Kedves hívők! Miből gondoljátok, hogy Isten létezik? Tudom, hogy unalmas már a kérdés, de akkor is ti bele gondoltatok már a dolgokba?
Kedves LeonScottKennedy
Prof Dr Gánti Tibor akadémikus így nyilatkozik: „A szerves vegyületek legösszetettebb halmaza sem élő rendszer.”
A „kémiai evolúció” paradoxona, hogy:
vagy azt kellene megmagyarázni, hogyan állhatnak össze aminosavak fehérjékké, fehérjék élőlénnyé, genetikai kód nélkül; vagy azt, hogyan jöhet létre ilyen kód spontán, „véletlenül”.
Egyikre sincs válasz, mert önmagában mindegyik lehetetlen. Tehát a „kémiai evolúció” lehetetlen.
A legalapvetőbb típusú fehérjemolekula, amely élőnek minősíthető, legalább 400 összeláncolt aminosavból tevődik össze. Annak az esélye, hogy ezek véletlenszerűen a helyes sorrendben kapcsolódjanak össze: 1: 10450
A sejtműködéshez kb. 2000, enzimként működő fehérjére van szükség → véletlen kialakulásának valószínűsége: 1:1,040.000
A teljes genetikai kód kialakulása, a fehérjék keletkezése a DNS-ektől függ, DNS viszont nem képződhet fehérje hiányában!!!
A materializmus nem tagadhatja meg a fizika törvényeit, mert azok nélkül a fizika tökéletesen hatástalan lenne. De honnan erednek a fizika törvényei? És hogyan képesek érvényt szerezni maguknak? Ezekre a kérdésekre a materializmus azért nem tud választ adni, mert a törvények, az elvek nem fizikai létezők, és ezért vizsgálatuk kivezet a materializmus köréből.
Az anyagelvet vallóknak azt kellene megmagyarázni, hogyan állhatnak össze aminosavak fehérjékké, fehérjék élőlénnyé, genetikai kód nélkül; vagy azt, hogyan jöhet létre ilyen kód spontán, „véletlenül”.
Hawking szerint az Univerzumnak nincsen teremtője. Semmiből keletkezett és önmagától eredően létezik Nehéz megérteni hogy „semmiből keletkezett” és „magától keletkezett”...
Fel kell vetnünk azt a problémát, hogy az anyagi világot szabályozó törvények, állandók (pl. az energia-megmaradás törvénye, a fény sebessége, az erős- és gyenge magerők mértéke, a gravitáció mértéke stb.) de nem kapcsolhatók az anyaghoz. Az anyagra hatnak, de nem részei annak. Ezek származását szintén meg kellene magyaráznunk.
Mi az az energia, ami áthatja a mindenséget, ami mozgatja a részecskéket, hogy anyaggá álljanak össze? Mi az a törvényszerűség, amely meghatározza a világban zajló eseményeket? Mi az az ok, amelynek a hatásait a tudomány tapasztalja, de megmagyarázni nem tudja? A tudós nem tud erre válaszolni.
Élő lényeket nem lehetséges élettelen alkatrészekből szétszedni-összerakni úgy, hogy a lény, miután holt lett, aztán újra éljen. Ha az anyag hordozná az életet, akkor miért nem él a tetem, hiszen a fizikai része most is jelen van?
Nincs a természetben semmiféle olyan szervező erő, amely az élőlényeket magasabb fejlettségi fok felé hajtaná. Amikor egy magból kifejlődik egy növény, vagy amikor egy petesejtből az ember, az a bennük tárolt információ alapján történik, nem spontán.
Az agy fejlődik, gyarapodik, de bizonyos idő elteltével furcsa módon lebontja magát és elpusztul. Más szóval egy önfejlesztő rendszerrel állunk szemben, ami a termodinamika második alaptételével, az entrópia princípiumával ellentétes irányban halad. Mindezt csak azért, hogy egy idő után „meggondolja magát”, alávesse magát az entrópia törvényének és elpusztuljon.
A termodinamika második törvénye kimondja, hogy bár a világmindenségben fellelhető energia mennyisége állandó, a hasznos munka végzésére rendelkezésre álló energia folyton csökken (ugyanakkor az entrópia, a felhasználhatatlan energia mértéke állandóan növekszik).
Az agy kifejlődött, és kialakult az öntudata, tehát olyan valami, ami az alkotóelemekből hiányzik. Az élőlény kialakított egy életösztönt is, hiszen nem létezik olyan élőlény, ami meg szeretne halni. És most szembe kell néznünk egy rejtéllyel!Hogy létezik az, hogy ennek a csodálatos struktúrának, aminek sikerült elhagyni az élettelen anyag stádiumát, és önmagát az agy és a fizikai test komplexitásáig eljuttatni, időben nem sikerül fenntartania ezt a komplexitást???
