Pénzért bármit?
Mennyire helyes vallási vezetőként ennyire beleszállnia a politikába? Értem én, hogy amióta átállt, azóta még jobban kitömik pénzzel, na de pénzért tényleg bármit?
Semennyire.
Jézus azzal mutatta meg, hogy Ő és a követői, nem folynak bele a világba, és a politikai mozgalmakba, hogy nem csatlakoztak egyik felkelő mozgalomhoz sem. Így nem ámogatta a Rómaiak elleni lázadást, amibe sokan belekeveredtek. Sőt amikor a nép megakarta ragadni, hogy Királlyá tegyék, látva a csodáit, tanítását, elvonult egy maga, egy másik helyre.
Ezzel Jézus határozottan megmutatta,, hogy a királysága nem része a világnak, és a Követői sem, valamint megmondta, hogy mi vár azokra, akik "kardot fognak".
Na látom beindult a felesleges okoskodás és jönnek hozzászólásokban az egyre nagyobb hülyeségek.
Számomra egy néhány ezer fős biznisz felekezet nem jelenti az egész kereszténységet, így természetesen kérdésem sem a kereszténység ellen irányult. Máskülönben nem is ebben a kategóriában kérdezem.
Az idézett cikk egyedül Németh Sándorról szól, aki az elmúlt években sejthetően bizonyos okok (mi ha nem pénz) alaposan belemászott a politikába. Persze régebben is benne volt, de a mostani kirohanásai nekem egészen abszurddá teszik az egészet.
Csak egy emlék Róla, 1975-76-ból
Sándor Jehova Tanúival 6. hónapig tanult, aztán a következőket mondta:
"Uraim, ez az igzság, de ebben nincs üzlet"
Abba hagyta a tanulást, és vallást alapított. Ebben van neki az üzlet. Sajnos azt elfelejti, hogy Isten nem üzleti célból hozta létre a neki járó imádatot....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!