Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha egy ateista, hogyan kezdje...

Ha egy ateista, hogyan kezdje keresni Istent?

Figyelt kérdés

Annyi különböző keresztény felekezet van és sokszor egymásnak ellentmondó dolgokat tanítanak, hogy nem lehet mindegyik igaz.

Például:

Az egyik felekezet szerint Ádám és Éva valós, történelmi személyek volta, a másik szerint valójában nem léteztek.

Az egyik szerint Noé bárkája és az Özönvíz valóban megtörént, illetve létezett a másik szerint ez egy metaforikus történet.

Ilyen ellentmondások lehetnek két felekezet között de mind a kettő meg van győződve arról, hogy az igazság náluk van Istennek köszönhetően.

Ha egy ateista elkezdni keresni Isten, akkor nem tudhatja, hogy melyik az amelyik valóban a helyes út.

2018. júl. 7. 10:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
31%

Hát, ha probléma van veled, arról én nem tehetek.

Nézz utána kicsit:

[link]

2018. júl. 7. 19:01
 32/64 anonim ***** válasza:
49%

"Evolúciós haszna sincs, a költők, festők, nagy művészek többnyire éhen halnak. Ha nem lenne bennünk isteni nem lenne semmilyen művészet, vallás, ateista sem lenne"

Arról már talán te is hallottál, hogy elég sok állat ért valamilyen szinten a művészethez. Most én keresgéljek neked, vagy te is képes vagy rá?

Még a kutyák is, akiknek nincs is öntudatuk, és még éppen nem tudnak beszélni (bár sok mindent megértenek, szóval MAJDNEM tudnak már) - még ők is értenek a művészethez. Sőt: a zenét már a halak és értékelik.

Ja, és az evolúció: a nők általában értékelik a művészeket, szóval egy művésznek több utódja születhet, tehát az evolúció támogatja őket.

2018. júl. 7. 19:08
 33/64 anonim ***** válasza:
45%

"inkább arról van szó, erre szűkítetted le az ember eredetének kérdését."

Nem egészen, az ember eredete biológiai kérdés, ennyi. Bármilyen szép művészi alkotást tud valaki alkotni, attól még a faj, az evolúció, stb, ezek ugyanúgy biológiai fogalmak.

Inkább arról van szó, ahogy látom, hogy nem tetszettek a tények amiket a válaszoló hozott, ezért megpróbálsz bármi áron valamit még odagyömöszölni egy biológiai kérdéshez, hátha így majd sikerül a kedved szerint torzítani néhány egyszerű biológiai tényt.

"Az állatok nyelve reflex és utánzás"

Csak mert nem szavakból áll a nyelvük, sok állatnak rendkívül kifinomult a kommunikációja.

A delfinek például elnevezni is képesek egymast. Koko a gorilla több száz szót és az ezekhez tartozó fogalmakat értett meg a jelnhelven, képes volt például hazudni is.

"Ha nem lenne bennünk isteni nem lenne semmilyen művészet"

Ezek szerint a már említett Kokoban is megvan ugyanaz az isteni akármi, mint bennünk. Kimondottan szeretett festegetni.

Például a szeretet szó hatása alapján készült ez:

[link]

Nyilván nem egy munkácsi, de tökéletes példája hogy mindaz amit te annyira isteni szikrának tulajdonítasz, egyáltalán nem valami emberi kiváltság.

2018. júl. 7. 19:43
 34/64 anonim ***** válasza:
*Munkácsy, elnézést!
2018. júl. 7. 19:45
 35/64 anonim ***** válasza:
49%

"Koko a gorilla több száz szót és az ezekhez tartozó fogalmakat értett meg"

2000 szót értett meg, ebből ezret képes volt elmutogatni, tehát beszélt is.

Ezen kívül képes volt új szavakat alkotni olyan fogalmakra, amelyeket nem magyaráztak el neki.

Ennél az ősember se tudott sokkal többet.

Az érzelmei pedig pont olyanok voltak, mint a miénk. Mondjuk ez nem meglepő, mert már a teknősnek, a krokodilnak és a kígyónak is ilyenek.

2018. júl. 7. 20:00
 36/64 A kérdező kommentje:

"a kedved szerint torzítani néhány egyszerű biológiai tényt."

Ráadásul az alapfogalmakkal sincs tisztában mégis ő "biosz órázik".

2018. júl. 7. 20:25
 37/64 A kérdező kommentje:
# 20 válaszolónak külön köszönöm a hozzászólását
2018. júl. 7. 20:32
 38/64 anonim ***** válasza:
25%
Egy ateista miért kezdene el keresni bármilyen istent? Nekem eszembe nem jutna meselényekben hinni, s a neki titulált orbitális nagy marhaságok, khm, akarom mondani magasztos erkölcsiség szerint élni.
2018. júl. 7. 20:48
 39/64 anonim ***** válasza:
62%

"Egy ateista miért kezdene el keresni bármilyen istent?"

Igen, ezt így én sem értem. Ateista az, aki NEM akar feltétlenül istenekkel kezdeni.

Azonban elképzelhető olyan helyzet, hogy mégis elkezdi érdekelni a téma. Erre írtam azt, hogy akkor azt kezdi el keresni, hogy mi a VALÓSÁG: tehát azt, hogy létezhet-e bármiféle isten, és ennek hol vannak a bizonyítékai.

És itt a bizonyítékon van a hangsúly. Ha az nincs, akkor egy ateista nem foglalkozik vele többet.

Ateistánál olyan nincs, hogy "higgyünk benne, mert abból nem lehet baj". Ez hívőknél van.

2018. júl. 7. 21:28
 40/64 anonim ***** válasza:
41%

igazatok van, az ember állat-művész, művészállat-rágcsáló, isten nincs, J.S.Bach tévelygésből írta a H-moll misét, viccből köszönte meg a hülyéje Istennek az ihletet, Koko jobbat tud, és nem cifrázza túl a témát. Nekem - munkám révén - nem lehet ebbe a kényelmes-vicces dologba belehelyezkednem, de nem baj, ti örüljetek ennek, ez szuper!!!(Koko is, ismertem egyébként ezeket)

Szellőtől fényes csúcsra röpít fel a vágy

s lenn vár a gőzt lehelő iszap.

A hallgatag növények szerelme emberibb.

A madár tudja tán, hogy mi a szabadság

mikor fölszáll a szél alá

és ring az ég hullámain.

A hegyek tudják hogy mi a méltóság,

hajnalban, alkonyatkor is,

a lomhán elheverő hegyek...

Hegy lettem volna, vagy növény, madár...

vigasztaló, pillangó gondolat,

tűnő istenkedés. Ma már

az alkotás is rám szakad

Radnóti

2018. júl. 7. 21:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!