Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti Ateisták, akik szerint...

Ti Ateisták, akik szerint nincs Isten, kérdem én, hogy ha a Nagy Bumm előtt nem volt semmi, akkor, hogy lett valami belőle ha nem Isten (ből)?

Figyelt kérdés
több mint 200 milliárd galaxis kialakult a semmiből? Köztudott tény,hogy a semmiből soha nem lesz semmi,mondhatjátok,hogy voltak ős atomok,meg oxigén hidrogén,proton,neutron,de ezek mind csak nevek,de miből lett minden,ha nem Istenből? Ne térjetek ki a kérdés elől és tereljétek más felé.
2017. okt. 8. 08:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
17%

Az evolucionisták szerint a bonyolult életformák az egyszerűbbekből jöttek létre, azok pedig anyagból és energiából, melyek viszont a semmiből.

Így azt állítják, hogy az anyag és az energia saját magukat hozták létre a semmiből, ami ellentmond a termodinamika első törvényének. Az összenergia a világegyetemben vagy annak bármely elszigetelt részében állandó. Továbbá: az energia átalakulhat egyik formából a másikba, de energiát sem létrehozni, sem megsemmisíteni nem lehet. Ebből következik, hogy a jelenlegi energiamennyiség régebben is létezett a világegyetemben.

Mivel természetes folyamatok nem hozhatnak létre energiát, ezért azt a következtetést kellene levonni, hogy az univerzumban levő energiát csakis egy, a világegyetemen kívül álló erő (hatalom) hozhatta létre.

A termodinamika második törvénye szerint egy zárt rendszerben a hasznos munkára felhasználható energia csökken, bár az összenergia állandó. Az energia csak alacsonyabb fokú energiává alakulhat át a természetes folyamatok során, pl. áram hővé alakul egy készülékben, ami a legalacsonyabb „minőségű" energia és ami az atomok rendezetlen mozgásából áll. E tétel szerint a zárt rendszerek az idő múlásával egyre rendezetlenebbé válnak, ha valamilyen beavatkozás (energia-, információ-bevitel) segítségével a folyamatot meg nem állítjuk.

Az ősrobbanás elmélete ennek éppen az ellenkezőjét állítja; azt, hogy a kozmoszban növekedett a rend, mégpedig irányított energia-bevitel nélkül.

Ez a második törvény bevezeti az entrópia fogalmát is, amely a rendezetlenség mértéke. A törvény alapján bármely zárt rendszerben növekszik az entrópia. Azaz a rendszer rendezetlenné válik, és az energia felhasználhatósága állandóan csökken. A törvény kimondja, hogy a természetes folyamatok rendezetlenné alakítják a testek és rendszerek állapotát. Idővel minden rendezetlenné válik, bomlik. A világegyetem visszafordíthatatlanul halad a maximális rendezetlenség irányába.

Az ősrobbanás rendszerelméleti szempontból is tarthatatlan. A robbanások rombolóak, zűrzavarhoz vezetnek. Miféle robbanás lenne képes egy folyamatosan növekvő információ-mennyiséget, rendezettséget és bonyolult atomi és kozmikus struktúrákat létrehozni? Egy véletlen robbanás nem okozhat - káosz helyett - egy végtelenül hatalmas, és minden részletében szabályozott rendet.

A világ keletkezésére vonatkozó válaszok messze túl vannak a tudomány hatáskörén. Egyik elméletet sem lehet fizikai kísérletek és ezekből logikai következtetések segítségével igazolnunk. Tehát a materialista keletkezéselmélet elfogadásához is hit kell!

2017. okt. 11. 20:19
 72/86 anonim ***** válasza:
11%

"Az a "kicsi pont" hogy hogyan került oda azt még nem tudja megmagyarázni a tudomány, de azt igen, hogy ott volt és egyébként a legújabb elméletek azt mutatják, hogy az nem is egy "pont" volt, hanem egész konkrétan egy félgömb. Érd be ennyivel. "

Sajnos én érem be olyan magyarázattal hogy nem volt semmi, aztán hirtelen lett egy kicsi nagyon sűrű pont vagy félgömb. Aztán a semmiből, hirtelen varázsütésre bekövetkezett a robbanás ami még most is folyamatban van. Ez tudod mi? Tündérmese. Az intelligens tervezés ennél milliószor értelmesebb válasz.

