Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti hogyan tudtok hinni ilyesmi...

Ti hogyan tudtok hinni ilyesmiben?

Figyelt kérdés

Sokan fognak ezért utálni, talán a kérdést is törlik.

Először is leszögezném, hogy nem zavar, ha valaki vallásos, amíg nem árt senkinek. Én ezért nem ítélkezek.

Most nem arról kérdeznék, hogy nem tűnik fel a hívőknek az ellentmondások, vagy az egésznek az abszurdítása.

Hanem, hogy amik le vannak írva a Bibliában - nem olvastam - vagy amik régen egyértelműek voltak egy hívőnek azok nem tűnnek-e rossznak.

[link]

[link]

[link]

Ha a Biblia tiltja a gyilkolást, akkor a hívők milyen alapon írtották ki az indiánokat?

A szabad akarat és Isten terve nem üti egymást?

Mi van azokkal, akik Jézus megjelenése előtt haltak meg? Mondjuk az ókori egyiptomiakkal? Ők hova kerültek a haláluk után, nem is tudtak Isten létezéséről.

A tudomány fejlődik, ennek köszönhetünk a mai világban szinte mindent, ellenben a vallásosság ugyanott tart mint 500 éve.

Kérem a kérdést senki se vegye sértésnek.

A válaszaitokban kérlek ne másoljatok be fél oldalat bibilia idézeteket, hanem önálló vélemények érdekelnek.

2018. febr. 3. 21:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Szerintem nem dolgunk igazságot hírdetni ebben a témában. Én inkább hiszek az evolucióban, de nem tartom magam ateistának sem. Néha elmegyek a templomba (nem katolikus), olyankor jólesik eltölteni 1 órát távol a napi gondoktól. Nekem nem esik nehezemre betartani a 10 parancsolatot anélkül sem , hogy rendszeresen templomba mennék.

Az viszont tény, hogy Jézus élő ember volt, aki a már akkor is anyagias világ áldozata lett. Mi is történt? Ő azt mondta, hogy nem az számít mekkora a vagyonod hanem az, hogy tiszteled- e szereted- e embertársaidat.

A keresztrefeszítés után mikor másnap felébredtek az emberek akkor jöttek rá, hogy valamit nagyon elrontottak. Jézus nem halhatott volna meg hiszen ő a szeretetet hírdette. Szerintem a feltámadás képzelete is így adódhatott. Láttam ilyen filmet valamelyik Karácsonykor, vagy Húsvétkor (nem ez a lényeg), Nagyon szép történet volt. Végül is az Apostolok tovább vitték a tanításait, és az emberek lelkofurdalása 2000 év óta tart (szerintem).

Az egyházak működtetése viszont mára már komoly üzletté nőtte ki magát. Figyelem melyik gyülekezet mit csinál, és a jótékonyságukban szoktam os őket támogatni.

Fontosnak tartom, hogy mindenki élhessen a hite alapján, ezért soha nem szoktam vitatkozni azokkal akiknek ebben más a véleményük

2018. febr. 6. 15:08
 22/27 anonim ***** válasza:
22%
Nem tény, hogy jézus valós személy volt, hanem elmélet, kérlek ne terjessz tévhiteket.
2018. febr. 6. 16:51
 23/27 anonim ***** válasza:
9%
A keresztények Krisztus követői. Mindenki döntse el, hogy az Ószövetség mennyire volt krisztusi. (Elárulom, semennyire.)
2018. febr. 6. 18:05
 24/27 anonim ***** válasza:
Még hogy nem tiltja még a 10 parancsokat ám is benne van hogy ne ölj
2018. febr. 11. 21:20
 25/27 anonim ***** válasza:

Bocs autocorrect

Parancsolatban

2018. febr. 11. 21:21
 26/27 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon szimpatikus a kérdéshez való őszinte hozzáállásod. Ha nem írtad volna le, akkor is világos lenne,hogy nem olvastad a Bibliát. Nem katasztrófa, ne érts félre, sokkal értékesebb az, hogy mindjárt az elején leszögezed.

A Bibliában is le vannak írva olyan dolgok, amik rosszak. Az egyik legismertebb például az, amikor Káin megölte Ábelt. Vagy amikor Dávid király és Betsabé összefeküdtek és Dávid megölette Betsabé férjét. Nemcsak rossznak tűnik, hanem rossz. És ezt a Biblia is rossznak állítja be. És Dávid esetében azt is bemutatja, hogy hogyan lehet helyreállni egy gyilkosságból. Nagyon nehezen és sosem teljes mértékben.

"vagy amik régen egyértelműek voltak egy hívőnek azok nem tűnnek-e rossznak" - ezt nem igazán értem. Ha ezt összevetem azzal, hogy tavaly volt 500 éve a reformáció - nos igen, vannak fellelhető hiedelmek, hitelvek, amikkel ma már jóval kevesebb magát kereszténynek valló ember ért egyet, mint akkoriban. Sőt, ma is vannak olyan elvek, amiket sok keresztény helyesnek tart, én mégsem. De attól még szeretem őket.

Mivel nem olvastad a Bibliát, én most nem olvasnám el, amit a linkeid tartalmaznak, így nagyjából egálban leszünk. :)

Az indiánokat nem hívők irtották ki, hanem nem indián emberek a területért. Ahogy az indiánok kiirtották az előttük ott levő népcsoportot. Ezzel természetesen azon "fehérek" bűne nem lett kisebb, de az indiánok sem olyan nagy áldozatok,mint amilyennek egyes szentimentális emberek beállítják őket. Ahogy köztünk, úgy köztük is voltak olyanok, akik megérték a pénzüket. Voltak olyan indián csoportok, akiket indiánok irtottak ki. Csak ezt ilyenkor szeretik elfelejteni. Akkor hogy is van ez?

Szabad akarat. Isten terve számol a szabad akarattal. Mert Isten megengedheti magának ezt a luxust. :) Nyugi.

Hova kerülnek, akik Jézus megjelenése előtt haltak meg? Nem másolom ide, olvasd el: Pál levele a rómabeliekhez 2. fejezet 12-15. versek. Segítek, itt egy linken is elolvashatod: [link]

A vallás 500 évét azt hiszem fentebb már kitárgyaltam, nem részletezném ennél jobban.

A kérdéseid mind nagyon jók, és egyáltalán nem vettem sértésnek. Megtisztelő egy olyan Kérdezőnek válaszolni, aki azon ritka emberek közé tartozik, akik nem provokációt akarnak indítani, hanem valóban képesek értelmesen érveket ütköztetni!

2018. febr. 15. 20:05
 27/27 anonim ***** válasza:
A hívők is csak emberek, eldönthetik , hogy Istennek engedelmeskednek vagy másnak, nyilván aki nép írtásban vesz részt arra nem igazán mondhatjuk, hogy neki engedelmeskedett, legalább is mióta új szövetség van érvényben. Isten terve és a szabad akarat nem ütik egymást, hiszen ez alapján foglalhatunk állást mellette vagy ellene, közép út nincsen. Isten feltámasztja az igazságosakat és igazságtalanokat is, és megítéli őket tetteik alapján
2018. ápr. 13. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!