A Hit Gyülekezete tényleg családokat tesz tönkre?
Van miért.
Kb. hasonlóképpen járnak majd, mint a púnkösdista Jesus Camp táborban lévő gyerekek. Az ateistanapló linken írnak erről.
Nincs miért. Említett esetet nem ismerem, de azt tudom, hogy papi pedofília botrány a Római Katolikus Egyházban van szinte permanensen. Most nemrég Amerikában derült ki, hogy több mint 1000 fiatal fiút molesztáltak papok.
A másik ország, ahol a botrány kitört: Németország
Ez idei, szeptemberi hír:
részlet a cikkből:
"
Legkevesebb 3600 gyereket molesztáltak katolikus papok
Németországban
Az áldozatok többsége fiú, több mint felük még nem töltötte be a 13. életévét, amikor bántalmazták. Minden hatodik eset feltételezhetően nemi erőszak volt.
A független jelentés – amelyet a Spiegel és a Zeit hozott nyilvánosságra – szerint 1946 és 2014 között 1670 pap 3677 gyermeket bántalmazott. Az áldozatok többsége fiú, több mint felük még nem töltötte be a 13. életévét, amikor bántalmazták.
A jelentés rávilágít arra is, hogy a feltételezett elkövetők mindössze 38 százaléka ellen emeltek vádat, legtöbbjük ellen azonban csak kisebb fegyelmi eljárás indult. Minden hatodik eset feltételezhetően nemi erőszak volt.
A jelentés összeállításában három német egyetem közreműködött, 27 német egyházmegye 38 ezer dokumentumát használták fel.
A jelentés készítői szerint a bántalmazottak valós száma vélhetően magasabb a dokumentumban szereplőnél, mivel nem volt hozzáférésük a teljes egyházi archívumhoz. "Bizonyos esetekben világos jel utalt arra, hogy egyes dokumentumokat manipuláltak" – idézte a vizsgálat készítőit a Zeit. Hozzátették: legalább két egyházmegyében iratokat semmisítettek meg.
A vizsgálatot a katolikus egyház rendelte el, és a szeptember 25-i német püspöki konferencián hozták volna nyilvánosságra.
Stephan Ackermann, a nyugat-németországi Trier püspöke, a püspöki konferencia szóvivője közölte:
Tudatában vagyunk a jelentésben demonstrált szexuális bántalmazások mértékének, megdöbbentünk, és szégyelljük magunkat".
Közölte: a jelentés célja fényt vetni az egyház sötét oldalára, egyrészt az érintettek miatt, másrészt pedig hogy ez a jövőben ne ismétlődhessen meg.
Ugyanakkor hozzátette: "sajnálatos", hogy a jelentést idejekorán nyilvánosságra hozták, mivel a teljes dokumentumot még nem látták a püspöki konferencia tagjai. Az egyház – magyarázta – azt tervezte, hogy a jelentés publikálására időzítve segélyvonalat hoz létre a bántalmazottak támogatására.
"
valaki erre azt mondhatja:
sok, pap van, és sok az idő is a háború óta, ez egy normális arány a papi pedofilia területén.
Számoljunk egy kicsit:
1946 és 2014 között 68 év telt el, erre jut felderített papi molesztálás, szexuális visszaélés 3677 fiú gyermek áldozattal. A felderítetlen esetek számát értelemszerúen nem közli a jelentés, valamint azt sem, hogy egy áldozatot hányszor rontottak meg fajtalankodással a felszentelt római katolikus papok.
68 év az 816 hónap, erre jut minimum 3677 áldozat, ez azt jelenti hogy havonta több mint 4.5, két havonta több mint 9 új kisfiú. Ez hetente egy kicsivel több, mint egy új kisfiú lett a felszentelt fajtalankodó római katolikus papok áldozata. Csak Németországban, és csak a felderített eseteket számolva. Ezek a római katolikus papok nem Jézust áldozzák fel hetente, hanem egy ártatlan kisfiút minden héten! A háború óta folyamatosan!
32%-os:
Minden vallásban van rossz, az, hogy most te a papi pedodíliát emelted ki - jogosan - egy dolog. De ettől még ugyanúgy szarkeverők a neo-protestánsok vagy a jehovisták is.
A Hit Gyülekezete a családokat leginkább össze hozza és nem szét szakítja.
Jogos lenne a kérdés ,hogy én ezt honnan tudom.Nos ,onnan ,hogy Hit Gyülekezete tag vagyok és ebből adódóan ez nyilvánvaló számomra.
Viszont az a kérdés is jogos,hogy ti honnan veszitek azt az érvet ,hogy a családokat tönkre teszi ? Ráadásul le szektazatok stb..
Erre pedig az a válasz ,hogy az internetről ,az egyik barátom barátjának a szomszédja tol,Vona Gabortol és még sorolhatnám :) .
Remélem világos ,hogy csak arra próbálok rávilágítani ,hogy gyakorlatilag arról vagytok itt a legtöbben meggyőződve ,amirol konkrétan fogalmatok sincs.Ez szerintem már több mint nevetséges.
És ezt nem csak azért mondom mert Gyülekezeti tag vagyok,hanem a józan ész is ezt mondja,hogy amiről nincs meggyőződésem ,arról inkább nem is alkotok velemenyt.
Mindenesetre remélem kielégítő választ tudtam adni Kérdező.Emellett megnyugodhatsz ,a Hit Gyülekezete 100%-osan Jézus követője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!