Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az oka, hogy elkezd hinni...

Mi az oka, hogy elkezd hinni valaki Istenben?

Figyelt kérdés

Miért kell valakinek egy "megfoghatatlan" HATALOM!?

Te miért,minek a hatására lettél vallásos?

2010. máj. 27. 14:00
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Hasonló kérdést én isa feltettem

Az ateisták hiszékenyek, vagy hivők? A materializmus is dogma, csak tudomámyos dogma. Hinni kell benne, mert empíria útján nem bizonyítható, csak logikai deduktiv úton. Ugyanez a módszer használatos a racionális Istenérvek esetén.

Hit. Többféle meghatározása van, pl. bizonyosság a remélt dolgokról. -1. Ha a gyermekem enni kér tőlem, és adok neki, nem viszi el az ÁNTSZ-be, hogy nincs-e esetleg benne méreg. Elhiszi, hogy egézséges ételt adok neki. 2. Hiszékenység. A katolikus (keresztény) erkölcsteológia szerint bün. ) pl. babonaság, okkultizmus, horoszkóp, stb. )

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..

2010. máj. 29. 08:12
 22/35 anonim ***** válasza:

szia!

igazából én 14 éves koromban lettem igazán vallásos amikor már annyira magam alatt voltam hogy nem igazán tudtam élvezni még a jó pillanatokat sem. ezek a problémák inkább családi problémák voltak ám a suliban sem volt minden rendben nehéz volt.nem tudtam igazán senkihez sem fordulni segítségért hiszen a szüleim megpróbáltak segíteni de hiába nem változott semmi ekkor fordultam igazán Istenhez elkezdtem Bibliát olvasni imádkozni (azt eddig is szoktam):)de ami a legfontosabb NAGYON NAGYON TISZTELNI!és újra élveztem az életet boldog lettem!BOLDOG!!!!és azóta is boldog vagyok

KÖSZÖNÖM NEKTEK!!!!!ISTENEM JÉZUSOM SZŰZMÁRIÁM

2010. máj. 29. 14:06
 23/35 anonim ***** válasza:

SZŰZ MÁRIÁM *

ELNÉZÉST

2010. máj. 29. 14:07
 24/35 anonim ***** válasza:
.... ezek a válaszok :D legjobban a vizsgás gyereké tetszik hogy segít neki isten a vizsgákon :D Hallod, menj már el úgy egy vizsgára, hogy semmit se tanulsz és kérd már meg istent hogy segitsen egy 2essel átmenni :D nemfog. DE ha tanulsz akkor igen, és az nem isten miatt van , hanem miattad. Nemértem miért kell másra fogni :D
2010. máj. 29. 17:09
 25/35 anonim ***** válasza:
ilyet hol mondtam? visszaolvastam de semmi ilyesmit nem írtam
2010. máj. 29. 17:26
 26/35 anonim ***** válasza:
ja,jólvan nem is nekem írtad
2010. máj. 29. 17:29
 27/35 anonim ***** válasza:

Ha minden tőled telhetőt megteszel, Isten hozzáteszi azt a kicsit ami még hiányzik. Ez nagyon gyakran előfordul.

Egyébként meg, ha csak pusztán materiálisan nézzük is a világot, felmerül az emberben hogy miért született meg, miért él stb. Ha elérsz egy kitűzött cél a boldogság csak pillanatnyi, már látod hogy van tovább és új csúcsra törsz, de ha azt eléred akkor se leled örömöd benne, mert még több kell.

Egész életünkben értelmetlen dolgokkal foglalkozunk, amik ráadásul nem is maradandóak. De akkor mi értelme az egésznek?

Amióta tudom, hogy jöttem valahonnan, és majd megyek is, ha eljön az ideje, azóta nem érdekelnek annyira a miértek. Tudom, hogy ha nem lenne értelme az életnek nem születtem volna meg. Teszem a dolgom a legjobb belátásom szerint, és mindig nagyon örülök annak a kicsinek ami nem rajtam múlik, de sok múlik rajta.

2010. máj. 29. 17:32
 28/35 anonim ***** válasza:

"egy "megfoghatatlan"

Ha babot eszel és elszellentend magad a buszon az is "egy "megfoghatatlan", mégis mindenki tudni fog róla XD

2010. máj. 29. 22:12
 29/35 anonim ***** válasza:

hát képzeld el én HISZEK ISTENBEN JÉZUSBAN és SZŰZ MÁRIÁBAN és bár vannak gondjaim mint a legtöbb embertársamnak de BOLDOG életet élek :)

lehet hogy sokkal kevesebb problémád van és ezel együtt az is meglehet hogy nem vagy annyira boldog mint én :)

ne érts félre semmi rossz szándék nincs emögött a kommentem mögött

hiszen én minden embertársamat szeretem és próbálom ráébreszteni arra hogy boldog az élete ha HISZ ISTENBEN, JÉZUSBAN és SZŰZ MÁRIÁBAN

és most lehet mondani h nem vagyok normális meg ienek de van HITEM és BOLDOG EMBER vagyok

nektek is LEGYEN HITETEK és ti is BOLDOGOK LESZTEK :)

2010. máj. 31. 16:23
 30/35 anonim ***** válasza:

"De a semmiből nem lehet valami!"

Igazad van. A semmiből nem lesz semmi.Azt, hogy a semmiből lesz valami (a világ, túrós palacsinta, fuszekli stb.) a vulgármarxista ateisták állítják. Ld. dialektikus és történelmi materializmus a foxi maxi egyetemen.(marxista-leninista esti egyetem)

2010. máj. 31. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!