Ha csak egyetlen keresztény lenne mit gondolnátok róla?
Próbáljátok meg elképzelni, hogy a keresztény vallás sohasem alakult ki. Egy másik vallás lenne az euroatlanti kultúra domináns vallása, akár az európai pogányság, akár a római politeizmus akár a zsidó vallás terjedt el a világon a kereszténység helyett.
Egynap bekapcsoljátok a tévét és azt látjátok egy hírműsorban, hogy az utcán meginterjúolnak egy embert aki Jézus szűz fogantatásáról, Istenről, Szentháromságról, Feltámadásról, kenyér és hal szaporításáról, víz borrá változtatásáról, "kelj fel és járj!"-ról beszél.
Többre tartanátok őt, mint manapság az ilyen UFÓ-vallás hívőket, sátánistákat, tündérekben hívőket, vagy elkönyvelnétek futóbolondnak?
Jézus zsidó volt, feltámadása után meg ateista, hiszen ő maga lett az isten egy formája.
Abszurd dolog Jézust kereszténynek nevezni, amikor a keresztény szó jelentése "jézust-követő" önmagát hogy követheti?
"Jézus zsidó volt, feltámadása után meg ateista, hiszen ő maga lett az isten egy formája."
Nem Isten "egyik" formája (? - ez miféle definíció), hanem önmaga Isten megtestesülése, melynek második személye. Személyében ugyanúgy Isten megnyilatkozik, mint a Szentlélek és az Atya személyében. Jézus kezdettől fogva Isten volt, a feltámadása és kínhalála az emberi üdvösségért szolgált.
"Többre tartanátok őt, mint manapság az ilyen UFÓ-vallás hívőket, sátánistákat, tündérekben hívőket, vagy elkönyvelnétek futóbolondnak?"
Több milliárd bolygó létezik az univerzumban, abszolút reális elgondolás, hogy máshol is kialakulhatott élet (akár a természet, akár istenek jóvoltából).
Sátánizmus nincs kereszténység nélkül ;)
A tündérhitnek az északi országokban olyan mély és erős hagyománya van még manapság is, mint máshol a pl. a buddhizmusnak. Egy kicsit azért komolyabb kategória mint a sellők, unikornisok meg óriások, mert ha azokról manapság a nagy többség el is ismeri, hogy "mesealakok", a tündéreknek vallási kötődése van...
Szóval a magam részéről én nem tekintem futóbolondoknak ezeket az embereket. Az, ha valaki egymaga lenne az egész világon egy sajátos állítással Jézusról, arra inkább csak legyintenék. Nem tartanám hitelesnek, az biztos, mert semmivel sincs több bizonyíték a vallás eseteire, mint bármi másra, de ennyi. Azt hiszem, nem sok vizet mozgatna meg az emberekben :)
De értem, hogy magával a kérdéssel mire akartál kibukkanni, viszont hidd el, én számtalanszor kértem az itteni keresztényeket vita közben, hogy nézzék külső szemel a vallásukat, és látni fogják, hogy akkor nem hitelesebb a többi vallásnál, de ők ezt mindig figyelmen kívül hagyják :)
"én számtalanszor kértem az itteni keresztényeket vita közben, hogy nézzék külső szemel a vallásukat, és látni fogják, hogy akkor nem hitelesebb a többi vallásnál, de ők ezt mindig figyelmen kívül hagyják :)"
Talán azért, mert néhányuknak személyes megtapasztalása volt Istennel, amiről soha nem tud lemondai....
És ne feledd sokan felnőttként lesznek keresztények, tehát van rálátásuk kívülrő a dologra. Aztán azért változik meg a véleményük, mert egyszer csak belülről is rálátásuk lesz és rájönnek, hogy az sokkal több, mint amit kívülről láttak.
Ez olyan, mint megmászni a Mount Everestet, vagy csak megnézni kívülről. Ha megmászod, megismered, de az áldozatokkal jár a részedről. Ha a tévében skubizod, akkor lesz róla felszínes ismereted, látod "hogy néz ki" de nem ismered, mert nem tettél meg érte semmit, és nem is akarsz.Hát ez a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!