Mennyire korruptak a középiskolák? Pénzért bármit lehet?
Unokahúgom kitalálta, hogy érettségit akar, de már többször elhasalt egy tárgyból, ezért azt akarja, hogy most jelentkezik őszi érettségire, de le akarja fizetni az igazgatót és a szaktanárt... Hallottam, hogy csináltak már ilyet mások, de ez tényleg lehetséges?
Van az a pénz, hogy ezt meg lehessen csinálni?
Nem igazán értem hogy gondolja, legalább 5-10 tagú vizsgabizottság lesz a teremben.
Miből szokott bukni? Írásbeli, szóbeli, matek? Lehet, például az írásbelire lehetne diszlexiás papírt szerezni.
Egyébként az érettségi 2-es tényleg egy nagyon alap tudás, ha sokadszorra sem sikerült letennie, akkor ott komolyabb gondok vannak (tanulás, figyelem, megértés).
Van az a mondásom, hogy mindig van az a pénz. Ha kellő mennyiséget ajánlanak, akkor (szinte) bárkit rá lehet venne bármire.
Bár én azért kíváncsi vagyok, hogy egy lány, aki még csak az érettségin se tud átmenni, mégis mennyi pénzt tud felajánlani... feltételezem nem eleget.
Ezt találtam, bár nem olvastam végig:
Inkább szerezzen be valami papírt, mert a megvesztegetés törvénybe ütköző, és komolyabb következményei lehetnek (büntetés, eltiltás, nem tudom pontosan).
Morális okokból ellenzem a korrupciót. Így szerintem ezt nem lehet megcsinálni.
Amilyen gagyi a matekérettségi szerintem egy kis tanulással biztosan menne.
Csak megjegyzem olcsóbb ha valakit lefizet aki helyette levizsgázik. :)
Eleve nem EGY embert kellene lefizetnie, hanem egy vizsgabizottságot - ami már csak azért sem megy, mert elég, ha egy nem egyezik bele.
Emellett 4-5 részre osztva a pénze már nem igazán összeg.
De a legföbb gond, hogy emiatt börtönbe kerülhet, mert ez büntény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!