Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki segít nekem, hogy...

Valaki segít nekem, hogy előre tudjak menni a kijelölt úton? (Hit Gyülekezete tagok)

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és nagyon sok kérdésem van. Ha van olyan, aki már idősebb keresztény, régebb óta az Úrban van és szívesen segítene nekem, annak nagyon hálás lennék. Kérem, hogy írjon az, aki segítene nekem helyre tenni a dolgokat és tanácsokat adni, tapasztalatokat megosztani. Előre is köszönöm! Áldjon meg az Úr titeket!
2018. aug. 27. 14:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Szívesen segítek bármiben a kereszténységgel kapcsolatban, de nem vagyok hitgyülis.

19/L

2018. aug. 27. 14:41
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Tessék vigyázni: a kereszténység alatt egyvalamit ért pl. egy református, mást egy hitgyülis és ismét mást egy Jehova tanúja...
2018. aug. 27. 14:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan írtál, de igaza van a másodiknak. Hit Gyülekezete tagok válaszát várom.
2018. aug. 27. 14:51
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Más keresztény mért nem jó? Miért zárkózol el? :o
2018. aug. 27. 16:45
 5/12 A kérdező kommentje:
Kedves kérdező! Nem elzárkózok, csupán tudom azt, hogy minden felekezetnél más és más magyarázatok vannak. Mást és mást tanítanak. Nekem olyan válaszokra van szükségem, amik teljesen biblikusak, igazak és nem emberi talánok. Én a színtiszta igazságra vagyok kiváncsi, ezért vagyok biblia olvasó ember. Azonban vannak olyan kérdéseim (rengeteg), amik nagyon fontosak számomra és nagyon fontos, hogy megértsem és azt a valóságot kapjam meg, ami tényleg Istentől van. Mivel a Hit Gyülekezete teljes mértékben a bibliára támaszkodik és abból semmit elvéve, vagy hozzátéve tanítja az embereket, szeretném ha nálam egy bölcsebb, az Úrban idősebb testvérem segíteni. De nagyon köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy! :)
2018. aug. 27. 17:09
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
A hit gyülekezete egy állkeresztény szélsőséges szekta. Nem is választhattál volna rosszabbat.
2018. aug. 27. 17:33
 7/12 anonim ***** válasza:
94%

"Mivel a Hit Gyülekezete teljes mértékben a bibliára támaszkodik és abból semmit elvéve, vagy hozzátéve tanítja az embereket"

Nézd, az összes felekezet ezt mondja, még is van 8000+ féle külön felekezet. Még a pünkösdi karizmatikusokból is több ezer külön felekezet van, akik elvileg mind a Szentírás színtiszta igazságát tanítják. Talán te is belátod, hogy a több ezerből csak 1 esetében lehet igaz ez az állítás. Miből gondolod, hogy a pont a magyar hitgyüli az? Szerintem már csak azért is kizárt, mert Jézus egyetlen, világra szóló Egyházat alapított. Vannak hitgyülisek Kongóban, Brazíliában, Koreában, Japánban, Izlandon, stb...? Na ugye.

Bár gyanítom nem fogsz, akár nekem is írhatsz, szívesen válaszolok a Biblia alapján (bibliai igékkel). Mondjuk ha nem lányos a téma, mert azzal inkább egy hasonló korú lányt keress, mint akár #1 hozzászóló.

2018. aug. 27. 18:06
 8/12 anonim ***** válasza:

A másik 67%-os vagyok, az első válaszoló.

Nézd, ne érezd úgy, hogy én rád akarom magam erőszakolni, természetesen tiszteletben tartom, ha nem akarsz rám írni. Viszont én szeretetem meghallgatni a mas felekezetekhez tartozó testvéreket is, mert tudom, hogy tőlük is sok mindenben lehet tanulni. Én is Bibliát olvasó ember vagyok, szívesen válaszolnék neked a Biblia alapján bármire. De persze tiszteletben tartom, ha nem akarod. :)

Csak egy aprócska kérdés a végére, és anélkül szeretném ezt megkérdezni, hogy a gyülekezetedet becsmérelném, távol álljon tőlem az ilyesmi. Szóval: Honnan tudod, hogy a Hit Gyülekezetében van az egyedüli igazság? Ez a gyülekezet a 70-es évek óta van. Azelőtt sötétségben, tudatlanságban éltek az emberek? Vagy hogyan képzeljem ezt el? Tudom, a hitgyülinek is sok jó gyümölcse van, pl. hogy sok drogost kigyógyítanak, de mégis mitől lehet ez egyedüli igazság? :)

2018. aug. 27. 18:43
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

"régebb óta az Úrban van" XD

Hát, leányom, áldjon meg téged is a Szent Szellent!

2018. aug. 27. 20:24
 10/12 anonim ***** válasza:
7%

Kedves Kérdező,

Jól tetted, hogy nem hallgatsz mindenkire. Én hitgyülis vagyok, nem új keresztény, szívesen segítek, ha tudok. Azt javaslom, inkább privát üzenetben írd meg a kérdéseidet.

Isten áldjon meg!

2018. aug. 27. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!