Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Hit Gyülekezete tényleg...

A Hit Gyülekezete tényleg családokat tesz tönkre?

Figyelt kérdés
Ha ez igaz,hogyan nevezhetik magukat a hitgyülisek Jézus követőinek?!
2018. szept. 22. 01:11
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
17%

Máté 10:34-36

Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;

És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.

A vallási különbségek olykor viszályt szíthatnak családokon belül. Nincs ebben új. Jézus előre figyelmeztetett erre.

2018. szept. 25. 12:04
 22/30 anonim ***** válasza:
0%

Ez is csak azt bizonyítja, hogy a vallás családokat megosztó és szétválasztó káros dolog.

Vallás nélkül bizonyos családok még ma is békességben élnének.

2018. szept. 25. 13:03
 23/30 anonim ***** válasza:
22%
#22 Vannak, akik politikai pártokon is képesek vérre menő vitát folytatni :D. Tiltsuk be együtt, hogy többféle meggyőződése lehessen az embereknek, és higgye mindenki, amit te vagy én! :D No mit szólsz? :D. (csak poén, ne ijedj meg :) )
2018. szept. 25. 13:28
 24/30 anonim ***** válasza:
52%

Nekem töknmindegy, hogy ki mit hisz.

Az egyetlen dolog ami baj: hogy a vallás nem őszinte. Korunkban a vallási vezetők az erkölcs mintaképei, noha ők a legnagyob képmutatók.

Őszintén szólva kétlem, hogy az általad idézett mátéi szakaszban Jézus a családokat szétválasztó propagandának adott volna jogalapot. Ez is csak ugyanolyan kifacsarása a Szentírásnak, mint amikor egyesek a Tóra középkori értelmezésére hivatkozvan indokolják meg az inkvizíciót.

2018. szept. 25. 13:42
 25/30 anonim ***** válasza:
25%
#24 Nem hinném én sem, hogy jogalapként mondta. Szerintem figyelmeztetésnek szánta. Hogy számítsanak rá a követői, hogy akár családon belül is támadás fogja érni őket a hitük miatt.
2018. szept. 25. 13:45
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

De biztosan nem a szektás hit miatt.

Olyat még nem hallottam, hogy családban vita robbant volna ki azért mert valaki beül az éjféli misére.

Olyanról viszont már igen, hogy a szektás hit miatt családok bomlottak fel.

2018. szept. 25. 13:54
 27/30 anonim ***** válasza:
Akkor az is csak mende-monda hogy X%-át a fizunak közelező letejelni a HIT gyülinél?
2018. okt. 2. 11:48
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
27 Nincs semmi, ami kötelező lenne. Nincs belépődíj stb..
2018. okt. 2. 11:58
 29/30 anonim ***** válasza:

"Akkor az is csak mende-monda hogy X%-át a fizunak közelező letejelni a HIT gyülinél?"

Amennyire tudom, a bruttó 10%-át kell. Nos fegyvert nem tartanak a fejedhez, de elég jó módszereik vannak, hogy hassanak rád. Van a "pozitív" módszerük, amikor elmesélnek egy-két "igaz" történetet, melyben nagyon rossz sorsú emberek fizettek be tizedet, amit alig bírtak kiköhögni, majd utána hónapok alatt jóra fordult pénzügyi helyzetük. Illetve van a "negatív" módszer, amikor előszedik a Szentírás ószövetségi verseit, hogy bizony ez nem annyira lehetőség, hanem inkább kötelesség. Mert ha nem fizeted, ez lesz meg az lesz.

Valamiből fenn kell tartani a cégbirodalmat.

2018. okt. 2. 18:25
 30/30 anonim ***** válasza:

Kedves előző,

Te hitgyülis vagy, vagy római katolikus vallású?

2018. okt. 5. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!