Hogy lehet igazolni, bizonyítani, hogy Isten nem csupán az emberi képzelet része?
De egyébként ha intellektuális megközelítés kell, akkor érdemes a Wikin az Isten-érvek között szétnézni. Szerintem a legjobb jelenleg ez:
De ehhez IQ kell, hoyg az emebr megértse.
KÖnnyebben emészthető Richard Swinburne érvelése:
Bár a fenti linket én nem olvastam, de remélem normálisan le van írva, én a könyvét olvastam. Ő egyszerűen valószínűségekből indul ki és azt növeli másodlagos bizonyítékokkal, mint valami detektív. :)
Valójában 100% bizonyíték nincs, hiszen pont azért teremtett Isten egy önmaga természetétől különböző világot, ahol Ő láthatatlan, hogy ott az ember (az Ő asszonya) ne valami kényszerítő erő vagy intellektuális bizonyosság alapján éljen vele, hanem önkéntes elhatározásból keresse Őt. De ezt máshol már részletesebben kifejtettem.
Azoknak akik nem elég alázatosak, hogy felismerjék a korlátozott életüket, sehogy.
Katy Weaver
Egyik ismerősöm az mondta, hogy "Isten létének legnagyobb bizonyítéka, mikor bent vagy a templomában és átjár téged a boldogság"
Na, gondoltam, akkor egy istent vettem el feleségül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!