Ha csak egyetlen keresztény lenne mit gondolnátok róla?
Próbáljátok meg elképzelni, hogy a keresztény vallás sohasem alakult ki. Egy másik vallás lenne az euroatlanti kultúra domináns vallása, akár az európai pogányság, akár a római politeizmus akár a zsidó vallás terjedt el a világon a kereszténység helyett.
Egynap bekapcsoljátok a tévét és azt látjátok egy hírműsorban, hogy az utcán meginterjúolnak egy embert aki Jézus szűz fogantatásáról, Istenről, Szentháromságról, Feltámadásról, kenyér és hal szaporításáról, víz borrá változtatásáról, "kelj fel és járj!"-ról beszél.
Többre tartanátok őt, mint manapság az ilyen UFÓ-vallás hívőket, sátánistákat, tündérekben hívőket, vagy elkönyvelnétek futóbolondnak?
14:12
Igen, de ez nem gátolja továbbra sem, hogy külső szemmel nézzék a dolgokat. Nekem is volt tapasztalásom (nem is kevés és nem is akármilyen) a saját vallásomról, ami ugyebár nem a kereszténység, és mégis el tudom ismerni, hogy mások szemében semmivel nem jelent többet az én hitem másokénál. És aki nem tapasztalta, amit én, annak nem olyan egyértelmű a dolog, attól nem várhatja el senki, hogy mindenképp higgyen vagy hinni akarjon... tudom kívülről vizsgálni a dolgokat, és tudom hogy kívülről semmi sem teszi hitelesebbé a vallásomat, mint a többit, csak a saját tapasztalatom. Az meg sok embernek nincs.
Szia!
"Nekem is volt tapasztalásom (nem is kevés és nem is akármilyen) a saját vallásomról, ami ugyebár nem a kereszténység, és mégis el tudom ismerni, hogy mások szemében semmivel nem jelent többet az én hitem másokénál."
Ezt én is el tudom hinni. Viszont ha egyszer megismered az Igazságot, pontosan tudod, hogy ez mindennél többet jelent.
Abban persze maximálisan egyet értek, hogy nem kell semmit rátukmálni az emberekre, bár azt meg kell értenetek, hogy a kereszténység alapvetően térítő vallás, ami azt jelenti hogy a jó hírt meg kell osztanod másokkal, hogy ők is megismerjék Istent. Ez persze nem jelent házalást meg erőszakosokodást, hiszen aki megismeri az igazságot, annak gyökeresen megváltozik az élete és ez elég is. A jól élt élet, a jó példa a legjobb bizonyság.
" És aki nem tapasztalta, amit én, annak nem olyan egyértelmű a dolog, attól nem várhatja el senki, hogy mindenképp higgyen vagy hinni akarjon... "
Megint egyet értek. Én sem várom el mástól. És hidd el, sok kersztény így van vele.
"tudom kívülről vizsgálni a dolgokat, és tudom hogy kívülről semmi sem teszi hitelesebbé a vallásomat, mint a többit, csak a saját tapasztalatom. Az meg sok embernek nincs."
Ezt mi is tudjuk, tehát ha innen nézzük a dolgot, nem kéne általánosítani, hiszen nagyon sok keresztény megérti ezt. De gondolom, a te Isten élményed téged is arra vezetett, hogy ezt megoszd másokkal, igaz?
Én itt a fórumon is mindig azt szoktam mondani: keresd Istent, és ha megtalálod, ne ereszd el. Ha más vallásban találod meg, hát ott találod meg. Ezért sok keresztény fúj az ilyen jellegű kommentjeimre, de nem érdekel. A hited akkor igazi, ha a tiéd és vállalni tudod érte a felelősséget. Én hiszem, hogy Jézus Krisztusban vannak a válaszok az összes kérdésre, és ha valaki engem kérdez, én erről tudok bizonyságot tenni. Viszont ha valaki megtalálta Istent egy másik vallásban, akkor nem fogok erősködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!