Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Hit Gyülekezete tényleg...

A Hit Gyülekezete tényleg családokat tesz tönkre?

Figyelt kérdés
Ha ez igaz,hogyan nevezhetik magukat a hitgyülisek Jézus követőinek?!
2018. szept. 22. 01:11
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
75%

Lényegében ez az összes szektára igaz.

Annak idején én is egy neo-protestans szekta befolyása alatt voltam, és ha tovább bent maradok, akkor bizony fennált volna a családban lévő feszültség lehetősége. Viszont ami szomorú: az akkori barátnőmmel való szakításban sajnos szerepe volt a vallásnak is.

A szektás tanítások ugyanis - amit a megtévesztett isteni eredetűnek tekint - ellentmondanak a józan észnek, fanatikussa, csőlátásúvá teszik az embert, hidd el, én tudom.

Szerencsére idejében otthagytam a szektát, de mások bent ragadnak.

2018. szept. 22. 05:16
 2/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.A többiek milyen értelemben ragadtak benne?
2018. szept. 22. 05:21
 3/30 anonim ***** válasza:
64%
Megnéztem pár hitgyülis videót. Ez komolyan a legalja szekta.
2018. szept. 22. 05:33
 4/30 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező:

A bent ragadást úgy értem, hogy valaki nem képes szembenézni a valósággal, és inkább a megnyugtató hazugságot választja. Más esetben annyira elvették az eszét, hogy már egyéb alternativát nem is képes választani, de mégcsak mérlegelni sem. Teljes mértékben függ a szektától már. Persze szerencsére én azért nem sülyedtem olyan mélyre, hogy egy pünkösdista közösség (pl. hitgyüli) befolyása alá kerültem volna, de azért nekem is nehéz dolgom volt azzal a felekezettel, ahol én voltam.

Itt egyébként egy olyan ember blogját olvadshatod, aki ki tudott jönni a hitgyüliből:

ateistanaplo.wordpress.com

2018. szept. 22. 06:16
 5/30 anonim ***** válasza:
32%

Elnézést, itt a hiperlink:

[link]

2018. szept. 22. 06:18
 6/30 anonim ***** válasza:
0%

Az érdekessége, hogy Ránk Jehova Tanúra is ezt kiabalják.

Nem értek egyet a Hit gyülekezetében zajló oktatással, azonban ismerek olyan családokat, akik szépen élnek.

Sajnos, akik támadást indítanak némelyek ellen, az valószínű azért van, hogy a saját berkeiken belüli hitét védi. Miközben elfelejti, hogy sokkal többen válnak el, illetve ami még rosszabb, összese házasodnak, és paráznaságban élnek ott, ahova maga is tartozik.

Akkor fellehetne tenni a kérdést ott is, hogyan mondják Jézus követőinek magukat azok, akik paráznaságban élnek vagy a legtöbben dohányoznak, káromkodnak... stb stb.

Az első században ezekért kiközösítés járt. /volna/

2018. szept. 22. 07:54
 7/30 anonim ***** válasza:
23%

Nem jellemző a hitgyülire, hogy családokat tenne tönkre, szakítana szét. Ettől függetlenül ugyan úgy egy hamis szekta marad. Ők egyébként nem Jézus követői, hanem valami szent szellemet követnek.

A családok szétszakítása inkább jellemző a jehovásokra és krisnásokra. Persze ezeknél sem feltétlen következmény, de igen gyakran előfordul.

2018. szept. 22. 09:20
 8/30 anonim ***** válasza:
42%

Tipikusan azt csináljátok a gyülekezettel, mint amit Vona csinált, és publikált, meg szövegelt róla.

Ugyan úgy fogtok járni,mint ő, hiába az intő szó. Ha ti ennyire "okosok" vagytok, ám legyen.

2018. szept. 22. 12:42
 9/30 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem családokat épít! 6 családot is ismerek, akik nem léteznének a gyülekezet nélkül, ott ismerték meg egymást a szülők.
2018. szept. 22. 13:48
 10/30 anonim ***** válasza:
52%

Előző:

Sajnálom a szülők gyerekeit...

2018. szept. 22. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!