Miért él még mindig egyesek fejében a 21. században az, hogy a tudomány és a vallás egymás ellenségei lennének?
Mert könnyebb abban hinni, amiben hinni akarunk, mint abban, amiben valóban kellene.
Biztos a nemzetségtáblázatok lejegyzője is szerelmi kábulat alatt alkotott. :)
6 nap az még mindig hat nap. Törzsfejlődés meg nuku.
"Mert könnyebb abban hinni, amiben hinni akarunk, mint abban, amiben valóban kellene.
Biztos a nemzetségtáblázatok lejegyzője is szerelmi kábulat alatt alkotott. :)
6 nap az még mindig hat nap. Törzsfejlődés meg nuku."
Ezzel csak az az egy apró probléma, hogy az élővilág, aminek mi is részesei, az pont úgy működik, ahogy a törzsfejlődésből következik, és nem pedig úgy, ahogy a teremtésből.
Vagyis a Bibliát tekintve két lehetőséged van. Vagy metaforikusan értelmezed a teremtést, ezzel hagysz magadnak egy kiskaput, hogy lehet alapja a Bibliának és a hitednek. Vagy ragazkodsz ahhoz hogy a teremtést csak szó szerint lehet érteni, ezzel pedig kijelented hogy a Biblia kamu, hiszen maga a valóság cáfolja meg a szerinted egyetlen lehetséges értelmezést.
Most gondold újra a saját kommented első mondatát
#31, mért vessem el az evolúciót, amikor nálam jóval okosabb emberek egyetértrnek vele. Nem csak tudósokra, teológusokra is gondolok. Én katolikus vagyok, a katolikus egyház és a katolikus teológia szerint igenis megfér a kettő. A youcat-ből a katolikus egyház ifjúsági katekizmusából idézem:
"Lehetséged, hogy valaki meg van győződve az evolúcióról, és mégis hisz a Teremtőben?
Igen. A hit nyitott a természettudományos felismerésekkel és hipotézisekkel szemben.
A teológia nen illetékes a természettudomány területén. A természettudomány nem tagadhatja dogmatikusan, hogy a teremtésben célirányos folyamatok vannak, a hit pedig nem határozhatja meg, hogyan megy végbe konkrétan a fejlődési folyamat a természetben. A keresztény ember az evolúciós elméletet, mint hasznos, magyaráó modellt elfogadhatja, ha elzárkózik az evolúcionizmus azon tévhitétől, amely szerint az ember biológiai folyamatok véletlen terméke.
Mindig ugyanazzal a monológgal jössz, kérdező... Nekem meg nincs kedvem megint leírni ugyanazt.
"mért vessem el az evolúciót, amikor nálam jóval okosabb emberek egyetértrnek vele."
Ilyet én is tudok: Miért ne vessem el az evolúciót, amikor nálam jóval okosabb emberek sem értenek vele egyet? :)
"a katolikus teológia szerint igenis megfér a kettő."
De valójában meg nem fér meg.
De tök vicces, hogy az evolúciós elmélet tudományos tény, amit nem lehet megkérdőjelezni, ezért bele kell valahogy gyömöszölni a Bibliába. De senkit se érdekel, hogy nem lehet. :D
Na jó, valójában azért szomorú. :(
"Mindig ugyanazzal a monológgal jössz, kérdező..."
Mindig? Egyszer írtam le ezt egy másik kérdéshez, de akkor sem tudta senki megcáfolni, hogy a kreacionizmus maga cáfolja a Bibliát.
"De tök vicces, hogy az evolúciós elmélet tudományos tény, amit nem lehet megkérdőjelezni"
Miért ne lehetne? Hajrá!
Te állítod hogy annyira sok okod ember nem ért vele egyet, akklr hogyhogy egyiküknek sem sikerült még egy tanulmányt felmutatni a témában?
"Egyszer írtam le ezt egy másik kérdéshez"
Hm, akkor lehet egymástól szeditek a szöveget.
"a kreacionizmus maga cáfolja a Bibliát."
Miért is?
"Te állítod hogy annyira sok okod ember nem ért vele egyet, akklr hogyhogy egyiküknek sem sikerült még egy tanulmányt felmutatni a témában?"
Böngészgess kreacionista oldalakat! :D
"Hm, akkor lehet egymástól szeditek a szöveget."
Vagy inkább többen is képesek vagyunk elfogulatlnul, logikusan gondolkodni.
"Miért is?"
Mert egy olyan értelmezést propagálnak, ami ellentmond a valóságnak. Vagyis ha a kreacionistáknak van igaza, és a teremtést csak szó szerint lehet érteni, ez azt jelenti, hogy a Biblia csak emberi kitaláció.
"Böngészgess kreacionista oldalakat"
Tanulmányt írtam. Ha nem tudod mit jelent egy szó, akkor olvass utána, mielőtt reagálni próbálsz rá!
Már tényleg nagyon unalmas ez a szöveg...
Figyelj, ha annyira szeretnél tanulmányokat olvasni a témában, akkor simán használnád erre a célra a böngésződ.
Vagy ha nézelődsz a kreacionista oldalak között, akkor is találhatsz forrásokat, amelyek között, képzeld, akad majd tanulmány is. Bizony!
Na erre én is kíváncsi vagyok!
Van olyan kreacionista tanulmány, ami tudja bizonyítani a Biblia szó szerinti értelmezését? Eddig még sok kreacionista ígérte, hogy bemutat majd konkrét bizonyítékot, de valahogy sose sikerült egynek se.
Remélem te leszel a kivétel, és nem csak a levegőbe beszélsz!
Vagy másik oldalról, tudsz esetleg olyan tanulmányt mutatni, ami egyértelműen cáfolja az evolúciót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!