A küzdelmes, eredményes, lélek és jellem erősítő emberi létnek, hogy lehet alternatívája a " menyország "?
Kezdjük azzal, hogy a boldogság nem egy fix állapot, és nem mérték nélküli. Minden boldogságnál van nagyobb (és kisebb) boldogság.
Talán folytassuk azzal, hogy a boldogság nem zárja ki az unalmat. Sőt, a boldogság általában feltételezi azt hogy nem unatkozol. Senki nem állította, hogy a mennyországban minden statikus, változatlan. Ott is történhetnek érdekes dolgok. Miért lenne unalmas?
Végezetül, a vonzás mértékéről - az a vonzó benne, hogy azon a helyen állítólag boldog lehetsz örökre. Szinte minden ember törekszik a boldogságra! Tehát egy olyan hely ahol boldog lehetsz, vonzó. Ez elég logikusnak tűnik.
Egyébként elmondanám, hogy nem vagyok keresztény, és nem hiszek a keresztény szemlélet szerinti mennyországban. De azok a kérdések amiket föltettél, egészen jól megválaszolhatók akár a keresztény hitrendszeren belül is.
"Ilyen szempontból és ismerve az emberi " lelket", a " menyország" lenne egy idő után a legunalmasabb hely."
Gondolod ezt, az e-világi gondolkozásmódod szerint, ahol a tested be van zárva a tér-idő és anyag világába.
Gondolod ezt egy olyan világban amit a bűn tönkretett.
Gondolod ezt testi, és NEM SZELLEMI lényként.
...
GONDOLOD!
...
Remélem sikerült egy kicsit elgondolkoznod azokon amiket írtam.
"Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképen nem megy be abba."
Lukács 18:17
"A zsidók és a korai keresztények sem hittek effélében."
Feltételezem te ott voltál közöttük, és körbekérdezgetted mindannyiukat, hogy kinek mi a véleménye erről.
"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem"
János 10:27
"Csak egyetlen Isten létezik, és a neve Halál. A halálnak csak egyetlen dolgot mondunk: "Ne ma!""
- Trónok harca
"És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;
Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban."
Thessalonikabeliekhez írt II. levél 2:11-12
"...rá fogsz jönni, hogy sok igazság, amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik..."
- A jedi visszatér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!