A Hit Gyülekezete tényleg családokat tesz tönkre?
Máté 10:34-36
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
A vallási különbségek olykor viszályt szíthatnak családokon belül. Nincs ebben új. Jézus előre figyelmeztetett erre.
Ez is csak azt bizonyítja, hogy a vallás családokat megosztó és szétválasztó káros dolog.
Vallás nélkül bizonyos családok még ma is békességben élnének.
Nekem töknmindegy, hogy ki mit hisz.
Az egyetlen dolog ami baj: hogy a vallás nem őszinte. Korunkban a vallási vezetők az erkölcs mintaképei, noha ők a legnagyob képmutatók.
Őszintén szólva kétlem, hogy az általad idézett mátéi szakaszban Jézus a családokat szétválasztó propagandának adott volna jogalapot. Ez is csak ugyanolyan kifacsarása a Szentírásnak, mint amikor egyesek a Tóra középkori értelmezésére hivatkozvan indokolják meg az inkvizíciót.
De biztosan nem a szektás hit miatt.
Olyat még nem hallottam, hogy családban vita robbant volna ki azért mert valaki beül az éjféli misére.
Olyanról viszont már igen, hogy a szektás hit miatt családok bomlottak fel.
"Akkor az is csak mende-monda hogy X%-át a fizunak közelező letejelni a HIT gyülinél?"
Amennyire tudom, a bruttó 10%-át kell. Nos fegyvert nem tartanak a fejedhez, de elég jó módszereik vannak, hogy hassanak rád. Van a "pozitív" módszerük, amikor elmesélnek egy-két "igaz" történetet, melyben nagyon rossz sorsú emberek fizettek be tizedet, amit alig bírtak kiköhögni, majd utána hónapok alatt jóra fordult pénzügyi helyzetük. Illetve van a "negatív" módszer, amikor előszedik a Szentírás ószövetségi verseit, hogy bizony ez nem annyira lehetőség, hanem inkább kötelesség. Mert ha nem fizeted, ez lesz meg az lesz.
Valamiből fenn kell tartani a cégbirodalmat.
Kedves előző,
Te hitgyülis vagy, vagy római katolikus vallású?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!