Ha egy ateista, hogyan kezdje keresni Istent?
Annyi különböző keresztény felekezet van és sokszor egymásnak ellentmondó dolgokat tanítanak, hogy nem lehet mindegyik igaz.
Például:
Az egyik felekezet szerint Ádám és Éva valós, történelmi személyek volta, a másik szerint valójában nem léteztek.
Az egyik szerint Noé bárkája és az Özönvíz valóban megtörént, illetve létezett a másik szerint ez egy metaforikus történet.
Ilyen ellentmondások lehetnek két felekezet között de mind a kettő meg van győződve arról, hogy az igazság náluk van Istennek köszönhetően.
Ha egy ateista elkezdni keresni Isten, akkor nem tudhatja, hogy melyik az amelyik valóban a helyes út.
"Miért? Szerinted az ember és a csimpánz közös őse mi volt ha nem majom?"
Lehet hatalmas újdonságot mondok, de a csimpánz az egy majom. Sőt a gorilla és a pávián is. A majom az egy faj, amin belül rengeteg fajta van. Például a kérdésedben szereplő csimpánz is.
De nem akarok biosz órát tartani, sok évnyi hiányos ismeretet itt úgy sem tudok pótolni. Javaslom olvass utána.
"Szerinted az ember és a csimpánz közös őse mi volt ha nem majom?"
Száray történelemkönyvből idézek: Az ember és a majom közös őse egy mókusszerű rágcsáló.
*
Cickány. Száray nagyapja egy cickány. Igaz, hogy ma is van cickány, de nem baj. Szaray intenzíven felvett egy antropomorf formát és vesztünkre, megtanult írni.
*
p.s.ebből nem lesz istenkeresés, amit írtam a 3-ban, de talán nem is az volt a célod.
"A felsorolt teológiai különbségek nem olyan nagyok."
Szerinted nem olyan nagyok, más hívők szerint viszont igen.
Egy kálvinista oldalon ezt írják:
"Ezek, és még sok egyéb más különbségek olyan súlyosak, különös tekintettel az üdvösség tanának teológiájára, hogy a Római Katolikus Egyház protestáns szemszögből nem tekinthető kereszténynek. Nem jelenti ez azt, hogy nem lehet újjászületett keresztény hívő a Római Katolikus Egyházon belül, azonban aki ismeri és követi e tanokat egy egészen más Krisztust imád és egy egyészen más evangéliumban hisz."
Szerintem tökmindegy, mert nincs helyes út. Van 10000 vallás, és csak attól függ, hogy melyiket találod hihetőnek, hogy éppen melyik korba és földrajzi területre születtél. 25.000 éve más vallás volt "trendi" mint 2500 éve, és 2500 éve még se híre, se hamva nem volt a mai "trendi" vallásnak, a kereszténységnek. És még ha ebbe a korba is születtél, mást tartanál lehetségesnek ha Indiába születsz, mást, ha Magyarországra és mást, ha mondjuk egy afrikai kis országba.
Ha hiszel egy természetfeletti erőben, akkor minden vallás helyes, hiszen végül is lényegtelen, hogy milyen formában ünnepled a teremtő(i)det, ha meg nem hiszel, akkor értelemszerűen mindegyik ugyanakkora baromság.
Szóval rajtad áll, hogy melyiket találod a legközelebbinek magadhoz.
Elég mókásnak találom, hogy te beszélsz nekem biosz óráról és írod nekem, hogy "olvass utána" amikor az alapokkal sem vagy tisztában.
"A majom az egy faj, amin belül rengeteg fajta van. Például a kérdésedben szereplő csimpánz is."
Nincsen olyan faj, hogy majom, majomfajok vannak.
"Az ember és a majom közös őse egy mókusszerű rágcsáló"
Ez egy régebbi közös ős ennyi erővel azt is lehetett volna írni, hogy az ember és a majom közös őse egy egysejtű, én a csimpánz és az ember közvetlen közös ősére gondoltam és az bizony egy majomfaj volt.
Kedves kérdező!
A válaszaidból nekem úgy tűnik hogy te nem Istent akarod keresni hanem az Istent keresőkkel vitatkozni és őket megcáfolni...
Mindenesetre én nem verném büszkeségtől dagadó keblekkel nagydobra hogy felmenőim között a majom ilyen előkelő helyet foglal el és távoli őseim is az állatvilág nemes sarjai közül került ki...
De hogy ne legyen off (bár erre az ateisták soha nem lesznek vevők...):
Hit nélkül azonban lehetetlen Istennek tetszeni.
Annak, aki Istenhez közeledik, hinnie kell, hogy Ő van,
s erre Ő megadja bérüket azoknak,
akik Őt a láthatatlanból előkutatják. Zsid.11:6 (Csia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!