Miért él még mindig egyesek fejében a 21. században az, hogy a tudomány és a vallás egymás ellenségei lennének?
Nem ellenségek, csak az olyanok miatt mint pl: 42-es az a tévképzet áll fent, hogy minden vallásos egy idióta.
Off
Egyépként 42 milyen "természettudományos" diplomád van? Mert attól pl egy orvosnak, korboncnoknak, gyógyszerésznek stb nem sok köze van ehez a témához.
Hat egeszsegugyi diplomaval valoban sok kozod van pl. a fizikahoz, kemiahoz, csillagaszathoz, regeszethez, kormeghatarozashoz... Hogy ezen teruleten tevekenykedo tudosok eredmenyeit te mind elveted, hogy az csalas. Te kis polihisztor :)
Arra lennek kivancsi, hogy pl. Pombe hosszas fejtegeteseire miert nem sikerul valaszolni egyikotoknek sem, azon kivul, hogy "ez nem igy van", vagy egy mondatara reagaltok, de a maradek 99%-ra teljes a csond.
"Az evós szerint, mert mi nem fogadjuk el a genetikailag (is) lehetetlen törzsfejlődést"
Ez azért elég fura, mert a genetika épphogy tökéletesen alátámasztja a törzsfejlődést.
A filogenetikus rendszertan éppen a genetikailag kimutatható rokonságra és származásra, vagyis a törzsfejlődésre épül.
"ebből következően pl. nem fogadjuk el azt sem, hogy pl. f=m*a"
Ilyet senki nem mondott, de ha önkényesen válogatsz a tudomány eredményei között a hited miatt, azzal épp a hited és a valóság összeegyeztethetetlenségét bizonyítod.
"Hát szerintem mindkét fél hibás, hogy ezek a téves feltételezések kialakultak"
Így az eddigi válaszokat látva is igazad lehet.
"Ha tudománynak nevezzük a sarlatánságot,az mindenképpen ellentétben áll a vallásokkal. "
Milyen sarlatánságot értesz tudomány alatt?
#11!
Azért az a maréknyi (bár elég hangos) csapat, amelynek a 42%-os is tagja nem hinném, hogy reprezentatív tagja A vallásos embereknek. Hiszen az Ő kereszténysége is abban merül ki, hogy arról baromi sokat beszél, de az embertársaival való kommunikációja a kocsmai záróra szintjén van.
Azért, mert "Csak két dolog végtelen, az Univerzum és az emberi hülyeség, bár az elsõben nem vagyok egész biztos" - Albert Einstein.
++++
# 9/15 Időpont ma 08:33
"(egészségügyi) diplomával ... genetikailag (is) lehetetlen törzsfejlődés"
szerintem kérd vissza az iskolapénzt! :)
"Hat egeszsegugyi diplomaval valoban sok kozod van pl. a fizikahoz, kemiahoz, csillagaszathoz, regeszethez, kormeghatarozashoz..."
Gondolom nem jártál felsőoktatási intézménybe (tanulni), különben nem írtál volna ekkora marhaságot:) Szerinted pl. az alkalmazott kémia szigorlatnak van köze a kémiához?:))) Szegénykém... Látom a birka rajongótáborom most is követ:)
Sajnálni tudlak titeket, ha a Pombe féle marhaságokat mid beveszitek, de nem lep meg.
"Hogy ezen teruleten tevekenykedo tudosok eredmenyeit te mind elveted, hogy az csalas."
Nem, dehogy. Csomó tudós eredményesen cáfolta a törzsfejlődést, azokat nem vetem el.
"Arra lennek kivancsi, hogy pl. Pombe hosszas fejtegeteseire miert nem sikerul valaszolni egyikotoknek sem, azon kivul, hogy "ez nem igy van", vagy egy mondatara reagaltok, de a maradek 99%-ra teljes a csond."
Az amnéziát és/vagy dislexiát egész jól kezelik. A vitakényszeredet meg én nem fogom kiszolgálni. Nekem elég, hogy kb. 200x cáfoltalak titeket az elmúlt 2 évben:))) Ráadásul az egyikőtök megszólt, hogy túl hosszúak a hozzászólásaim, így a ti kérésetekre sem válaszoltam Pombe marhaságaira
ÉS még mindig érdekes, hogy mennyire megzavarom a kis komfortzónátokat. Szívás mi, hogy nem igaz a törzsfejlődés?:)))
"Mert attól pl egy orvosnak, korboncnoknak, gyógyszerésznek stb nem sok köze van ehez a témához."
Hát igen a genetikához egy orvosnak nincs köze:) Nagyon ügyes. Ti tényleg ennyire alul-iskolázottak vagytok? Kinek van köze? A szakmaiságot nélkülöző blogoknak? Ügyes:)
"szerintem kérd vissza az iskolapénzt! :)"
Még egy túliskolázott:) Ez nem fizetős suli volt, ide fizika és biológia tantárgyakból volt felvételi. Tudom furcsa ez nektek, akik gyenge képességeitek miatt csak fizetős suliba tudtatok járni(?)
Na pá lányok, további jó idegeskedést, fogcsikorgatást:)
Kedves 42%-os diplomás!
"Nem, dehogy. Csomó tudós eredményesen cáfolta a törzsfejlődést, azokat nem vetem el."
Rendben! Akkor könnyítésül ebből a csomó tudósból csak egyet nevezz meg aki az EE. cáfolatáért Nobel-díjat kapott. Ugyanis ezért a cáfolatért ez a díj esedékes, valamint egy jobban működő elmélet prezentálása!
Kérdés: Mi az a jobban működő elmélet, mint az EE.?
"ÉS még mindig érdekes, hogy mennyire megzavarom a kis komfortzónátokat. Szívás mi, hogy nem igaz a törzsfejlődés?:)))"
Tévedésben vagy! Te itt nem zavarsz meg semmit, mert semmi konkrét bizonyítékod nincs! Azon kívül, hogy magadból csinálsz egy komplett idiótát!! Viszont ez szükséges az értékrendhez!
"Csomó tudós eredményesen cáfolta a törzsfejlődést"
Igazán? Egyet mondj azok közül, akik cáfolták és az alább felsorolt egyetemek valamelyikén golgoznak!
University of California, Berkeley; Stanford University; Princeton University; Harvard University; Massachusetts Institute of Technology (MIT); California Institute of Technology; University of Cambridge; The University of Tokyo; Swiss Federal Institute of Technology Zurich; University of California, Los Angeles; University of Washington; Johns Hopkins University; University of California, San Francisco; Columbia University; University College London; The University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas; Yale University
+++
Rigel, nem kell neki csinálnia ... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!