A Nagy Bumm pusztán kémiai reakciók alapján végbemehetett. De ez egyben paradoxon is. Elvégre valakinek, vagy valaminek – egy felsőbbrendű erőnek – ki kellett váltania az ősrobbanást, és ha nem is egy ilyen ősrobbanás volt, akkor az elsőt valaminek ki kellett váltania.
A kezdeti folyamatot nevezzük Ősrobbanásnak (Big Bang). Arról, hogy ez a forró sűrű állapot mikor és hogyan keletkezett sajnos nem tudjuk. Ismereteink csak az Ősrobbanást követő néhány század másodperctől kezdődnek.
Egyes tudósok szerint a kvantum elméletnek nincs sok köze a Világegyetem szerkezetének leírásához Ha azonban elég messze megyünk vissza az időben, akkor elérkezünk olyan távoli múltba amikor a Világegyetem csupán Plank-méretű volt vagyis a kiterjedése a centiméter billiomod része billiomod részének milliárdod részét érte csak el. Ebben a mérettartományban azonban nem hagyható figyelmen kívül a kvantumelmélet:
„Körülbelül 40 féle olyan fizikai tulajdonság van, amelyekből ha akár egynek is az értéke egy kicsit is eltérne, az élet, ahogy most ismerjük, nem létezne! Vagy az atomok nem lennének stabilak, vagy nem lennének képesek egymáshoz kapcsolódni vagy a csillagok nem alakulnának ki a nehezebb elemekből, vagy a világegyetem az élet megjelenése előtt már összeomlott volna és így tovább…” Stephen Hawking (a világhírű zsidó származású csillagász, matematikus, filozófus)
Persze mindenbe bele lehet kötni, igazolni vagy cáfolni...de ateista és teista soha nem fogja egymást meggyőzni, mert a teista gondolkozás nem létezik az Istenbe vetett hit nélkül...
Hit nélkül azonban lehetetlen Istennek tetszeni.
Annak, aki Istenhez közeledik, hinnie kell, hogy Ő van,
s erre Ő megadja bérüket azoknak,
akik Őt a láthatatlanból előkutatják. Zsid.11,6 (Csia)
No nekem hihetőbb a teremtéselmélet és vonzóbb az Isten embernek tett ígérete...
Már írtam, hogy Isten nem teremthette a világot, de nem esett le a tantusz.
A kulcsszó a végtelen, mert ha mindig is volt, akkor nem teremthetett semmit, mert ha lehetősége lett volna rá, akkor már megteremtette volna előbb.
Ez az időre is vonatkozik, azt sem teremthette, mert azt is megteremtette volna már azelőtt, mielőtt megtette.
Egy statikus Istenből nem lehet dinamikus. Az az Isten, aki soha nem teremti meg a világunkat, nem lehet azzal egyenlő, aki megteremti.
"Az evolúcióba már bele sem megyek hogy ez az egysejtű organizmus mitől kapott késztetést arra hogy az a "gondolat" merüljön fel benne, hogy - reprodukálom magam - de nem ám csak úgy hogy lemásolom, hanem egyre jobb, egyre bonyolultabb, egyre életképesebb formáimat hozom létre, kerüljön akárhány milliárd évbe..."
Nem kapott sehonnan késztetést. Szelekciót kapott, meg mutációt. Mutációt, hogy sokféle legyen, és szelekciót, hogy a rossz változatok eltűnjenek, a jók fennmaradjanak, és a következő kör mutációban még jobb egyedek jelenhessenek meg. Ennyi a varázslat.
"Viccet félre téve: mitől lesz valami, ami az anyag alapelemeiből (víz, szén ...stb) áll össze, ÉLŐ"
Semmitől. Anyag egyféle van. Élőben és élettelenben is ugyanaz. Az élet, mint jelenség, csak emberi "madártávlatból" tűnik annak, ami. Meglehetősen önkényes címke, amit praktikussági okokból használunk, bizonyos anyagi rendszerekre (a rendszeren a hangsúly), másokkal szemben. Bővebben: lásd Wikipédia.
Ozmium42
Olvasd el a #61-es szösszenetet is...
#66:
Te azt végigolvastad? Én nem bírtam rászánni már magam xD
Eleget írtam már ide. Majd ha lesz valami új értelmes feltevés / kérdés akkor írok újra.
Olyasmiben gondolkodjatok, mint az útjavító vállalat, nehéz gépekkel.
A nehéz gépek tönkre teszik az utakat, hogy meg lehessen őket javítani, így mindkét ágazat megcsinálja a másiknak a munkát és keressünk rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!