is a létezéséről?"

Mert nem létezik, hála az istennek.

2010. júl. 6. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!