"Gondolom ismered a theory of everything modelljét. Na, ennek az elméletnek a legutolsó lépése lesz majd az, hogy megmagyarázzák hogyan került oda az a "pont", de nem hiszem, hogy ez a mi életünkben még be fog következni."

A legújabb kutatási eredmények szerint az ősrobbanás előtt is volt valami. Azt feltételezik hogy ez egy ismétlődő folyamat. Egy ideig tágul a világegyetem, aztán visszaáramlik minden a kiindulópontba, összesűrösödik és bekövetkezik egy újabb robbanás. Ha pedig ez a folyamat állandóan ismétlődik, az szabályszerűségre utal, az pedig egy tervezőre. Tudsz követni?

2017. okt. 11. 20:29
 73/86 anonim ***** válasza:
22%
* nem érem be
2017. okt. 11. 20:30
 74/86 anonim ***** válasza:
74%

"melyek viszont a semmiből."

Nem igaz, ezt nem mondja senki.

"az univerzumban levő energiát csakis egy, a világegyetemen kívül álló erő (hatalom) hozhatta létre."

Maradjunk a hatásnál.

"a zárt rendszerek az idő múlásával egyre rendezetlenebbé válnak"

Igen: a ZÁRT rendszerek.

A világunk nem az.

"A világegyetem visszafordíthatatlanul halad a maximális rendezetlenség irányába."

Csakhogy közben egyre több helye van erre, tehát egyre nagyobb lehet a rendezetlenség. Ezért hiába nő az entrópia: ÍGY IS növekedhet a rend.

"A robbanások rombolóak, zűrzavarhoz vezetnek."

Ezért kéne inkább felfúvódásnak hívni, mivel nem bomba robbant. Ez egy egészen más folyamat.

"Egyik elméletet sem lehet fizikai kísérletek és ezekből logikai következtetések segítségével igazolnunk."

Nagyon sok elméletet igazoltak már: pl. a háttérsugárzást is, vagy a H-He arányát.

"Tehát a materialista keletkezéselmélet elfogadásához is hit kell!"

Neked!

De a tudósok tudnak is, hiába csukod be a szemed.

Egyébként tudjuk, hogy te a butáknak írtál, de reméljük, hogy itt sincsenek túlsúlyban!

2017. okt. 11. 20:30
 75/86 anonim ***** válasza:
32%

"Sajnos én érem be olyan magyarázattal hogy nem volt semmi, aztán hirtelen lett egy kicsi nagyon sűrű pont vagy félgömb. "

Ilyet én nem mondtam. A tudománynak jelenleg nem is célja az, hogy megmondja miből lett az a pont vagy hogy mi volt azelőtt. Az ősrobbanásig nem is érdemes "előttről" beszélni, mert mint említettem és ahogyan azt mindenki tudja is, a teret és az időt az ősrobbanás hozta létre, tehát ilyen szempontból az "előtt" fogalma nem értelmezhető, nincs olyan hogy azelőtt.

"Aztán a semmiből, hirtelen varázsütésre bekövetkezett a robbanás ami még most is folyamatban van. Ez tudod mi? Tündérmese."

Varázsütésre? Leírtam és tudományosan is bebizonyították már, hogy az ősrobbanás a szimmetriasértés miatt következett be. Ha érdekel a téma, akkor a kvantumfizika témakörében nézz utána.

"A legújabb kutatási eredmények szerint az ősrobbanás előtt is volt valami. Azt feltételezik hogy ez egy ismétlődő folyamat. Egy ideig tágul a világegyetem, aztán visszaáramlik minden a kiindulópontba, összesűrösödik és bekövetkezik egy újabb robbanás. Ha pedig ez a folyamat állandóan ismétlődik, az szabályszerűségre utal, az pedig egy tervezőre. Tudsz követni?"

Ez nem a legújabb kutatási eredmény, hanem egy különálló elmélet, ami tudományosan alátámasztható.

