Amikor egy vallásos a teremtést akarja bizonyítani, közben miért csak a tudománnyal kötözködik?
Akinek nem inge, ne vegye magára!
Viszont, valahányszor az kerül szóba, hogy mégis mi szól a teremtés mellett, a vallásos válaszoló mindig csak kipécéz egy-két neki nem tetsző tudományos elméletet, és azon próbál bármi áron fogást találni. Miközben pedig a teremtés mellé ettől még ugyanúgy nem lesz semmi bizonyíték.
Nyugodt lehetsz: a másik vallással épp úgy kötözködik.
Csak ott a vita ritkább, inkább rögtön az erőszak jön.
Mármint a vallásosak között szép számmal?
Vagy te olyan, vagy, mint Móricka, csak mindenről az ateisták jutnak az eszedbe?
Nem.
Tudod, ha valaki a rohadt dinnyékről kérdez, akkor NEM kérdezünk vissza a rohadt kolbászokról.
Meg a legújabb sportkocsik teljesítményéről sem.
A jobbak azok a kérdésre válaszolnak.
Ezen kívül tényleg van egy NAGYON NAGY különbség:
ha valamilyen módon be lehetne bizonyítani, hogy valamelyik természeti törvény nem igaz (mondjuk az evolúció) - ebből még EGYÁLTALÁN NEM KÖVETKEZIK, hogy létezne bármiféle isten.
Viszont, ha bebizonyosodna, hogy KONKRÉTAN a keresztények isten nem létezik - na, akkor a hívei harakirit követnének el. És nem vigasztalná őket, hogy ettől még sok 100000 MÁSIK isten akár létezhet is...
"Viszont, ha bebizonyosodna, hogy KONKRÉTAN a keresztények isten nem létezik - na, akkor a hívei harakirit követnének el. És nem vigasztalná őket, hogy ettől még sok 100000 MÁSIK isten akár létezhet is..."
Ezzel vitáznék. Mivel engem az igazság érdekel, így akkor mennék tovább, és megvizsgálnám, hogy hol tévedtem. Ezzel a módszerrel gyökereztem bele Krisztusba, aki az igazi valóság, az Isten, a Lét, a Jó
Akkor te nagyon egyedül vagy, mert a hívők 99%-a nem így gondolja.
Szerintem te sem... csak elviekben vetetted fel, de ha tényleg kiderülne, az szerintem lelki törést okozna neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!