Kedves hívők! Miből gondoljátok, hogy Isten létezik? Tudom, hogy unalmas már a kérdés, de akkor is ti bele gondoltatok már a dolgokba?
Isten létezése mellett szól minden.
Itt most fel lehetne sorolni a Bibliát és mindent kijegyzetelni belőle hogy bebizonyitsam.
Szerintem maga az élet egy hatalmas bizonyiték.
Például térjünk ki erre:
Nézd meg a Hivőket és a nem hivőket.
A hivők valóságosan belülről jók, és teljes mértékben Istenfélelemben élnek, és nem követnek el annyi bűnt, sem súlyos bűnt.
Ha megnézed a nem hivőket ők teljesen mások.
Akár aki tagadja Isten akár nem egy közös bennük: bolyonganak az élet viharaiban, belül tele vannak indulatokkal és ha a Bibliából irok valamit rájuk:
"Ők e világból valók", és nem Istentől.
E világot tartják nagyra, a hatalmat a pénzt, a képmutatást mert e világ Fejedelme(Sátán) tartja őket rabságban.
Nekem ez az EGYIK nagy bizonyitékok tartozik.
A legelső és legnagyobb bizonyiték: Az Imádkozás ereje
#32:
WTF. Na én ezt hívom abszolút elvakultságnak. Ez már valami next level. Vagy bait, nem tudom. Amúgy a Biblia nem azt tanítja, hogy ne legyenek előítéleteid felebarátaid felett? Mert te most csak elmondtad bűnözőnek, kapzsinak, képmutatónak és céltalannak az összes nem hívőt. Úgyhogy légyszíves menjél el gyónni vagy nem lesz megváltás számodra.
Én a Nem hivőket irtam le:
Jézus mondja: Aki nincs velem, az ellenem van, aki nem gyűjt velem, az szétszór.
Kedves LeonScottKennedy!
A fotoszintézissel sztem kicsit mellélőttél, hiszen: "A fotoszintézis során növények, algák és egyes baktériumok a Napból származó fényenergia felhasználásával szerves vegyületeket állítanak elõ."
Tehát a szerves vegyületeket nem halott anyag, hanem élő organizmus állítja elő.
Ezzel csak azt akartam mondani hogy a fotoszintézisre alkalmas élőlények, tehát az élet már jelen van, a kérdés pedig az hogy élettelenből hogy lehet élő!!!
Vagy netán az "ÉLET" mint olyan, az anyag, a fizikai törvényszerűségek, a fizikai és kémiai folyamatok speciális együttléte folyamán úgymond az anyagból, mint matériából képződik???
Ezt nekem nem dumálja be senki...
"Vagy netán az "ÉLET" mint olyan, az anyag, a fizikai törvényszerűségek, a fizikai és kémiai folyamatok speciális együttléte folyamán úgymond az anyagból, mint matériából képződik???"
Ömm, igen. Akár hiszed, akár nem, mi is ugyanúgy csillagporból vagyunk, mint bármilyen anyag, legyen az szerves, szervetlen, élő, élettelen. És hidd el, az emberek a tudás hiányában egyszerűen túlmisztifikálják az életet, mint olyant. A kezdetben az élet még csak éppen hogy alig volt élet, csak egysejtű baktériumok szerencsétlen sokasága az ősóceánba. És akkor még az evolúció is nagyon nyögvenyelősen ment, mert több milliárd év kellett ahhoz, hogy kialakuljanak egyáltalán az első halak. És akkor még hol voltunk a szárazföldtől...
Szóval láthatod, hogy az élet a kezdetben nem volt olyan nagyon fennséges dolog.
Egyébként az élet kialakulásáról szólva van több elmélet is, ezeket nem fogom leírni neked, nézz utána, ha érdekel, és egyáltalán nem olyan nehéz elképzelni, hogy élettelenből élő lesz, tekintve, hogy az élet szén alapú, nem pedig valami isteni lötty vagy akármi. Van 1-2 nagyon meggyőző elmélet, amiről simán el tudom képzelni, hogy valahogy úgy történhetett, mert nagyon logikus. Legalábbis bármi jobb annál, mint hogy isten csettintett egyet és minden megteremtődött. Ha valóban úgy lenne, elég sivár egy világban élnénk, de szerencsére már nagyon jól tudjuk, hogy nem úgy van, a világ sokkal érdekesebb annál.
LeonScottKennedy
Egy kérdés: Szerinted az embernek van lelke?
"Egy kérdés: Szerinted az embernek van lelke?"
Igaz nem nekem írtad, de először is definiáld pontosan a lélek paramétereit, mi az, mire jó, hogyan és mire van hatással, stb.
Amíg meg sincs határozva egzakt módon a lélek, addig nincs is értelme a kérdésnek hogy létezik-e valami, aminek a mibenléte sem határozható meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!