2017. okt. 11. 20:43
 76/86 anonim ***** válasza:
20%

Espumisan

Könnyen lenyelhető és jól tolerálható kapszula a felfúvódás ellen. Elég a puffadásból. Betegtájékoztató. Kérdezze kezelőorvosát gyógyszerészét.

2017. okt. 11. 20:44
 77/86 anonim ***** válasza:
0%

"Ez nem a legújabb kutatási eredmény, hanem egy különálló elmélet, ami tudományosan alátámasztható."

Ezt alá is kell nagyon támasztani mert dülöngőzik.

2017. okt. 11. 20:46
 78/86 anonim ***** válasza:
81%

Ne haragudj, de mi dülöngél rajta? Az egész elmélet abból indul ki, hogy feltételezi egy fizikai változóról, hogy az értéke "x", nem pedig "y" hogy így fogalmazzak. És ha ez tényleg így van, akkor az elmélet működik. Ez teljesen alá van támasztva így, már csak le kellene mérni azt a változót és akkor kiderülne, hogy ez az elmélet helyes-e vagy egy másik.

Isten-ről hiába feltételezünk bármit is, azt nem lehet alátámasztani, mert nincs mivel.

2017. okt. 11. 20:53
 79/86 anonim ***** válasza:

Háttérsugárzás

Nos nincs elmélet, amely meg tudná magyarázni, hogyan eredményezhette az ősrobbanás az anyagnak ezt az egyenetlen térbeli eloszlását. Ezenkívül ennek az egyenetlen eloszlásnak tükröződnie kellene a háttérsugárzás hasonló egyenetlenségében. Amint a "New

Scientist" 1990. áprilisi száma megfogalmazza: "...a galaxisok kialakulásáról elfogadott elméletek közül sokat el kell vetnünk, ha az adatok továbbra is azt mutatják, hogy a háttérsugárzás teljesen egyenletes. A galaxisok csak úgy sűrűsödhettek össze

az ősrobbanás által szétvetett anyagból, ha az csomókban helyezkedett el a térben... az ősrobbanás elmélete nagy bajban van."

1991. január 3-án a "Nature" című tudományos folyóirat közölt egy cikket egy

tudóscsoport munkájáról, akik térképet készítettek az univerzum minket körülvevő

450 millió fényév sugarú részéről. Ez a térkép roppant kiterjedésű üres tereket mutat, ugyanakkor galaxisok nagy és még nagyobb halmazait is. A NASA ma is működő, "A kozmikus háttér vizsgálója" (COBE) elnevezésű műholdjának adatai azt mutatják, hogy a háttérsugárzás hihetetlenül egyenletes, és minden irányban mérve egyforma értéket mutat. Ez a sugárzás nem lehet a feltételezett ősrobbanás visszhangja. Ezeknek a tudósoknak az egyike, dr. Will Saunders, az Oxfordi Egyetem tanára, ezt mondta:

"Tíz év óta először történt meg, hogy nem maradt a kezünkben egyetlen épkézláb

elmélet sem, amely képes lenne megmagyarázni az egész kozmológiát." A "hideg, sötét anyag" hipotézise adós marad az óriási galaxishalmazok magyarázatával, és az ősrobbanás rakétája csütörtököt mondott!

2017. okt. 11. 20:56
 80/86 anonim ***** válasza:
75%

Gratulálok, idéztél egy 27(!) éves cikket, ami ráadásul teljesen irreleváns a témával kapcsolatban. Mi köze a háttérsugárzásnak és a galaxisok kialakulásának Istenhez?

a) Tegyük fel, hogy nem tudjuk megmagyarázni a háttérsugárzást. És? Ebből nem tudtuk meg, hogy Istennek köze volt-e a világ teremtéséhez.

b) Tegyük fel, hogy meg tudjuk magyarázni a háttérsugárzást. És? Ebből sem tudtuk meg, hogy Istennek köze volt-e a világ teremtéséhez.

Ezzel se nem bizonyítottam, se nem cáfoltam Isten létezését.

2017. okt. 11. 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!