Észak Korea miért bünteti még a Biblia birtoklását is?
Ez így nem 100%-os.
Az ott született, vér szerint is észak-koreai embereknél tiltják csak.
Már nem igazán van probléma, mert az emberek nem tudják honnan beszerezni. Amik eddig voltak az országban, azok is csak régebbről megmaradt, öröklött példányok voltak. Ezeket azonban már felkutatták és elvették. Vidéken biztosan vannak még családok akiknél van, de ők valószínűleg annyira érdektelenek a vezetőségnek, hogy nem érdekes az sem ha náluk marad.
Kicsit eltértem. Szóval ahogyan az elején is írtam, csak a tiszta észak-koreaiakat büntetik meg érte.
Nekem van egy muszlim szomszédom. A lakásán belül azt vall amit akar. Annyi megkötése van, hogy a lakásból nem jöhet ki még csak olyan öltözékben sem, ami utalna a vallásosságára. Beszélhet a tanításokról, erkölcsökről, de magáról a "természetfeletti" részről nem. A lakásból kilépve észak-koreaiként kell viselkedni. A lakáson belül azonban gyakorolhatja a vallását.
Én nem vagyok vallásos, de emlékből nekem is van egy bibliám, amit ráadásul eléggé elől tartok (konkrétan az étkezőasztalomon). Ehhez képest még sosem volt belőle probléma, pedig Kim Jong-Un is tudja, hogy ott tartom, illetve hogy látta már a bibliát az osztályom. Mégsem történt semmi baj.
K. N.
11.Hsz!
Szép mese!
Úgy tűnik,te sosem éltél Észak-Koreában.
El kell szomorítsalak, de évek óta ott élek és dolgozom angoltanárként. Jelenleg ügyintézések miatt visszajöhettem, de még karácsony előtt vissza kell mennem.
K. N.
@14: tökéletesen értelmetlen hozzászólás.
Először is ami a KNDK-ban vanb azt úgy hívják, hogy dzsucse. A kommunizmus és az uralkodókultusz keveréke, azaz egyfajta államvallás. A komment többi része meg válaszra sem érdemes hülyeség...
#17:
Bár én nem a 16-os vagyok, de azért válaszolnék. Pontosabban megerősítést kérnék.
Melyik "vallomásra" gondolsz? A Fantasy regényekre?
Lee HyeonSoo - A lány hét névvel
J. M. Lee - Szökés a Paradicsomból
Park Yeonmi - Élni Akartam
Kim Suki - Nélküled mi sem vagyunk
...Ezek Fantasy regények. Eladásra, pénzért lettek írva, olyan kiszínezéssel, hogy a Juche-vel és/vagy kommunizmussal egyet nem értők vigyék, mint a cukrot.
Vagy netán a legutóbbi Otto Warmbier-es esztelen vádaskodásra gondolsz, ahol az amerikaiak halálra veréssel dobálóztak annak ellenére, hogy még csak rá utaló nyom sem volt a testen, hogy a verések (bár elég ciki verésnek nevezni azt amit kapott, az inkább náspángolásnak/ejnye-bejnyének lenne mondható) okozták volna a halálát?
K. N.
#17:
Szóval melyik "vallomásra" gondoltál?
És felejtsd el az újonnan megjelent "Vádirat" novellagyűjteményt is!
Úgy állítják be, mintha egy kicsempészett könyv lenne. A valóságban azonban Kim Jong-Un végigkövette, ahogy kiviszik az országból. Megvan a maga taktikája, hogy miért engedte ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!