Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért nem ad akár...

Isten miért nem ad akár egyetlen jelet is a létezéséről?

Figyelt kérdés

sokat gondolkodtam aztán rájöttem.

Isten az emberekben van benne, ő nem egy külön személy.

jó a meglátásom?

másik kérdés:

például egy majom miért nem gondolkodik ezen? hogy isten meg hasonlók. pedig az is okos állat.

vagy vegyünk akkor egy egyszerű mittudomén oroszlánt. ő azt se tudja mi az hogy Isten. így ha tényleg valós személy lenne Jézus, simán beléharapna az állat.

2010. jún. 22. 23:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
14:44 Én fölpontoztalak.
2010. jún. 23. 14:52
 12/26 anonim ***** válasza:
11%

Az ateisták miért személyeskednek? Nincsenek érveik?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. jún. 23. 15:00
 13/26 anonim ***** válasza:
A vallásosak miért nem fogadják el mások véleményét, miért mondják egyből, hogy baromság az, amit az ateisták gondolnak? Én ezer bizonyítékot felsorolok Isten és Jézus ellen, ti meg csak ennyit mondtok, hogyha megkérdeznek róluk: "Nem tudom hogyan van, nem is kell tudnom, ez így van és én elhiszem!"
2010. jún. 23. 15:10
 14/26 anonim ***** válasza:
55%

Mert, ha jelet adna, akkor már tudnánk, hogy van, tehát nem lenne értelme a benne való hitnek. Kicsit olyan, mint a 2x2=4. Nem hisszük, hanem tudjuk. Remélem segíthettem.

Egy másik ateista

2010. jún. 23. 15:12
 15/26 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem akik bíznak benne, hisznek, hozzá fordulnak imában segítségért, vígaszért, bátorításért, vagy csak az örömüket szeretnék megosztani vele, azoknak a személyeknek teljesen természetes, hogy igenis megmutatja, hogy létezik. Hiszen válaszol az imáinkra.
2010. jún. 23. 16:48
 16/26 anonim ***** válasza:
29%

"Teljesen függetlenül attól, hogy milyen ideológiát követ, aki személyeskedik, az hülye. Kész."

Ez a válasz 76%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 04-15 16:40

"Ezek szerint az ateisták egy szinten vannak Jehova tanuival. Talán(nem) véletlenül.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..

Egyetértek

2010. jún. 23. 17:11
 17/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A kérdésedre a válasz a második kérdésedből ered...:)

Ugyanis ha ez nem úgy lenne ahogy leírod, akkor nem lennénk képesek felismerni a jeleket, amik "körül vesznek" minket.

"Isten az emberekben van benne, ő nem egy külön személy.

jó a meglátásom?"

Nagyon jó! Isten mindenben ott van, "ő" maga az univerzum is egyben. :)

üdv

25/F

2010. jún. 23. 18:02
 18/26 anonim ***** válasza:
11%

Ajánlok néked egy kis olvasnivalót:

[link]

[link]

[link]

[link]

:-)

2010. jún. 23. 18:40
 19/26 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy egy majom nem gondolkodik ezen? Te talán majom vagy, onnan veszed ezt, vagy mert valaki ezt állította? És aki ezt állította, az egy majom volt? Ha nem, akkor honnan tudhatná, mégis mit gondol egy majom?:D

A lényegre térve: és azt ki mondta, hogy Isten nem ad jelet?

Mi kellene? Hogy egy szakállas öregember vagy egy fehér leples nő megjelenjen az égen, mint valami interkontinentális mozivásznon? Onnan mutogasson és ismételgesse, hogy bizony ő Isten?

Innentől kezdve nem lenne értelme a hitnek, ami pedig nagy alapkő egy emberszemélyiségében.

Egyébként a jel is sokféleképp értelmezhető. Ha kérsz valamit Istentől, és megkapod, az mi? Persze lehet véletlen is, de ki hisz, az úgyis jelnek véli, és ha tényleg van isten, akkor valószínűleg valóban egy jel tőle, arról, hogy meghallgat.

2010. jún. 23. 20:18
 20/26 anonim ***** válasza:
Isten létezéséről csak jelek vannak a világban,semmi más! no,nem a keresztény vallás dogmáira gondoltam,hanem arra,hogy ha körbenézel,minden Isten álltal van.(növények,fák,emberek,minden...)ki mástól lehetne?
2010. jún. 24. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.