Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az oka, hogy elkezd hinni...

Mi az oka, hogy elkezd hinni valaki Istenben?

Figyelt kérdés

Miért kell valakinek egy "megfoghatatlan" HATALOM!?

Te miért,minek a hatására lettél vallásos?

2010. máj. 27. 14:00
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

tegnap 16:23

Boldogságból nekem így is jut elég. Csak az enyém igazi boldogság, nem pedig kitalált. Nekem nem kell hit ahhoz, hogy próbáljak jó ember lenni, másoknak boldogságot okozni, és ezt mások úgy hálálják meg, hogy boldogságot hoznak nekem. Istenek nélkül.

2010. jún. 1. 11:38
 32/35 anonim ***** válasza:

előző

az én boldogságom nem kitalált mert van HITEM!!!

vallásos vagyok te valószínűleg nem

2010. jún. 4. 13:16
 33/35 anonim ***** válasza:
0%
.
2010. jún. 5. 22:03
 34/35 anonim ***** válasza:
Nem hívő családból származom, imádok olvasni, kb 13-14 évesen kezdtem el érezni,hogy valami hiányzik az életemből. Gondolom Orwell, Dosztojevszkij és társai elgondolkodtattak az élet értelméről. Úgyhogy elkezdtem keresni. Eleinte a Buddhizmus érdekelt, de nem voltam hozzá elég érett, nem ment a meditáció, nem jött a megvilágosodás. Aztán eljutottam egy keresztény gyülekezetbe - pedig mindig azt mondtam, az az egyetlen vallás,ami nem érdekel. És ott megtaláltam a választ a kérdéseimre Jézus személyében. Azóta húsz év telt el. Már nem járok semmilyen gyülekezetbe, de hiszek Istenben, olvasom nemcsak a Bibliát, de más teológiai és filozófiai műveket is. Nem vagyok gyenge vagy beteg, nem placebóra van szükségem. Egyszerűen megérint az a mély bölcsesség aminek a felfedezésére egy élet is kevés. Nem félelemből hiszek, nem érdekel,hogy a mennybe kerülök-e, csak Isten, a szeretet és a bölcsesség érdekelnek.
2010. jún. 12. 23:57
 35/35 anonim ***** válasza:

"Mi az oka, hogy elkezd hinni valaki Istenben?"

Szerintem Acheimer kór(időskori elbutulás)

2011. ápr. 1. 23:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!