Miért nem toleráns a keresztény, katolikus egyház más vallásokkal szemben? Miért nyom el más vallásokat, s közben magát az egyetlen igaz útnak hirdeti?
Krisztus nem a szeretetre, megbocsájtásra,elfogadásra tanítja az embereket? Isten nem azt mondja, hogy ne vallásos, hanem hívő légy?
Ezek alapján,akkor miért nem hihetek a saját, szuverén istenemben?
Nem nagyon értem, mit értesz saját, szuverén istened alatt.
Ne vallásos, hívő légy, persze. De ez nem azt jelenti, hogy mindegy, miben hiszel. Pl. a Télapóban?
Olvass Bibliát, nem sok ökumenikus egymásbaborulást találsz benne. Bármilyen vallásban is hiszel, ha mindenki másét is elfogadod, az azt jelenti, hogy valamennyire feladod az elveidet.
Nem éppen a "saját, szuverén istenben" hívők sajátítják ki a egyetlen igaz Istent maguknak? Honnan veszik a jogot ehhez? Ezzel valójában ők a lázadók, lázadók, a Mindenható ellen.
Én sem vagyok katolikus, ezért nem esik nehezemre egyetérteni egyébként a kérdező alap kérdésével. Igencsak problémás ez a szellem náluk, de ettől sok és nagyobb probléma is van ebben az egyházban!
Egyszerű!
Isten csak egy van. Szerintem. Meg a legtöbb vallás szerint is.
Vallás viszont rengeteg.
Hogy miért?
Mert jó üzlet. Sajnos ma már így van.
Nem az a lényeg, hogy milyen a vallásod, vagy hogy mennyit jársz templomba, hanem hogy hiszel e istenben és e szerint élsz-e.
"Miért nem toleráns a keresztény, katolikus egyház más vallásokkal szemben? Miért nyom el más vallásokat"
A római katolikus vallás az egyik legtoleránsabb az össze többi vallással kapcsolatban. Az összes többire jobban jellemző az intolerancia.
"magát az egyetlen igaz útnak hirdeti?"
Ne feledjük el, hogy a római katolikus vallás az egyetlen, amelyik vissza tudja vezetni magát egészen Jézusig. A mai római katolikus egyházfő, a római pápa, XVI. Benedek egyenesen Péter apostol utóda, aki magától Jézustól kapta megbízását. Ezért joggal mondhatjuk, hogy a római katolikus vallás a leginkább eredeti az összes keresztény vallás közül.
"Isten nem azt mondja, hogy ne vallásos, hanem hívő légy?"
Nem hiszem, hogy Isten valaha ezt mondta volna.
"Ezek alapján,akkor miért nem hihetek a saját, szuverén istenemben?"
Miért ne lehetne a katolikus egyház által képviselt Isten a Te saját, szuverén Istened?
"a római pápa, XVI. Benedek egyenesen Péter apostol utóda, aki magától Jézustól kapta megbízását"
1 nem hiszem, hogy XVI. Benedek, Péter apostol leszármazottja lenne.
2 Péter lehet, hogy Jézustól kapta a megbízását, de a pápákat, köztük XVI.Benedeket is emberek választották meg, nem mellékesen elég sokáig tartott nekik.(nem lehetett túl nagy az eggyetértés)
Ezek után azért kissé túlzásnak érzem, hogy a katolikus a "leginkább eredeti" vallás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!