Ti Ateisták, akik szerint nincs Isten, kérdem én, hogy ha a Nagy Bumm előtt nem volt semmi, akkor, hogy lett valami belőle ha nem Isten (ből)?
"Ha szívinfarktusom lenne lenne, a defibrillátorral beindítják a szívemet!
Vagy nem."
De régen CSAK az a lehetőséged volt, hogy simán meghaltál!
Ez neked mindegy?
Elolvastam a kérdező összes válaszát, mondatát. Szinte fizikailag fáj az a felismerés, hogy mennyire, de mennyire ostoba. Nem csoda, hogy hisz a vallásban.
Azt mondja, hogy neki nem kell semmilyen bizonyíték. Lehet értelmes egy olyan ember aki ki is jelenti, hogy neki az olyasmi mint a bizonyíték fabatkát sem ér?
Előre jelzem, hogy nem olvastam végig a hozzászólásokat, a nyitókérdésre szeretnék csak válaszolni!
Kedves kérdező! Te azt állítod nagyon helyesen, hogy a Nagy Bumm előtt nem volt semmi. A nem volt semmit értsd úgy, hogy maga a téridő sem létezett és itt most az időn van a hangsúly.
Ha feltételezzük, hogy Isten hozott létre mindent, akkor ő hogyan hozhatott létre bármit is, ha a "valami" előtt nem volt semmi, többek között idő sem? Ahhoz, hogy bármit is csinálni tudjon, ahhoz kell az idő megléte, márpedig ha Isten teremtette az időt (is), akkor az "idő" teremtése az idő megléte előtt kellett, hogy történjen.
Szerintem belátható, hogy ha az isteni beavatkozást feltételezzük, akkor ellentmondások sorát kapjuk csak végeredményül, ami matematikailag pont azt igazolja, hogy nem Isten teremtette a "valamit".
Ezzel szemben, ha a tudományos elméletet hasonló módon próbálod megcáfolni, akkor abból nem következnek ellentmondások, ami matematikailag pontosan azt igazolja, hogy a tudományos elmélet teljesen megállja a helyét.
Azért a logika megvan! :D
A nagy bummm nem lehetett mert a semmiből nem keletkezhetett ez a sok és nagy mindenség de isten keletkezhetett a semmiből!:D
Ezért hiteltelen a "Inteligens tervező" bújtatott vallás is!
Amúgy meg Steven Hawking könyveket kell olvasni ő leírja hogy miért hitelesebb a nagy bummm mint az istenes történet.
"A nagy bummm nem lehetett mert a semmiből nem keletkezhetett ez a sok és nagy mindenség de isten keletkezhetett a semmiből!"
Miért van az hogy ateisták azzal érvelnek, az anyag és az energia mindig létezett, de Isten esetében már nem tudják elképzelni hogy mindig létezett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!