Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pénzért bármit?

Pénzért bármit?

Figyelt kérdés

[link]

Mennyire helyes vallási vezetőként ennyire beleszállnia a politikába? Értem én, hogy amióta átállt, azóta még jobban kitömik pénzzel, na de pénzért tényleg bármit?

2018. szept. 20. 17:29
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

Semennyire.

Jézus azzal mutatta meg, hogy Ő és a követői, nem folynak bele a világba, és a politikai mozgalmakba, hogy nem csatlakoztak egyik felkelő mozgalomhoz sem. Így nem ámogatta a Rómaiak elleni lázadást, amibe sokan belekeveredtek. Sőt amikor a nép megakarta ragadni, hogy Királlyá tegyék, látva a csodáit, tanítását, elvonult egy maga, egy másik helyre.

Ezzel Jézus határozottan megmutatta,, hogy a királysága nem része a világnak, és a Követői sem, valamint megmondta, hogy mi vár azokra, akik "kardot fognak".

2018. szept. 20. 18:07
 2/9 anonim ***** válasza:
43%
#3 a kapzsiság, mohóság nem keresztény hanem natúr emberi tulajdonság. SZVSZ ugyanannyi buddhista és muszlim is van aki a vallás örve alatt próbál meggazdagodni. Ezt is igazolta ám a történelem...
2018. szept. 20. 19:10
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Nem-e? Olvasd el, egy-két idiótább kalifa miket leművelt a vallás örve alatt (mondjuk Al-Hakim, aki az egész kereszteshadjáratos balhét elkezdte), meg fogsz lepődni. Voltak kalifák és nagyvezírek, akik komolyan vették a vallást - második Omár, Harun Al-Rasid - de a többség ott is csak kizsákmányolásra használta. Második Valid kalifa például nemcsak hogy vedelte a bort, de abban is lubickolt, azt töltetett a medencéjébe is, a Koránt meg részegen céltáblának használta lövészethez.
2018. szept. 20. 19:19
 4/9 anonim ***** válasza:
23%
A bulvártól bármit? És te már felnőtt ember vagy? Azon nem gondolkodtál még el, hogy miért akar Németország és Franciaország katonákat küldeni Magyarország határára, hogy védjék a bevándorlóktól, akiket eddig be szándékoztak engedni, és egyébként sem jönnek már? A történelem tanúskodik, hogy hányszor taposták a Magyar Földet idegen katonák sarui, csizmái és bakancsai. Persze nem mindenki elég intelligens ahhoz, hogy tanuljon a történelemből, te ne rájuk hallgass, ha nem akarsz a korpa közé keveredni. Példátlan, hogy egy hozzánk hasonlóan kis ország csatlakozott volna egy sokkal nagyobb politikai-katonai-gazdasági tömbhöz, és ezt a nagyobb ne használta volna ki a maga hasznára, és eddig az EU referenciái sem jobbak, csak nem mindenki lát át a csillámporon, amit a levegőbe szórtak.
2018. szept. 20. 19:41
 5/9 A kérdező kommentje:

Na látom beindult a felesleges okoskodás és jönnek hozzászólásokban az egyre nagyobb hülyeségek.

Számomra egy néhány ezer fős biznisz felekezet nem jelenti az egész kereszténységet, így természetesen kérdésem sem a kereszténység ellen irányult. Máskülönben nem is ebben a kategóriában kérdezem.

Az idézett cikk egyedül Németh Sándorról szól, aki az elmúlt években sejthetően bizonyos okok (mi ha nem pénz) alaposan belemászott a politikába. Persze régebben is benne volt, de a mostani kirohanásai nekem egészen abszurddá teszik az egészet.

2018. szept. 20. 20:05
 6/9 anonim ***** válasza:
51%

Csak egy emlék Róla, 1975-76-ból

Sándor Jehova Tanúival 6. hónapig tanult, aztán a következőket mondta:

"Uraim, ez az igzság, de ebben nincs üzlet"

Abba hagyta a tanulást, és vallást alapított. Ebben van neki az üzlet. Sajnos azt elfelejti, hogy Isten nem üzleti célból hozta létre a neki járó imádatot....

2018. szept. 20. 21:26
 7/9 anonim ***** válasza:
36%
Vigyázz, a hamis tanúbizonyság súlyos bűn. Németh Sándor katolikus volt, és miután kitessékelték onnan, kis karizmatikus csoportba járt. Hogy lett volna jehovista karizmatikus csoport, finoman szólva, kétlem, ugyanis olyan súlyos eretnekséget tanítanak a jehovisták, amivel Jézus Krisztus soha nem vállalna közösséget, nemhogy Szent Szellemmel és tűzzel keresztelné meg őket, vagy ha jobban tetszik, merítené be, öntené nyakon őket. Németh Sándor soha nem volt jehovista. Én majdnem az lettem, de Isten megmentett ettől, mintegy huszonnyolc éve. Hogy nálatok volna az igazság, arra azt kell mondanom: Távol legyen, de távol is van. Kezdve Jézus Krisztus Isteni mivoltának a tagadásánál, Isten Szellemének személytelen erőként való meghatározásán át a Pokol tagadásáig, annak a síremlékkel való összemosásáig. A kilóra, személyre szabottan meghatározott ún. igehirdetés, ami még csak nem is az evangélium üzenete, hanem annak torz karikatúrája - vagyis Pál apostol átka működik rajtatok (Gal 1,8-9) - nem más, mint tévelygés. Nem olvastam tőletek - sem - egyetlen épkézláb érvelést, leginkább hozott anyagból dolgoztok, a felmerülő kérdéseket nem tudjátok megválaszolni. Németh Sándor sokkal intelligensebb és egyenesebb annál, semhogy olyat kiejtene a száján, amit te tényként állítasz - nyilván szem- és fültanúja voltál, vagy legalábbis láttál már olyat, aki hiteles forrásból hallotta. De még ha igaz volna is, akkor is negyvenkét-negyvenhárom éve lett volna. Te mit mondtál és tettél akkoriban. Hirdetted a "királyság evangéliumát"? Kötve hiszem. Én akkoriban az általános iskola alsó tagozatába jártam, már akkoriban (koca)bagóztam, és csúnya újságokat nézegettem, ha módomban állt, trágárul beszéltem, káromoltam Istent, és sok egyéb bűnt követtem el. Évekkel később több alkalommal csúnyán berúgtam, többször az önkívületi állapotig, ami leginkább abban nyilvánult meg, hogy utána mindig égett a képemről a bőr, amikor elmondták, hogy milyen hülyeségeket csináltam. A részletektől megkíméllek. Aztán 1990-ben találkoztam Jézus Krisztussal, 1991-ben megkeresztelkedtem és betöltekeztem Szent Szellemmel, és egy kis karizmatikus gyülekezethez csatlakoztam. Nem sikerült minden bűnből megtérnem, hiába akartam, a bűn rabszolgája voltam. Többek között a dohányzás volt az egyik olyan bűn, amit nem tudtam abbahagyni. Évekkel később a Hit Gyülekezete presbitere előtt tettem bűnvallást, és akkor szabadultam meg a dohányzástól is, illetve a szexuális tisztátalanságtól. Nem történt semmi különös, rám tette a kezét, és imádkozott értem. Előtte szolga voltam, azóta szabad. Én átéltem mindkét oldal helyzetét. Voltam, hitetlen és hívő, voltam a bűn rabszolgája és a bűntől szabad ember.Aki erre azt mondja, hogy biznisz, és a pénz van a háttérben, az vagy nem is tudja, hogy mit beszél, vagy szimplán nincsenek erkölcsi gátlásai, ha hazudni kell. Egyik lehetőség szimpatikusabb, mint a másik! A Hit Gyülekezetében emberi életeket mentenek a Pokoltól, aminek a létezésében te nem is hiszel. Nem csoda, ha ez neked smafu, ahogy az ateistáknak is az. Sajnos már Füles Mackónak sem vált be, ha én nem látom őket, ők sem látnak engem stratégia. Lehet tagadni a Pokol létezését, de amikor oda kerül egy ember, az nem más, mint az igazság pillanata.
2018. szept. 21. 16:30
 8/9 anonim válasza:
52%
Utolsónál a pont!
2018. szept. 28. 16:50
 9/9 anonim ***** válasza:
31%
De sok hitgyülis van erre...
2018. szept. 28. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!